Loading...
Euphoria (2019- )

Euphoria (2019- )

by Adrian Solomon, octombrie 10, 2020

Recomandare – musai!

Gen: Dramă
Distribuție: Zendaya, Maude Apatow, Angus Cloud, Eric Dane, Alexa Demie, Jacob Elordi, Barbie Ferreira, Nika King, Storm Reid, Hunter Schafer, Algee Smith, Sydney Sweeney
Nr. sezoane: 1
Nr. Episoade: 8
Durată episod: ~60 min.
Statut: serial în desfășurare
Rating IMDB: 8.4

Despre: Povestea acestui serial se centrează în jurul unui grup de adolescenți și asupra provocărilor pe care aceștia le întâmpină în viață, în actualul climat social, dependența de stupefiante, căutarea sinelui și descoperirea propriei orientări sexuale.

Rant (by Liana C.): Euphoria este un serial pe care urăști să îl iubești sau iubești să îl urăști. M-am trezit urmărindu-l din pură curiozitate, știind că a făcut valuri mari anul trecut în sfera internetului, iar discuțiile despre ceea ce aduce Euphoria pe masă erau destul de controversate. Iar după un sezon format din 8 episoade care sunt pur și simplu un rollercoaster din toate punctele de vedere, pot afirma că întreaga controversă este bine meritată.

Ca personaj principal o avem pe Rue (jucată de o foarte promițătoare Zendaya, fostă actriță Disney), o adolescentă de 17 ani care se luptă cu dependența de droguri. Încă din prima secundă a serialului, monologul lui Rue ne prezintă treptat povestea ei, dar și a prietenilor săi, precum și problemele cu care fiecare se confruntă. Modalitatea aceasta de expozițiune își are dezavantajele ei, în sensul în care nu lasă defel loc de interpretări, însă rămâne la latitudinea fiecărui urmăritor în parte să decidă dacă acest lucru îl deranjează sau nu.

Cast-ul este într-adevăr pestriț și, probabil, reprezintă visul american modern al oricărui însetat după reprezentare în mass-media în materie de etnii și orientări sexuale. După părerea mea, cea mai îndrăzneață alegere a fost făcută cu personajul lui Jules, o tânără transsexuală jucată de o (un?) Hunter Schafer aflată în debutul ei actoricesc (actrița se identifică drept trans și în viața reală.)

După cum spuneam, fiecare dintre acești adolescenți de 16-17 ani are propriul of în viață, de la relații abuzive și orientări sexuale confuze, până la fat- și slut-shaming, abordând astfel o suită de subiecte definitorii actualei generații Z. Serialul nu se sfiește nici în materie de scene explicite de sex, unele dând chiar de tot în teritoriul porno, sau în ceea ce privește scene cu impact emoțional, lucru care poate crea un mare disconfort pentru urmăritorul mai slab de înger. Și înjurăturile sunt prezente din abundență, însă asta reprezintă, poate, partea cea mai puțin șocantă din toate câte ne oferă serialul.

Totuși, Euphoria merită și lăudat, fiind un adevărat festin în ceea ce privește partea vizuală și auditivă. Imaginea, culorile, cadrele sunt extrem de plăcute ochiului, iar echipa care se ocupă de machiaj și vestimentație face o treabă incredibilă, serialul ieșind într-adevăr în evidență la acest capitol. Să nu mai vorbim de soundtrack-ul pus la punct cu măiestrie, cântărețul Labrinth interpretând majoritatea pieselor de fundal, piese create special pentru acest serial.

Ca orice serial, Euphoria are puncte tari și puncte slabe, însă consider că merită binge-uit pentru a căpăta un oarecare insight în lumea generației Z și a înțelege mai bine modul în care societatea modernă se schimbă cu rapiditate.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.