Gânduri preliminare
Dacă la capitolul filme, Marvel s-a stabilit ca fiind forța dominantă, iar Warner Bothers încearcă, un pic cam târziu, să îi ajungă din urmă, grăbindu-și filmele pentru a stabili cât mai multe personaje și identități, lucru care s-a resimțit în recentele „Batman v Superman” și „Suicide Squad” – plăcut de fani dar detestat de critici tocmai din acest motiv, la capitolul animație și seriale TV, lucrurile stau complet invers. Pornesc discuția, din nou ca și în ultimul articol, de la eterna comparație DC – Marvel, pentru că, hai să recunoaștem, ce ar fi una fără cealaltă? Dacă nu există competiție nu o să existe progres, și avem nevoie de progres pentru a vedea cât mai multă calitate în filmele oferite de ambele tabere pentru că la filmele Marvel se resimte o suficiență de ceva vreme, de a servi aceeași rețetă film de film. Dar de data asta nu suntem aici să discutăm despre filme sau seriale TV ci despre un capitol pe care personal îl îndrăgesc foarte mult și anume – animația!
Chiar dacă inițial intenția mea a fost să mă concentrez doar asupra filmelor animate, nu am putut în cele din urmă să trec cu vederea peste seriile animate ce au început din anii 90 și mi-au marcat copilăria.
O scurtă istorie
Am crescut cu seriale de genul „Batman: The Animated Series” (DC) sau „X-men” (Marvel), care m-au introdus în lumea lor fascinantă, m-au făcut să văd că există și alt tip de desen animat decât eternele „Tom and Jerry” sau „Looney Tunes” sau ce mai dădeau la Cartoon Network pe vremea prunciei mele (și astea doar după seceta numită comunism în care era aproape imposibil să vezi ceva animat la televizor).
Acest univers animat a pornit de la seria „Batman: The Animated Series” căreia între timp i s-au mai adăugat și alte seriale și până la urmă și niște filme care se legau direct de serii prin personaje. DC între timp și-a lărgit oferta de produse animate, și, începând cu 2007, filmele au ajuns să își contureze propriul lor univers animat numit destul de pompos: DC Universe Animated Original Movies, filme destinate lansării straight-to-video (direct pentru video) așa că nu o să vedem vreunul dintre acestea la cinema prea curând, cu accentul pe niciodată.
Persoanele cărora ar trebui să le mulțumim pentru aceste minunății se numesc Bruce Timm (producător) și Paul Dini (scenarist) drept pentru care de multe ori poți auzi termenul de Timmverse sau Diniverse în legătură cu această continuitate a serialelor. Timm în special este creditat ca tăticul acestui univers pentru simplul fapt că a fost designerul acestor personaje, el făcându-le trecerea din paginile benzilor desenate în lumea animației, iar din modelele sale își iau și filmele actuale inspirație.
DCAU
DC animated universe este imens din el făcând parte, pe lângă seriale și filme, web-cartoons, benzi desenate, scurt metraje și jocuri video. Influența acestui univers este așa de mare, încât personaje care apar pentru prima dată în seriale, cum ar fi Harley Quinn sau Terry McGinnis (Batman din „Batman Beyond”), capătă o popularitate incredibilă, astfel încât fac saltul spre benzile desenate pe care seria se baza.
Noi o să ne concentrăm doar pe seriale și filme animate, iar acestea sunt următoarele:
Batman: The Animated Series (1992-1995)
Este seria de la care a pornit acest DCAU. Bruce Timm a dat viață personajelor din benzile desenate, inspirându-se foarte mult din filmele Batman regizate de Tim Burton. Astfel el face uz de elemente anacronice cum ar fi dirijabilele poliției sau întreaga arhitectura a orașului Gotham care aduce aminte de un thriller noir. Să nu uităm și impresionanta galerie de personaje secundare, atât aliați cât mai ales inamici, probabil cea mai vastă și mai ușor de recunoscut dintre cea a tuturor eroilor. Alt lucru notabil este debutul a două voci care vor deveni legendare în rolurile lor, Kevin Conroy (Batman) și Mark Hammil (The Joker). Seria are 4 sezoane și 85 de episoade.
