Recomandare – musai!
Gen: Comedie, Mister, MCU
Distribuție: Elizabeth Olsen, Paul Bettany, Debra Jo Rupp, Fred Melamed, Kathryn Hahn, Teyonah Parris, Kat Dennings, Randall Park
Nr. sezoane: 1
Nr. Episoade: 9
Durată episod: ~30 min.
Statut: mini-serie completă
Rating IMDB: 8.1
Despre: Wanda Maximoff și Vision, își trăiesc liniștiți viețile într-o suburbie, totul fiind prezentat sub forma de sit-coms, însă lucruri ciudate încep să le deranjeze existența.
Rant: Și da, îmi cer scuze pentru explicația mai mult decât șubredă oferită premisei acestui serial, dar efectiv nu prea știu ce se întâmplă și unde va ajunge, lucru ce îmi place, deoarece asta înseamnă că mă face să îmi doresc să văd mai mult din această serie. Dar să începem totuși în dulcele stil clasic …
WandaVision reprezintă debutul Phase 4 al universului cinematografic Marvel, fiind pentru prima dată când personajelor din filme le este dat propriul serial (da, da știu că și Agent Coulson a primit Agents of S.H.I.E.L.D. dar evenimentele acelui serial nu se reflectau direct în continuitatea filmelor MCU). Cei doi protagoniști sunt doi membrii Avengers, îndrăgostiții Wanda Maximoff – o eroină foarte puternică, capabilă de telekinezie, telepatie și alterare a realității printre multe alte abilități, și androidul Vision. În caz că ați uitat, finalul Phase 3 i-a prins pe ambii în ipostaze complet diferite, Vision fiind distrus de Thanos la finalul Infinity War iar Wanda deplângându-l pe acesta la finalul Endgame. Așa că marea întrebare este că de ce acest serial îi găsește pe cei doi trăind o viață liniștită de cuplu într-o suburbie americană și mai presus de toate, de ce este totul structurat aidoma unor seriale sit-com clasice? Asta ca să nu mai zic de frecventele bizarerii care se petrec în jurul lor, vocile din radio care o cheamă pe Wanda, obiectele colorate ce distrug monocromia primelor episoade și multe alte lucruri micuțe dar suspecte.
Serialul este, așa cum spuneam, structurat sub forma unor episoade de sit-com, și aduc un puternic omagiu celor mai de succes seriale de comedie de-a lungul timpului, de la The Dick van Dyke Show, la Bewitched, Full House și multe altele, fiecare episod acoperind câte o decadă de televiziune. Olsen și Bettany surprind plăcut pentru felul în care s-au dedicat acestui proiect și pasiunii depuse, fiind ajutați de o distribuție cu multă experiență în domeniul serialelor de comedie, având și câteva personaje secundare din filmele MCU, care își reiau rolurile.
Cu toate că serialul este accesibil oricui, în mod vădit fanii Marvel vor avea cel mai mult de câștigat datorită multitudinii de easter-eggs presărate de producători. Și cum una dintre principalele surse de inspirație este povestea ”The House of M”, ar trebui să avem toate motivele să fim foarte interesați. Și cum să nu fi interesat de o asemenea poveste care a schimbat complet peisajul universului Marvel. În ”The House of M”, Scarlet Witch – numele de erou a lui Wanda, suferă un episod psihotic în urma morții lui Vision, pierzând controlul asupra abilităților ei de a modifica realitatea. Având în vedere că serialul va fi punctul de la care filmul Doctor Strange in the Multiverse of Madness va porni, cred că vizionarea sa de către fanii MCU este mandatorie.
Distanțându-se de formulele clasice și încercând ceva atât de bizar în cel mai bun sens al cuvântului, Marvel ne arată că are toate intențiile să ne ofere un Phase 4 de excepție, iar cum după un an întreg de secetă în care nu au scos nimic (ultimul produs fiind Spider-Man – Far From Home din 2019, filmul care a încheiat Phase 3 de altfel) dorul de MCU m-a făcut și sper că și pe voi, să primesc această serie cu inima deschisă!
No Comments