Loading...

The Boys (2019- )

by Adrian Solomon, august 1, 2019

Recomandare – musai!

Gen: Super-eroi, Comedie neagră, Dramă
Distribuție: Karl Urban, Jack Quaid, Antony Starr, Erin Moriarty, Dominique McElligott, Jessie T. Usher, Laz Alonso, Chace Crawford, Tomer Kapon, Karen Fukuhara, Nathan Mitchell, Elisabeth Shue
Nr. sezoane: 2
Nr. Episoade: 16
Durată episod: ~60 min.
Statut: serial în desfășurare
Rating IMDB: 8.7

Despre: Mega-corporația Vaughn deține monopolul a tot ce înseamnă super-erou, mediatizându-i și transformându-i în supervedete dar mai ales, acoperindu-le toate excentricitățile și toate daunele pe care aceștia deseori le comit. Pentru a-i ține în frâu, un grup nesancționat de oameni, îi urmărește și îi pedepsește pe eroi.

Rant: Serialul The Boys, adaptează nuvela grafică a lui Garth Ennis (cunoscut fanilor pentru seria Preacher, un run excelent în benzile desenate The Punisher și o grămadă de alte comicsuri brutale pline de gore) și din puținele chestii pe care le știu despre respectivele comicsuri, o face destul de bine. Pentru mine a fost serialul verii până acum, unul deosebit de întunecat, grație conținutului și temelor explorate, dar și din punct de vedere vizual. Atât benzile desenate (în special) cât și serialul, sunt o satiră adusă la adresa nenumăratelor produse cu super-eroi imaculați și puri, care nu sunt supuși erorilor omenești.

Hugh Campbell, își vede iubita ucisă de un moment de neatenție din partea unui super-erou, care apoi nu pățește nimic, totul fiind mușamalizat și măturat sub covor. Zdrobit de pierderea suferită, salvarea lui Hugh vine sub forma prea puțin probabilă a lui Billy Butcher, care găsește în Hugh instrumentul perfect pentru a combate egocentrismul corporației Vaughn și a eroilor pe care îi reprezintă. Astfel, o echipă formată din parteneri vechi d-a lui Billy, Frenchie și Mother’s Milk, alături de Hugh și The Female, vor deveni The Boys, o grupare care are ca singur scop expunerea corupției și a tuturor mizeriilor înfăptuite de acești așa ziși apărători ai dreptății.

Dar lumea pe care o locuiesc personajele noastre, nu este una prea luminoasă, pentru că acești super-eroi, aflați sub protecția celor de la Vaughn, își cam fac de cap, prea puțin preocupați cu combaterea celor răi, și mult mai mult preocupați de campaniile promoționale, propriul lor stoc și de cât le revine fiecăruia din drepturile de vânzare. Picată în acest malaxor este și tânăra eroină Starlight, o fată crescută cu frică de Dumnezeu, care dobândise puterile de mică și le folosise exclusiv pentru a face bine. Ea este farul moral al poveștii, o poveste care ne arată că și cei puri pot fi târâți prin noroi.

Deci ne-am cam lămurit că suntem departe de poveștile celor de la Marvel, în care Captain America reprezenta dreptatea și nu puteai să te gândești că ar fi fost în stare de lucruri rele. Eroii concepuți de Ennis sunt în puternic contrast cu cei din liniile DC / Marvel, aceștia fiind putrezi, corupți, egoiști, infatuați, chiar cu accente de psihopați. De departe se distinge Homelander, reprezentatul grupării The Seven, considerați cei mai buni eroi, apărătorii infailibili ai planetei. Aș zice că de foarte multă vreme nu mi-a fost dat să văd o performanță mai bună a unui actor în rol ambiguu, ce trage spre negativ. Și că tot am adus discuția despre actori, distribuția mi s-a părut fantastică. De la Hugh, despre care am aflat că este băiatul lui Dennis Quaid și a lui Meg Ryan (ușor de văzut de unde și-a căpătat frumusețea) care face un rol fantastic pozând drept victimă neajutorată care are mai mulți ași în mânecă, la Karl Urban pe care îl credeam dispărut, cu un accent britanic de toată minunea, Erin Moriarty (pe care aparent ar fi trebuit să o știu din Jessica Jones) care face un rol minunat pe post de Starlight, și mulți alții până la distribuirea genială a lui Haley Joel Osment pe post de fost copil vedetă, actualmente un tip uitat de lume (aproape ca în viața reală) sau Simon Pegg, simbolic de altfel pentru aceste benzi desenate, pentru că protagonistul Hugh fusese desenat conform chipului lui Pegg, acesta fiind acuma recompensat cu un rol drept tatăl mereu sperios al protagonistului, toți aceștia par a se distra de minune.

Poate e puțin cam light pe partea de acțiune, având în vedere că este totuși un show cu și despre eroi, dar efectele speciale arată foarte bine, semn că s-au investit ceva bănuți în crearea lor. Am devorat cele opt episoade în timp foarte scurt și am rămas cu poftă de mai multe așa că abia aștept sezonul doi, când s-o nimeri să vină!

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.