Recomandare – decent!
Gen: Acțiune, Comedie, Super-eroi
Regie: Andy Serkis
Distribuție: Tom Hardy, Michelle Williams, Naomie Harris, Reid Scott, Stephen Graham, Woody Harrelson
Durată: 1 h. 37 min.
Rating IMDB: 6.5
Despre: Într-un efort de a-și restarta cariera, Eddie Brock acceptă să îl intervieveze pe criminalul psihopat Cletus Kasaday, care devine gazda simbiotului Carnage, cu ajutorul căruia scapă.
Rant: Atât primul Venom cât și continuarea de față au fost succese nesperate la box-office, strângând încasări record pentru Sony. Țin minte că am fost extrem de caustic la adresa primului film, poate un pic prea caustic, dar partea a doua a reușit să mă mai tempereze. Nu pentru că ar fi un film bun, sau pentru că ar avea un scenariu inteligent, dar de dat asta, dubla prestație a lui Tom Hardy (el asigurând și vocea lui Venom) pare mai convingătoare, probabil și pentru că actorul a contribuit la scenariu, iar acest lucru se simte, el fiind atracția principală.
Filmul în sine nu este o poveste de răzbunare a lui Cletus/Carnage asupra societății, sau o tentativă disperată a lui Eddie de a-și salva irecuperabila relație cu Anne, filmul este o poveste de dragoste între Eddie și simbiotul care-i parazitează corpul și conștiința. Interacțiunile dintre cei doi fac toți banii de bilet, noi deseori asistând la un rom-com între Eddie și Venom (și găinile lor). Un mic detaliu povestit de Andy Serkis, ne arată metoda folosită de Hardy pentru a conversa în mod direct cu Venom, acesta pre-înregistrându-și replicile lui Venom, pentru a le asculta în timpul filmărilor prin intermediul unei căști, astfel reușind să reacționeze în mod direct la conversație.
Așa cum ziceam, povestea este cât se poate de clasică, Eddie încearcă să își refacă cariera distrusă după evenimentele din primul film, dar și să se ajusteze la o viață petrecută în compania simbiotului Venom, care s-a atașat permanent de el. El se trezește chemat subit pentru a acorda un interviu unui criminal extrem de periculos, Cletus Kasaday, interpretat foarte bine de Woody Harrelson. Relația dintre cei doi este forțată de scenariști a fi ceva mai mult decât este, astfel încât Eddie să îi dejoace planurile psihopatului și să îl trimită în mod expres spre pedeapsa cu moartea, care la rându-i va duce la oportunitatea pe care și-o creează Cletus în a-l înșfăca și a mușca din reporterul nostru, ocazie cu care absoarbe o parte din simbiot. Iar cum simbiotul aparent rezonează cu gazda, Cletus devine Carnage, poate pentru că-i place carnagiul. Aici apare un mare of recurent al filmului, că minunatul Andy Serkis este constrâns să vorbească despre masacre și crime crude într-un mediu non rated-R, iar rezultatul este mai mult decât steril.
Și pentru a continua trendul de actori sub-utilizați pornit de Riz Ahmed în prima parte, Naomie Harris pare cam pierdută în postura de Shriek, iubita mutantă a degeneratului Cletus, cu toate că abilitatea ei este inteligent integrată în poveste, ultra-sunetele emise de ea acționând ca un agent destabilizator pentru ambii simbioți. Să nu mai zic de Michelle Williams, care petrece o mare parte din ultimul act legată fedeleș într-o cutie.
Ce m-a bucurat însă foarte mult, chiar surprins plăcut, este faptul că filmul e relativ scurt, la cele 97 de minute ale sale. Însă acest timp de rulare redus se resimte în detaliile lipsă de care pare să sufere pelicula. Nu simțim niciodată că psihopatul Cletus ar fi mirat de existența simbiotului, el acceptând-ul pe Carnage de parcă ar fi un obiect vestimentar. Lupta de la final este editată oribil și fără sens, dar măcar arată mai bine ca cvasi-obscuritatea scenelor de acțiune din prima parte. Dar efectele speciale sunt per total cu un pas înaintea celor din prima parte așa că există suficiente bile albe pentru a le echilibra pe cele negre.
Așadar, în ciuda unor mici/mari sughițuri, Venom: Let There Be Carnage este un film decent, care ascunde unul dintre cele mai demne momente de wow din istoria end-crediturilor, iar pentru cei vigilenți, include un cameo secret a lui Stan Lee, un lucru de care parcă ne-am dezobișnuit în ultima vreme (cu toate că personal sunt de părere că așa ceva trebuia să fie obligator pentru orice film ce poartă sigla Marvel).
No Comments