Superman: The Animated Series (1996-2000)
În acest serial ni se prezintă povestea popularului super-erou, de la distrugerea planetei Krypton și trimiterea sa către pământ, până la transformarea în cel mai puternic erou existent, și desele sale confruntări cu diverși răufăcători. Pe la jumătatea seriei, aceasta a fost unită cu noua serie „Batman – The New Adventures of Batman”, sub numele de „The New Batman/Superman Adventures”. Seria are 3 sezoane și 56 de episoade.
The New Batman Adventures (1997-1999)
Acest serial continuă povestea lui „Batman: The Animated Series” dar se pune accentul mai mult pe aliații acestuia și anume Batgirl, Robin sau Nightwing. Multe din personaje au avut designul schimbat fapt ce a nemulțumit mai mulți fani. Pe lângă aliații menționați, în serie își mai fac apariție în roluri episodice, Supergirl, Etrigan sau The Creeper. Seria are 1 sezon și 24 de episoade.
Batman Beyond (1999-2001)
Continuarea „Batman TAS” și „TNBA”, acest serial se desfășoară în viitor, în 2039, când Bruce Wayne s-a retras din rolul de justițiar și majoritatea aliaților sau inamicilor săi sunt fie decedați fie retrași din activitate ca și el. Intră în scenă Terry McGinnis, un adolescent rebel, care ajunge să joace rolul lui Batman, cu asistența acestuia. Seria împrumută multe elemente de SF și cyberpunk și își creează propria galerie de personaje negative. Are doar 3 sezoane și 52 de episoade.
Static Shock (2000-2004)
Nu sunt prea multe de zis de această serie pentru ca nu am urmărit-o. O consider „pentru copii” cu toate că încearcă să abordeze și teme mai serioase. Este vorba de un adolescent care în urma unui accident capătă superputeri împreună cu toți cei aflați la fața locului. Ocazional, drumurile sale se mai intersectează cu cele ale altor eroi mai cunoscuți cum ar fi Superman, Green Lantern, Batman, Robin, Justice League sau personaje din Batman Beyond. Are 4 sezoane și 52 de episoade.
The Zeta Project (2001-2002)
Un alt serial pe care nu l-am urmărit, acesta continuă povestea unui personaj din Batman Beyond și anume Infiltration Unit Zeta, un robot umanoid, care duce la îndeplinire misiuni de asasinare pentru NSA, până când descoperă ca una din victimele sale era inocentă. Rezultatul este o criză de conștiință ce duce spre realizarea că el nu mai poate ucide. El decide să abandoneze misiunea și agenția NSA și să devină fugitiv. Astfel, Zeta va fi urmărit de o trupă de agenți NSA și ajutat de tinerica Ro, și ea o fugitivă. Are 2 sezoane și 26 de episoade.
Justice League (2001-2004)
Și în cele din urmă trecem la a doua serie favorită din acest univers, și anume seria Justice League (+Unlimited). Avem reuniunea tuturor eroilor cunoscuți gen Batman, Superman, Flash, Wonder Woman, Green Lantern, precum și alții pe care i-am descoperit pe parcurs, cum ar fi Martian Manhunter sau Hawkgirl. Revin și Bruce Timm, Paul Dini sau Kevin Conroy, iar farmecul acestei serii este foarte mare. Designul personajelor este păstrat din seriile precedente, iar personajele noi își păstrează originile din benzile desenate, mai puțin Wonder Woman care este prezentată mai degrabă ca un diplomat amazonian decât o prințesă războinică. Această serie durează timp de 2 sezoane și 52 de episoade, și a fost urmată de:
Justice League Unlimited (2004-2006)
O serie care introduce un ansamblu și mai lărgit al echipei Justice League, pe lângă membrii originali, mai făcând parte și unii nou veniți în universul animat, cum ar fi Deadman, Shazam, The Atom, Black Canary, Green Arrow și mulți alții. Există și o poveste de lungă durată în care JL se luptă cu Project Cadmus, poveste care se bazează pe diverse elemente prezente în toate seriile anterioare, sau cu Secret Society, o grupare bazată pe temuta Legion of Doom. Seria are 3 sezoane și 39 de episoade, care se merită vizionate.
