Recomandare – musai!
Gen: Animație, Comedie
Regie: Greg Tiernan, Conrad Vernon
Distribuție: Seth Rogen, Kristen Wiig, Jonah Hill, Bill Hader, Michael Cera, James Franco, Danny McBride, Craig Robinson, Paul Rudd, Nick Kroll, David Krumholtz, Edward Norton, Salma Hayek
Durată: 1 h. 29 min.
Rating IMDB: 6.1
Despre: Într-un supermarket numit Shopwell, produsele alimentare trăiesc alături de oamenii care vin să le cumpere, considerându-i pe aceștia drept zei. Odată cu apropierea zilei de 4 Iulie, cârnațul Frank alături de ceilalți cârnați din pachet speră să ajungă „In the Great Beyond”, acolo unde ei bănuiesc că ajunge mâncarea odată cumpărată, un loc idilic unde totul este bine și nu există durere. Dar lucrurile nu stau așa cum se așteaptă ei. Frank alături de Brenda, chifla pe care o iubește, și alături de alte produse, reușesc să scape și să pornească împreună într-o călătorie de descoperire a crudului adevăr.
De ce să mă uit? O animație destul de diferită față de cele care împânzesc lunar marile ecrane. Parodiind rețeta studiourilor Pixar sau Disney, Seth Rogen și Evan Goldberg, perechea de prieteni scenariști care iată că au ajuns la mai mult de 10 filme lucrate împreună, vin cu o primă tentativă de film animat, și le iasă de minune. Chemând în ajutorul lor toată trupa de prieteni ajunși deja nume binecunoscute la Holywood precum Kristen Wiig (sexoasa chiflă Brenda), Jonah Hill (Carl, unul dintre cărnații din cutia punga lui Frank), Bill Hader (spirtosul Firewter), Michael Cera (cârnațul malformat Barry), James Franco, Danny McBride, Craig Robinson, Paul Rudd, Nick Kroll, David Krumholtz – Kareem Abdul Lavash, un lavash cu o relație de prietenie/rivalitate față de Edward Norton (Sammy Bagel Jr.) și Salma Hayek (focoasa lesbiană taco Teresa del Taco).
Cât despre filmul în sine, are suficiente momente comice să își justifice timpul investit în vizionarea lui. Rogen își continuă șirul de filme care pot cu ușurință să divizeze audiența, ori îți plac, ori nu, nu prea există cale de mijloc cu ele. Mie personal îmi plac, el își păstrează brandul de umor neconvențional, cu multă flecăreală deseori pe fond de diverse substanțe halucinogene (și aici se consumă la greu, de la alcool la diverse săruri de baie sau marii-ioane). Sporovăiala de care menționam, deseori trece spre satiră la adresa religiei, stereotipurilor și anumitor convenții sociale.
Până la urmă, îți place sau nu, Rogen vine cu ceva nou, lucru cu care tot mai puține producții actuale se pot mândri.
No Comments