Recomandare – musai!
Gen: Dramă, Detective, Crime
Distribuție: Michael C. Hall, Julie Benz, Jennifer Carpenter, Erik King, Lauren Velez, David Zayas, James Remar, C. S. Lee, Desmond , arrington, Yvonne Strahovski, Geoff Pierson, Aimee Garcia
Nr. sezoane: 9
Nr. Episoade: 106
Durată episod: 53 min.
Statut: serial complet
Rating IMDB: 8.6
Despre: Crescut orfan de la vârsta de trei ani, când mama sa a fost ucisă în mod brutal cu o drujbă de către un om necunoscut, micul Dexter a fost dat spre grija polițistului Harry Morgan. Acesta a recunoscut tendințele psihopatice, ucigașe ale lui Dexter, și l-a învățat să-și conțină pasiunea pentru ucis, și să o canalizeze într-un mod mai constructiv. Astfel, Dexter, ajuns acuma bărbat în toată firea, urmărește și ucide doar criminalii cei mai sălbatici, cei mai mârșavi, care continuă să scape printre degetele poliției. Degenerații variază de la pedofili, la asasini pentru mafie, violatori, criminali în serie. Pentru a se integra mai bine în societate și pentru a fi mai aproape de aceste viitoare victime, Dexter lucrează ca legist pentru departamentul de poliție din Miami, specializat fiind în analizarea petelor de sânge.
Serialul urmărește tentativele sale de a rămâne nedetectat, în timp ce acesta își urmează pasiunea morbidă.
Rant: Dexter a fost unul dintre cele mai bine structurate seriale TV din anii 2000. Premisa unică ce ne permitea să vedem evenimentele prin ochii unui ucigaș, ne făcea să fim părtași la crimele acestuia, deseori fiind de acord cu acțiunile sale.
Aș îndrăzni să spun că a fost și rolul carierei lui Michael C. Hall, care reușește să exprime o gamă largă de sentimente în postura criminalului erou – Dexter. Chiar dacă structura serialului era ușor formulaică la început, urmărind câte o crimă (criminal) pe săptămână, nu a fost neglijată niciodată povestea principală, ce urmărea două aspecte principale. Dezvoltarea emoțională a lui Dexter, care trece prin mai multe etape, de la singuratec, la prieten neîndemânatic, la soț și viitor tătic, răstimp în care încerca să își jongleze viața socială (de fațadă) cu viața sa de noapte, pasagerul întunecat așa cum își numește acesta pasiunea criminală. Al doilea aspect al unui sezon obișnuit, este jocul de-a șoarecele și pisica dintre Dexter și câte un criminal în serie, deseori foarte capabil, joc ce se întinde pe întreaga durată a unui sezon, și cuprinde o bună parte din poveste.
Și dacă tot vorbim de galeria de inamici de-ai lui Dexter, trebuie să menționez rolul incredibil de intens făcut de John Lithgow în sezonul 4.
Serialul începe fantastic și reușește să îți țină interesul treaz aproape pe tot parcursul lui, având câteva scăpări mai spre final, final care probabil nu ar fi stricat să vină mai repede. Bila neagră care personal mi-a mai ruinat din experiența vizionării, este finalul propriu zis , care, fără să o dau în spoilere, contravine tuturor așteptărilor.
No Comments