Alături de aceste serii mai există 4 filme care se încadrează în acest univers și anume:
Batman: Mask of the Phantasm (1993)
Singura producție din acest univers care și-a croit drum spre marele ecran, proiect inițial destinat a fi lansat direct pe video, producătorii s-au răsucit și au decis să fie lansat în cinematografe, lucru care a făcut ca filmul să sufere din punct de vedere al încasărilor, cu toate că a fost primit deosebit de bine de către critici, căpătând statut de film cult printre fani, fiind îndeosebi lăudat pentru stilul de animație. Povestea îl urmărește pe Bruce Wayne care își reaprinde romanța cu Andrea Beaumont, fosta sa iubire, pe fondul apariției în scenă a unui criminal în serie ce țintea mafioții din oraș. Bruce Timm și echipa responsabilă de „Batman TAS” se ocupă și de acest film.
Batman & Mr. Freeze: SubZero (1998)
Filmul reprezintă al doilea produs dintr-o trilogie de filme bazată pe seria „Batman TAS”, începută de „Batman: Mask of the Phantasm” și continuată de „Batman: Mystery of the Batwoman”. Povestea îl surprinde pe Mr. Freeze, exilat la Polul Nord, unde își întemeiază un soi de familie alături de soția sa, Nora, înghețată criogenic, un băiat localnic și doi urși polari. Un accident îi distruge aparatul care o ține pe Nora în viață, fapt ce îl determină să se întoarcă în Gotham, pentru a căuta un leac. Filmul a fost întârziat față de data de lansare stabilită inițial, din cauza filmului „Batman și Robin”, care îl avea pe Mr. Freeze ca personaj negativ, și care a fost un eșec la box-office. Din fericire acest film s-a descurcat mult mai bine și a fost mai bine primit de critici.
Batman: Mystery of the Batwoman (2003)
Ultimul film din trilogia de filme bazate pe „Batman TAS”, acesta introduce în scenă o nouă super eroină, Batwoman, despre care Batman nu are prea multe cunoștințe. Mai mult, aceasta folosește metode letale în a lichida răufăcătorii, lucru care nu șade bine cu Batman. Aceasta pornește o anchetă pentru a determina adevărata identitate a lui Batwoman. Filmul conține mai multe referința la diverse elemente ce s-au întâmplat sau urmează să se întâmple în acest univers.
Batman Beyond: Return of the Joker (2000)
Posibil cel mai controversat film dintre cele prezentate până acuma, este și primul care primește un rating de PG13, adică multă violență, fizică și verbală. Și plotul filmului este un pic deranjant, și anume Jokerul revine în Neo-Gotham cu toate că Batman este sigur că l-a omorât mult timp în urmă, după ce acesta l-a răpit pe Tim Drake, l-a desfigurat ca să arate ca Joker și l-a torturat timp de 3 săptămâni. Acum Batman este bătrân iar mantaua sa a fost preluată de Terry McGinnis așa cum știm din „Batman Beyond”. Filmul vine să umple spațiul de timp dintre sfârșitul seriei „JLAU” și începutul seriei ”Batman Beyond”.
Cam acestea ar fi filmele și serialele care fac parte din acest univers animat DC, destul de bine structurat, care a încântat generații întregi. Pe lângă aceste serii, ar mai merita menționate câteva care nu fac parte din continuitatea DCAU dar sunt foarte bune și anume „Teen Titans” și „Young Justice”, ultimul fiind și unul dintre cele mai bune seriale animate cu și despre super eroi.
DC Universe Animated Original Movies
Bun, acuma că ne-am lămurit cum stă treaba cu acest univers animat DC, să începem să discutăm despre ce doream să prezint inițial, înainte să realizez complexitatea acestei noțiuni de univers animat. Consecință directă a DCAU, care au remarcat că filmele lor animate bazate pe super eroi, au potențial destul de mare și că pot să fie transformate în ceva mult mai productiv. Ele sunt toate publicate direct-to-video. Dacă la început, aceste filme erau considerate de sine stătătoare și nu se influențau unele pe altele, pe parcurs lucrurile s-au schimbat și în cele din urmă au introdus ideea de continuitate și aici.
