Recomandare – merge cu popcorn!
Gen: Thriller, S.F.
Regie: Jim Mickle
Distribuție: Boyd Holbrook, Cleopatra Coleman, Michael C. Hall, Bokeem Woodbine
Durată: 1 h. 55 min.
Rating IMDB: 6.2
Despre: Puțin înainte ca nevasta sa să intre în travaliu, polițistul Thomas Lockhart din Philadephia dă peste cel mai ciudat caz din cariera sa. Trei oameni cât se poate diferiți pică morți simultan în mai multe părți ale orașului. O suspectă este în curând prinsă, nu înainte ca aceasta să îi spună niște lucruri bizare lui Thomas și să se sinucidă. Disperat pentru a afla adevărul în spatele acestor crime, Thomas se afundă în investigație, pentru ca peste 9 ani, ciclul de crime să se reia din nou, perpetuat fiind e aceeași domnișoară misterioasă.
Rant: In the Shadow of the Moon începe bine și ridică suficiente întrebări cât să îți stimuleze curiozitatea de a sta și de a afla misterul din spatele premisei. Doar că, odată ce piesele încep să se alinieze, parcă și interesul se disipează, rezultând un produs destul de fad, peste care uitarea se va așterne destul de repede. Asta nu înseamnă că este ceva neapărat rău, cu toate că Netflixul continuă tradiția de a produce filme care au premise intrigante dar rareori și succesul vizat.
Practic avem de a face cu cel mai bizar melanj al anului, atât în ceea ce privește filmele cu care ar putea fi comparat – având un pic de Terminator, cu un pic de (insert name) orice thriller noir. Stilistic vorbind, stăm într-o zonă și mai confuză, filmul pornind ca un thriller noir, pentru ca mai apoi să devină un thriller action pentru ca pe final să o cotească brusc în cel mai neașteptat S.F. Și dacă pe hârtie aceste combinații poate ar fi funcționat, pe ecran parcă nu e chiar așa și asta, probabil din lipsa unui actor principal cu suficientă carismă să ducă în spate asemenea proiect ambițios. Nu este neapărat o critică la adresa lui Boyd Holbrook, un actor destul de competent, dar parcă lipsit de acel „It factor”. Michael C. Hall apare și el pe alocuri, cu toate că vei fi iertat dacă uiți că a jucat în acest film.
Per total avem un film interesant, cu o premisă și un trailer mai interesante decât reușește să fie produsul final, dar totuși 2 ore de entertainment dacă reușești să ierți anumite inconsistențe specifice mai degrabă unui serial.
Un film ce intr-un mod nu tocmai subtil justifica crima ''preventiva''. Este ok sa fie eliminati ''extremistii'' (care evident sunt de dreapta); estre ok sa extermini membrii din ''Real America Movement'', organizatie ce se va dovedi ;) in viitor a fi terorista pentru ca, nu, este moral sa ucizi un potential lider tiran azi... decat sa astepti ca acesta sa acceada la putere... maine. O tema pe care de altfel o regasim in Minority Report insa expoatata cu mult mai multa inteligenta. Iar la fel de non subtil, Justitiara ce traverseaza timpul pentru a infaptui aceste crime, aduce cu personajele antifa care si-au facut un modus operandi din violenta gratuita in numele unei ideologii confuze. Un film mediocru care insa prinde destul de mult la publicul ce inghite pe nemestecate propaganda ultimilor ani.
Da, Minority Report este un film cu câteva clase peste aceasta producție Netflix si sunt complet de acord cu analiza ta. Din păcate Netflix ca de obicei, nu strălucește la a face filme de calitate.