Loading...
American Gods (2017- )

American Gods (2017- )

by Adrian Solomon, septembrie 29, 2017

Recomandare – decent!

Gen: Fantasy, Drama
Distribuție: Ricky Whittle, Emily Browning, Crispin Glover, Bruce Langley, Yetide Badaki, Pablo Schreiber, Ian McShane
Nr. sezoane: 2
Nr. Episoade: 16
Durată episod: 60 min.
Rating IMDB: 8.1
Rating RottenTomatoes: 92%

Despre: Shadow Moon mai are câteva zile de servit în pușcărie și apoi se poate întoarce la nevasta sa. Din păcate, în ziua când iese din închisoare, el primește vestea că soția lui a murit. Hoinărind prin America, el se întâlnește cu un individ mai în vârstă, care se recomandă a fi Mr. Wednesday, și care vine cu o propunere, ca Shadow Moon să îi devină servantul personal în timpul unei lungi călătorii de-a lungul și latul Statelor Unite. Shadow acceptă și în curând se trezește aruncat într-o lume bizară, o America alternativă, o Americă a zeilor vechi, ajunși odată cu diversele popoare ce locuiesc pe acest continent, zei care sunt într-un conflict mocnit cu noua generație de zei, mai sofisticați, mai moderni, mai accesibili și mult mai prezenți.

Rant: Din câte știu (și asta pentru că încă nu am apucat să o citesc) cartea pe care serialul se bazează este extrem de populară, devenită deja un cult printre cititorii de romane fantasy. Neil Gaiman, unul dintre cei mai buni promovatori ai acestui gen literar, a dus genul într-o cu totul altă direcție față de high-fantasy-ul lui Tolkien, R.A. Salvatore sau Robert Jordan, preluând multe teme moderne și prezentându-le un pic altfel, făcând audiența contemporană să se identifice mai mult cu personajele din paginile romanelor sale.

American Gods, așa cum ne spune și titlul, ne prezintă războiul dintre zeii Vechi și zeii Noi din America. Dacă cei vechi sunt în majoritatea importați odată cu diversele popoare ce au poposit pe țărmurile Americii (vikingii l-au adus pe Odin, sclavii africani pe Anansi, est europenii pe Czernobog și pe cele trei surori Zorya), așa cum ne este prezentat prin diverse inserturi expoziționale, care ne informează despre originea lor, cei noi sunt creații indigene, aduse de nevoile lumii prezente, cum ar fi Mr. World (zeul globalizării), Technical Boy (zeul tehnologiei) și zeița Media.

Serialul este unul dintre cele mai stilizate nebunii văzute anul acesta, și defapt chiar și în ultimii ani, asigurându-se că are de tooate, violență grafică, nuditate și foarte multe lucruri ascunse, dezvăluite treptat, pe măsură ce Shadow, avatarul nostru, se cufundă din ce în ce mai mult în această lume bizară, atipică.

Please follow and like us:

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

RSS
Follow by Email