Știu că poate părea un pic cam confuz dar sunt aici să vă ghidez. Cunoscătorii, cei care chiar citesc benzile desenate produse de DC, știu că acest univers a fost resetat odată cu povestea din Flashpoint Paradox. Adică DC a decis să reia totul de la început, să adapteze anumiți eroi la timpurile moderne și să îi facă mai accesibili noilor cititori, odată cu lansarea a 52 de publicații noi în Septembrie 2011. Acest lucru s-a transmis și filmelor care, începând cu „Justice League – War”, au adaptat personajele și poveștile din The New 52, aducând în sfârșit o idee de continuitate acestui univers animat. Dar haideți să vedem toată oferta pusă la dispoziție de DCAOM.
Superman: Doomsday (2007)
Filmul este o adaptare aproximativă a poveștii „Death of Superman”. Lex Luthor eliberează un extraterestru prăbușit pe pământ iar acesta reușește să îl omoare pe Superman în confruntarea dintre cei doi. O parte din această poveste o putem vedea transpusă și în filmul recent apărut, „Batman v Superman”.
Good Guys – Superman, Lois Lane, Jimmy Olsen, Perry White, Martha Kent
Bad Guys – Lex Luthor, Doomsday, The Toyman
Notă IMDB – 7.1
Justice League: The New Frontier (2008)
Probabil preferatul meu, acest film abordează un scenariu ipotetic, plasat la sfârșitul anilor `50. Nimeni nu are încredere în super eroi, iar pentru ca aceștia să opereze, ei erau nevoiți să semneze anumite acorduri cu statul american. Între timp, o entitate numită „The Centre”, vrea eradicarea omenirii astfel că eroii și oamenii vor fi nevoiți să coopereze.
Good Guys – Superman, Wonder Woman, The Flash, Batman, Martian Manhunter
Bad Guys – The Centre, Captain Cold
Notă IMDB – 7.1
Batman: Gotham Knight (2008)
Filmul este menit să acopere perioada de timp între „Batman Begins” și „The Dark Knight”. Se prezintă ca o colecție de animații scurte, toate animate în diverse stiluri de anime. Cel mai similar produs ar fi „The Animatrix”. Batman este surprins în diverse ipostaze luptând împotriva crimei organizate din orașul Gotham.
Good Guys – Batman, Alfred, Lucius Fox, James Gordon
Bad Guys – The Scarecrow, Deadshot, Sal Maroni
Notă IMDB – 6.8
Wonder Woman (2009)
Filmul preia povestea din „Gods and Monsters” care a pornit volumul 2 al publicației și prezintă originea lui Diana, prințesa din Themyscira, care va deveni cunoscută muritorilor de rând sub numele de Wonder Woman. Ne este prezentat un întreg panteon de zeități, unele cu intenții bune altele cu intenții rele, printre dușmani numărându-se Ares, zeul războiului.
Good Guys – Diana/Wonder Woman, Steve Trevor, Hippolyta, Artemis
Bad Guys – Ares, Persephone
Notă IMDB – 7.4
Green Lantern: First Flight (2009)
Avem de a face cu o poveste de origine. Pilotul de teste Hal Jordan, este recrutat pentru a face parte din gruparea Green Lantern Corps, un fel de poliție intergalactică. Fiind primul om recrutat în această grupare, el este privit cu multă suspiciune de colegi dar cu ajutorul mentorului său, Sinestro, Hal va învăța să își controleze puterile.
Good Guys – Hal Jordan/Green Lanter, Carol Ferris, Kilowog, Abin Sur
Bad Guys – Sinestro, Boodikka
Notă IMDB – 7.2
Superman/Batman: Public Enemies (2009)
Bazat pe prima parte din publicația cu același nume povestea îl găsește pe Lex Luthor proaspăt ales președinte al Americii. Profitând de faptul că un asteroid din kryptonită se abate asupra Pământului, Lex îl scoate țap ispășitor pe Superman și oferă o recompensă substanțială ca acesta și Batman să fie prinși. Astfel, pe urmele celor doi se vor afla o suită de alți super eroi și villains.
