Loading...
Star Wars: Episode III - Revenge of the Sith (2005)

Star Wars: Episode III – Revenge of the Sith (2005)

by Adrian Solomon, decembrie 16, 2017

Recomandare – decent!

Gen: S.F., Aventură
Regie: George Lucas
Distribuție:
Ewan McGregor, Natalie Portman, Hayden Christensen, Ian McDiarmid, Samuel L. Jackson, Christopher Lee
Durată: 2 h. 20 min.
Rating IMDB: 7.5

Despre: După trei ani de la începerea Războiului Clonelor, cancelarul Palpatine a fost răpit de generalul Grievous, comandantul armatei de droizi iar Obi Wan și Anakin sunt trimiși să îl recupereze. În timpul operațiunii, Palpatine este salvat dar Grievous reușește să scape. Cu toate acestea, suspiciuni tot mai mari sunt ridicate de acțiunile cancelarului, acțiuni care îi neliniștesc pe membrii consiliului Jedi. Ei îl trimit pe Anakin să îl spioneze pe Palpatine dar lucrurile iau o turnură nebănuită când acesta începe să formează o legătură puternică cu ținta sa și este atras de partea întunecată a forței.

Rant: Episodul III este de departe cel mai bun din această trilogie. Acesta reușește să închege povestea spusă timp de trei filme, poveste ce culminează cu transformarea lui Anakin Skywalker în temutul Darth Vader, ne arată nașterea Imperiului Galactic condus de Palpatine/Darth Sidious dar și plantează semințele viitoarei rezistențe.

Aș putea zice că George Lucas reușește să mai spele din păcatele primelor două părți, oferindu-ne mult mai multă acțiune și intrigă. Având în vedere că Lucas a mers pe un procent de distribuire a acțiunii de 20 / 20 / 60 pentru fiecare film din această trilogie, este de înțeles de ce au suferit primele două episoade. Acestea serveau doar pentru a consolida mitologia acestui univers și pentru a ni-l introduce în schemă pe Anakin, pe care urma să îl urmărim cum crește, de la puștiulică teribil de ingenios, la adolescent arogant și mai apoi la tânăr cu busola morală aflată în derivă pentru ca la final să se transforme în celebrul purtător de casca neagră, cu probleme respiratorii, pe care a ajuns să îl cunoască o lume întreagă sub numele de Dark Vader – posibil personajul cel mai faimos dat de întreaga serie, recunoscut și de cei care nu au văzut filmul drept tipul ăla din Star Wars.

Tot ziceam de acel procentaj, acest lucru se vede cel mai clar din standardul efectelor speciale, adus la un nou tip de perfecțiune de studiourile ILM. Au fost peste 2200 de efecte speciale folosite doar în acest film, mai mult decât în precedentele două episoade luate împreună.

Ca film, cât privește această a doua trilogie produsă de George Lucas, Revenge of the Sith este cel mai bun. Din păcate, comparativ cu trilogia originală, este o mare dezamăgire. Chiar și asa, este un film care trebuie musai văzut de orice fan înfocat al seriei.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.