Loading...
Alita: Battle Angel (2019)

Alita: Battle Angel (2019)

by Adrian Solomon, februarie 21, 2019

Recomandare – decent!

Gen: S.F., Acțiune, Cyberpunk
Regie: Robert Rodriguez
Distribuție:
Rosa Salazar, Christoph Waltz, Jennifer Connelly, Mahershala Ali, Ed Skrein, Jackie Earle Haley, Keean Johnson
Durată: 2 h. 02 min.
Rating IMDB: 7.3

Despre: Suntem într-un viitor post-apocaliptic în care majoritatea populației lumii s-a refugiat la umbra ultimului oraș plutitor rămas în urma unui conflict de proporții. Doctorul Ido găsește capul unui cyborg la o groapă de gunoi, îl duce acasă și îi oferă un corp nou și un nume simbolic, Alita. Această tânără cyborg amnezică, dă dovadă atât de abilități fizice impresionante cât și de cunoștințe ale unui stil de luptă demult dispărut, lucru ce stârnește interesul mai multor oameni cu intenții rele.

Rant: Filmul care inițial fusese plănuit pentru a apărea în 2009 a suferit o serie de amânări și schimbări de regizori. Abia prin 2017 a ajuns de tot pe mâna lui Rodriguez care s-a apucat de lucru dar și așa filmul a mai avut de așteptat pentru a vedea lumina zilei. Dar ce sau cine este Alita? Alita este un personaj apărut original într-o manga (comicsurile japoneze) personaj pe care Guillermo del Toro i l-a prezentat lui James Cameron, care s-a îndrăgostit instant de concept. Având încă din 2000 drepturile cumpărate, acesta a fost nevoit să acorde prioritatea mereu altor filme, Alita fiind uitată undeva pe rafturi, până ce proiectul i-a fost încredințat lui Rodriguez.

Alita mi-a stârnit un sentiment mixt la prima vedere, fiind foarte circumspect la cum vor reacționa spectatorii vestici la înfățișarea anime a personajului principal (personaj în întregime CGI). Al doilea lucru care mă făcea să fiu pe undeva indiferent la film, era povestea destul de previzibilă prezentată în trailer. Dar aparent mi-am făcut griji degeaba din ambele puncte de vedere. Actrița Rosa Salazar a fost mai mult decât perfectă în rol, dând Alitei multă naturalețe, întocmai cum te-ai aștepta să fie un amnezic naiv care se trezește într-o lume străină. Ochii mari îi fac expresiile să fie mult mai bine accentuate, iar personal nu am fost deranjat deloc de acest aspect. Povestea însă este cam cum mă așteptam să fie, fiind mai mult un schelet pe care spectacolul vizual să se poată desfășura. Și zău că ai ce vedea, filmul arătând superb din acest punct de vedere (un singur lucru nu mi-a plăcut și anume aspectul fușerit al unui personaj pe final, de mai că se vedea green-screen-ul pe fundal).

Rodriguez a știut mereu să spună povești de acest fel și să le pigmenteze bine cu secvențe de acțiune, fie cafturi sau motorball, acest sport ce pare a fi un Quidditch pe role. Personajele nu sunt memorabile dar au o progresie firească, neforțată.Cu toate astea, am ajuns la concluzia că Waltz fie nu are noroc de roluri consistente, fie nu știu regizorii în afară de Tarantino, cum să îl folosească la maximul abilităților sale.

Aș îndrăzni să mă declar mulțumit de film cu toate că per total aș fi preferat să fie doar unul singur, și nu începutul unei potențiale noi francize.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.