Good Guys – Superman, Batman, Power Girl
Bad Guys – Lex Luthor, Metallo
Notă IMDB – 7.2
Justice League: Crisis on Two Earths (2010)
Unul dintre cele mai bune filme de pe această listă, acesta urmărește întrucâtva povestea lui Grant Morrison din 2000. Un Lex Luthor dintr-o altă dimensiune, în care acesta era un erou, ajunge în dimensiunea noastră pentru a cere ajutorul lui Superman și a JL. Dar acesta nu vine singur ci este urmărit de Crime Syndicate, o variantă sinistră a JL, care are un singur scop, dominarea globală.
Good Guys – Superman, Batman, Lex Luthor, Flash, Martian Manhunter, Wonder Woman, Green Lantern
Bad Guys – Ultraman, Owlman, Superwoman, Power Ring, Johnny Quick
Notă IMDB – 7.2
Batman: Under the Red Hood (2010)
Filmul numărul 8, reproduce o poveste din paginile benzilor desenate „Batman”, și anume povestea lui Jason Todd, care devine Red Hood după ce este ucis de Joker și reînviat de Ra’s al Ghul. Batman și Nightwing investighează noul criminal Red Hood, care apare și preia controlul crimei organizate, spre insatisfacția lui Black Mask, care îl angajează pe Joker să se ocupe de acesta.
Good Guys – Batman, Nightwing, Alfred
Bad Guys – Joker, Red Hood, Black Mask
Notă IMDB – 8
Superman/Batman: Apocalypse (2010)
Continuare a filmului „Superman/Batman – Public Enemies”, acest film se bazează pe partea a doua din benzile desenate cu același nume și o introduce Kara Zor-El, verișoara lui Superman, și descrie relația dintre cei doi, de data asta Batman ocupând un rol secundar în poveste. Darkseid o dorește pe Kara să fie conducătoarea Furiilor sale, o grupare de luptătoare de elită, iar pentru ea Superman și asociații se vor lupta cu Darkseid pe planeta acestuia, Apokolips.
Good Guys – Superman, Batman, Wonder Woman, Supergirl
Bad Guys – Darkseid
Notă IMDB – 7.1
All-Star Superman (2011)
Este al zecelea film apărut din acest univers. Lex Luthor pune la cale un plan prin care să îl ucidă pe Superman. Îl expune pe acesta unor radiații solare imense care îi provoacă o intoxicare ce îl ucide în mod accelerat pe omul nostru de oțel. Astfel el își propune să își trăiască ultimele ore la intensitate maximă, dezvăluindu-și identitatea lui Lois Lane.
Good Guys – Superman, Lois Lane
Bad Guys – Superman
Notă IMDB – 7.0
Green Lantern: Emerald Knights (2011)
Filmul e față cuprinde o serie de povești care susțin un fir epic central. Planeta Oa, pe care se află sediul central al Guardians of the Universe, este în pericol datorită lui Krona, un tiran intergalactic, care o amenință cu invazia. Hal Jordan, noul recrut Arisia Rrab, Kilowog, Sinestro, toți vor contribui cu câte o poveste în timp ce forțele lor se pregătesc pentru confruntarea finală.
Good Guys – Hal Jordan, Kilowog, Sinestro, Mogo
Bad Guys – Krona
Notă IMDB – 6.8
Batman: Year One (2011)
Este un film ce ne arată de unde originează prietenia dintre Batman și comisarul Gordon. Începutul poveștii ni prezintă pe amândoi revenind în Gotham, primul pentru a-și începe cruciada împotriva corupției și a crimei organizate, celălalt pentru a-și întemeia o familie și pentru a prelua noul post de detectiv. Ambii încep prin a învăța lecții dureroase despre mizeria din Gotham, atât de pe străzile sale cât și din departamentul de poliție. Însă în scurt timp, aceștia încep să riposteze, semănând panică și teroare printre toți răufăcătorii.
Good Guys – Batman, James Gordon, Selina Kyle, Harvey Dent
Bad Guys – Gillian Loeb, Arnold Flass, Carmine Falcon
Notă IMDB – 7.4
Justice League: Doom (2012)
Vandal Savage fură de la Batman secretele și slăbiciunile membrilor echipei Justice League și le folosește împotriva acestora. În curând aceștia se trezesc prinși în capcane mortale din care, aparent, nu au cale de ieșire. Cine îi va salva pe aceștia, sau se poate ca acesta să fie sfârșitul?
