Recomandare – decent!
Gen: MCU, Super-eroi, Acțiune
Regie: Joe Johnston
Distribuție: Chris Evans, Tommy Lee Jones, Hugo Weaving, Hayley Atwell, Sebastian Stan, Dominic Cooper, Neal McDonough, Derek Luke, Stanley Tucci
Durată: 2 h. 04 min.
Rating IMDB: 6.9
Despre: Steve Rogers dorește să își slujească patria cu orice preț și caută neîncetat modalități de a se înrola în armată, cu toate că este respins de fiecare dată din cauza fizicului său bolnăvicios. Însă iată că i se ivește o șansă neașteptată de a lua parte la un experiment care urma să îi îmbunătățească aspectul fizic. Din păcate experimentul este sabotat de niște spioni germani iar creatorul serului de super-soldat, cu care a fost injectat Steve, moare. Totuși Steve primește abilități supra umane, devenind mult mai puternic și mai agil și astfel se va trezi în curând în linia întâi a războiului, luptând contra unei organizații teroriste ce infiltrase rândurile armatei naziste, pe numele ei Hydra, condusă de un ofițer nazist, Johann Schmidt.
Rant: Filmul respectiv îl introduce și pe ultimul Avenger din formula inițială și anume, așa cum spune și titlul, pe Captain America / Steve Rogers. Regizorul nu e la primul film de acest gen, el lucrând printre altele și la clasicul Rocketeer, cu care mi se pare că seamănă enorm acest film, cel puțin la nivel de atmosferă. După Tony Stark și Thor, iată că studiourile Maarvel au avut din nou un fler extraordinar în a-i încredința rolul lui Chris Evans, care se pliază perfect pe personaj. Cel puțin la nivel de casting, Marvel nu au prea dat greș. Sebastian Stan interpretează un Bucky puțin schimbat față de ce știm noi din comics, nu un copil acrobat cu veleități de spion ci un prieten vechi de-a lui Steve, un fel de frate mai mare, care mereu veghea asupra lui și îl scotea din încurcături și as zice că această nouă direcție a personajului este o schimbare binevenit. (Să nu mai zic ce revelația am avut când am citit numele în românește și am realizat că tipul e român de-al nostru).
Peggy Carter este interpretată atât de bine de Hayley Atwell, încât i s-a oferit propriul serial, în care ea alături de Stark Senior erau membrii fondatori ai organizației SHIELD. Partea relativ negativă vine din partea, cui altcuiva, eroilor negativi în special Red Skull. Hugo Weaving a jucat atâtea personaje negative, ajutat și de mimica extraordinară a feței, dar aici nu i-a prea ieșit pasiența. Per total personajul său iese destul de șifonat de pe urma confruntărilor cu soldații americani iar prestanța actorul este destul de șovăielnică.
Pe lângă eternă bulină neagră pe care Marvel o are film de film, și anume eroii negativi destul de slab prezentați, filmul mai primește una din cauza faptului că per total, chiar dacă este o poveste de origine, există un sentiment de fușereală, probabil și datorită faptului că acesta servește mai mult drept platformă de introducere în universul MCU a ultimului Avenger și prezentând restul lucrurile în mod destul de sumar. Astfel relația de dragoste pare mai mult că nu este, motivațiile lui Red Skull sunt prezentate prea în grabă, pe lângă dominarea lumii filmul nu vine cu altceva concret și nu prea insistă asupra Tesseractului, obiectul misterios introdus de Nick Fury în end-credits-urile lui Thor, care urma să joace un rol mult mai important în viitoarele filme.
Per total, am avut și în continuare o să am mixed-feelings în privința acestui film, dar până la urmă, parcă bilele albe sunt mai numeroase și fac ca acest film să fie vizionabil.
No Comments