Loading...

Les traducteurs (2019)

by Adrian Solomon, februarie 15, 2021

Recomandare – decent!

Gen: Thriller
Regie: Régis Roinsard
Distribuție: Lambert Wilson, Alex Lawther, Olga Kurylenko, Riccardo Scamarcio, Sidse Babett Knudsen, Eduardo Noriega, Anna Maria Sturm, Frédéric Chau
Durată: 1 h. 45 min.
Rating IMDB: 6.5

Despre: Un grup de nouă translatori este „cazat” într-un buncăr ultra modern, pentru a lucra la traducerea simultană a celui mai așteptat roman dintr-o trilogie de mare succes. Doar că pagini din roman încep să fie făcute publice de către un hacker care cere o recompensă uriașă, suspiciunea căzând pe unul dintre cei nouă, dar oare care dintre ei?

Rant: Les traducteurs este o plăcere rară de film european, care ridică suspansul la cote mari și ne prezintă o serie de întorsături de situație total neașteptate. Dacă ar fi să le numărăm, parcă filmul candidează la pelicula cu cele mai multe întorsături de situație, practic jumătatea filmului dând startul unui adevărat roller-coaster de asemenea procedee. Când am auzit premisa, primul gând mi s-a dus spre Exam, în care la fel o serie de indivizi erau închiși într-o încăpere și supuși unui examen infernal.

Primul lucru care mi-a plăcut la film a fost distribuția cosmopolită prezentă la linia de start. Lambert Wilson, cunoscut fanilor Matrix drept The Merovingian, este Erik Angstorm, cel care a cărei edituri deține drepturile de publicare ale cărții Daedalus, un best-seller care a ajuns la cel de-al treilea și ultim volum. Acesta a devenit paranoic în ce privește siguranța, după un episod petrecut nu cu mult timp în urmă, și decide să angajeze traducători din țările în care seria s-a vândut cel mai bine, să îi transporte pe toți într-un buncăr sofisticat și impenetrabil, unde, aceștia, timp de două luni, vor lucra la traducerea simultană a cărții. Printre traducători se află Alex Goodman, cel mai tânăr dintre ei, traducătorul britanic interpretat de Alex Lawthen (The End of the F***ing World), Katerina Anisinova, traducătoarea rusă (Olga Kurylenko – Oblivion, Quantum of Solace), italianul Dario Farelli (Riccardo Scamarcio – John Wick 2), translatorul pentru chineză Chen Yao, daneza Helene Tuxen, portugheza Telma Alves, nemțoaica Ingrid Korbel, spaniolul Javier Casal și grecul Konstantin Kedrinos. Așa cum se cade unui bun film de suspans, fiecare are propriul motiv pentru a se afla acolo, iar aceste mici secrete vor exploda în momentul în care un hacker anonim face publice primele pagini din cartea ultra-secretă, suspiciunile căzând astfel pe unul dintre cei nouă.

Chiar dacă e mai vechi, pandemia a ținut acest film departe de marile ecrane, iar recent am observat că acesta s-ar putea afla pe oferta marilor cinematografe în cazul redeschiderii. Mă opresc aici și vă îndemn să urmăriți cu prima ocazie acest film!

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.