Good Guys – Superman, Wonder Woman, The Flash, Batman, Martian Manhunter, Green Lantern
Bad Guys – Vandal Savage, Mirror Master, Bane, Cheetah, Ma’alefa’ak, Star Sapphire, Metallo
Notă IMDB – 7.5
Superman vs. The Elite (2012)
Superman luptă împotriva răufăcătorilor dar totdeauna le oferă acestora o șansă la reabilitare crezând mereu că în fiecare există și o parte ce își dorește binele. Manchester Black nu este de acord cu această ideologie, el dorind să protejeze lumea prin orice mijloc posibil, inclusiv ucigând pe acei răufăcători. Între cele două părți se iscă un conflict de ideologii care amenință să escaladeze.
Good Guys – Superman, Lois Lane
Bad Guys – Atomic Skull, Manchester Black, The Elite
Notă IMDB – 7.1
Batman: The Dark Knight Returns (2012)
Adaptare a seriei omonime, filmul de față este împărțit în două părți. După moartea discipolului Jason Todd, Batman își atârnă mantaua în cui și orașul devine sufocat de crimă. Astfel că Bruce Wayne se vede nevoit să își reasume identitatea secretă și să curețe orașul. Partea a doua ne arată cum autoritățile corupte încearcă să îl manipuleze pe Superman într-o confruntare cu Batman, practic plotul filmului Batman vs Superman, doar mai bine realizat.
Good Guys – Batman, Superman, Robin, Oliver Queen
Bad Guys – Joker, Two-Face, Superman?
Notă IMDB – 8.4
Superman: Unbound (2013)
Superman și Supergirl fac echipă pentru a-l înfrunta pe maleficul Brainiac, care se laudă cu puterea a 10,000 de lumi. Superman este capturat în orașul miniaturizat Kandor, capitala Kryptonului, de unde va fi nevoit să scape pentru a-l opri pe Brainiac.
Good Guys – Superman, Supergirl, Lois Lane
Bad Guys – Brainiac
Notă IMDB – 6.6
Justice League: The Flashpoint Paradox (2013)
Adaptare a evenimentului „Flashpoint”, filmul îl urmărește pe Flash care se trezește prins într-un univers alternativ, unde va trebui să pună capăt unui război mondial între imperiul Atlantis și cel al amazoanelor, omenirea fiind prinsă la mijlocul acestor două mega forțe.
Good Guys – Flash, Superman, Batman, Cyborg, Shazam, Green Lantern
Bad Guys – Reverse Flash, Aquaman, Wonder Woman
Notă IMDB – 8.1
Justice League: War (2014)
Lumea se vede atacată de parademoni, soldați aflați în slujba lui Darkseid, una dintre cele mai puternice entități din univers. După ce Green Lantern și Batman reușesc să oprească unul, ei vor cere ajutorul lui Superman pentru a face față catastrofei. Pe lângă el, în ajutorul lor vor mai sosi și Flash, Shazam și Cyborg, împreună aceștia formând prima linie de apărare a umanității, Justice League.
Good Guys – Superman, Batman, Green Lantern, Wonder Woman, Flash, Cyborg
Bad Guys – Darkseid
Notă IMDB – 7.2
Son of Batman (2014)
Adaptare a poveștii „Batman and Son”, filmul ne arată întâlnirea inițială dintre Batman și fiul său de care nu avea nici o idee, Damien. Acesta a fost crescut de Liga Asasinilor, aflată în slujba lui Ra’s al Ghul, fiind fiul legitim al Taliei și al lui Bruce Wayne. În urma unui atac brutal condus de Slade Wilson asupra ligii, Talia îl ia pe Damien și îl aduce în Gotham unde speră că va putea fi protejat de Batman.
Good Guys – Batman, Damien/Robin, Nightwing
Bad Guys – Ra’s al Ghul, Slade Wilson/Deathstroke, Killer Croc
Notă IMDB – 6.7
Batman: Assault on Arkham (2014)
Batman caută cu disperare o bombă plantată de Joker în interiorul azilului Arkham. Drumul său se va intersecta cu cel al echipei de foști criminali, actualmente reformați datorită unui chip implantat care poate fi detonat la cea mai mică abatere, grup pus la cale de Amanda Waller, care la rândul ei caută niște informații ascunse de Riddler în interiorul aceluiași azil.
