Loading...
X-Men: Days of Future Past (2014)

X-Men: Days of Future Past (2014)

by Adrian Solomon, iunie 19, 2019

Recomandare – musai!

Gen: Super-eroi, Acțiune
Regie: Bryan Singer
Distribuție:
Hugh Jackman, James McAvoy, Michael Fassbender, Jennifer Lawrence, Halle Berry, Anna Paquin, Ellen Page, Peter Dinklage, Ian McKellen, Patrick Stewart
Durată: 2 h. 12 min.
Rating IMDB: 7.9

Despre: Wolverine este trimis înapoi în timp, în 1973, pentru a împiedica un eveniment care urma să afecteze negativ viitorul.

Rant: Bryan Singer revine cu succes la timona seriei pe care o pornise de mai bine de 14 ani. Și se pare că de la X2, pauza ce și-a luat-o de la această serie de filme i-a priit regizorului pentru că, ajutat de un scenariu compus cu minuțiozitate de Simon Kinberg (da, cel care a făcut scenariul la Last Stand și a regizat The Dark Phoenix – o poveste căreia aparent acest individ nu îi poate face dreptate) dar și cu sprijin din partea lui Matthew Vaughn (creditat de altfel pentru poveste) ei au reușit să creeze un film care unește două distribuții masive într-un fir epic logic.

Practic, în 2023, umanitatea a dat-o rău de tot în bară. Mutanții sunt vânați și sunt pe punctul extincției ca specie, peste tot există doar peisaje dezolante cu gust de apocalipsă iar sentinelele (da, în sfârșit își fac apariția în toată splendoarea lor metalică) sunt pretutindeni. Un grup restrâns de mutanți supraviețuitori conduși de Xavier și Magneto, încearcă să se ascundă cât mai bine, dar sunt reperați mereu și mereu de acești roboți imenși. Într-un ultim efort disperat, aceștia decid să îi trimită conștiința lui Wolverine în trecut, mai precis în corpul său din 1973. Trezit brusc în trecut, acesta este confruntat nu doar de misiunea aproape imposibilă care i-a fost trasată, dar și de obstacole precum: ghearele sale încă nu sunt din adamantiu, profesorul X este doar un depresiv alcoolic care nu face decât să își plângă de milă toată ziua iar Magneto este îngropat la 100 de metri sub pământ, într-o închisoare specială.

Filmul reușește cu brio să unească distribuția veche cu cea nouă din First Class, reușind chiar să și introducă câteva personaje noi, chit că tot acest lucru se face în detrimentul prezenței pe ecran pentru prea mult timp a câtorva dintre favoriții noștri. Accentul cade mai mult pe Wolverine și variantele tinere ale lui Xavier și Magneto, lucru foarte important pentru a le stabili mai bine motivațiile și personalitățile. Ca și First Class care pune accentul pe anii 60 și pe criza rachetelor din Cuba, acest film adresează anii 70 și o face cu multă savoare.

Îndrăznesc să spun că filmul este unul dintre cele mai bune din serie, și reușește să ducă la îndeplinire toate obiectivele pe care și le-a trasat la început: să unească cele două distribuții (trilogie originală cu First Class), să facă un reset lui The Last Stand (regizorul chiar menționând că nu este un fan al produsului lui Brett Ratner) și să corecteze astfel timeline-ul.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.