Good Guys – Batman, Deadshot, Harley Quinn, Captain Boomerang
Bad Guys – Joker, Riddler, Amanda Waller
Notă IMDB – 7.5
Justice League: Throne of Atlantis (2015)
Aproximativ bazat pe povestea cu același nume, se prezintă ca o urmare a filmului JL-War. În filmul de față, Arthur Curry, descoperă că este un moștenitor al tronului Atlantidei, și va lupta alături de ceilalți membrii ai JL împotriva lui Ocean Master, care dorește să cucerească orașul Metropolis.
Good Guys – Arthur Curry/Aquaman, Superman, Batman, Green Lantern, Cyborg, Shazam, Flash, Wonder Woman
Bad Guys – Ocean Master, Black Manta
Notă IMDB – 6.7
Batman vs. Robin (2015)
Filmul e oarecum bazat pe excepționala sagă ”The Court of Owls”. Robin (Damian Wayne), sătul de politica non letală a lui Batman (Bruce Wayne), este atras de o societate secretă alături de care începe să opereze.
Good Guys – Batman, Robin, Nightwing
Bad Guys – Talon
Notă IMDB – 7.1
Justice League: Gods and Monsters (2015)
Plasat într-un univers alternativ, Trinitatea DC – Batman, Superman, Wonder Woman, sunt niște versiuni complet diferite ale eroilor pe care îi știm, fiind nite agenți ce operează în afara legii. Fiindu-le înscenate o serie de crime, cei trei se trezesc prinși într-un joc contra cronometru împotriva unui adversar surprinzător.
Good Guys – Superman, Batman, Wonder Woman
Bad Guys –
Notă IMDB – 7.1
Batman: Bad Blood (2016)
Bruce Wayne este presupus mort după ce a fost implicat într-o explozie iar apropiații săi îi continuă munca de super-erou. Un nou erou, Batwoman, investighează această presupusă dispariție. Filmul introduce o serie de personaje noi precum Batwoman și Batwing.
Good Guys – Batman, Nightwing, Robin, Batwoman, Batwing
Bad Guys – Electrocutioner, Tusk, Killer Moth, Firefly, Talia Al-Ghul, The Heretic
Notă IMDB – 6.8
Justice League vs. Teen Titans (2016)
După ce comportamentul său volatil pune în pericol siguranța celor din jurul său, Robin este trimis să lucreze alături de membrii echipei Teen Titans pentru a învăța lucru în echipă. Dar când toți super-eroii din Justice League cad sub influența vrăjitoriei lui Trigon, Robin și noua sa echipă se văd nevoiți să pună în aplicare tot ce au învățat.
Good Guys – Robin, Raven, Beast Boy, Starfire, Blue Beetle
Bad Guys – Trigon
Notă IMDB – 7.0
Batman: The Killing Joke (2016)
După foarte multă așteptare și speculație, a apărut și acest film, aducând cu sine varianta animată a, probabil, celei mai bune povești spusă în paginile benzilor desenate cu Batman. Din păcate, filmul, în dorința de a inova, plusează cu o poveste gratuită pentru jumate din film, poveste care nu face prea mult bine și cam deraiază fanii din plăcerea acestui film. Da, asta și faptul că suntem martorii unei scene de amor între Barbara Gordon și Bruce Wayne. Povestea pe scurt ar fi că Barbara Gordon este atacată în propria casă de către Joker și împușcată, iar comisarul Gordon este răpit. Batman va trebui să îl înfrunte pe Joker care i-a pregătit o surpriză neplăcută.
Good Guys – Batman, Batgirl
Bad Guys – Joker
Notă IMDB – 6.6
Gânduri de final
Cu trei filme animate anunțate pentru 2017 și anume Justice League Dark, Teen Titans – The Judas Contract și Batman and Harley Queen viitorul se prezintă cât se poate de bine și de plin atât pentru iubitorii animațiilor cât și pentru fanii DC. Din acest punct de vedere aș putea zice că aceștia nu sunt dezamăgiți, universul DCAU fiind în continuă expansiune și oferind filme din ce în ce mai bune. Vă doresc spor la vizionat!
No Comments