Loading...

Autori

by Adrian Solomon, ianuarie 15, 2016

Adrian Solomon

Pasiunea pentru filme m-a bântuit de când eram mic. Cum nu prea aveam ce viziona în epoca de aur a lui tovarășu’ Ceaușescu, profitam de ocaziile când părinții mei mergeau în vizită și ajungeam pe la persoane ce aveau video. Ah, gloriosul VCR, câtă bucurie ai putut tu aduce unui mic copil! Prin intermediul lui mi-am făcut eu intrarea în lumea minunată a filmelor. Timpul a trecut însă, căderea regimului a adus cu sine și schimbări majore în ceea ce privește libertatea și accesul la informație și astfel ne-am trezit peste noapte cu o grămadă de posturi străine, de îndată ce ”ne-am tras cablu”.

Aveam acuma ce vedea, cu toate că programele erau dublate în limba canalului respectiv. Astfel am început să învăț italiana, germana sau engleza, urmărind diverse desene animate sau filme artistice. O să fiu mereu recunoscător și televizorului pentru că mi-a format o cultură generală deosebit de bogată. Anii 2000 au adus cu sine și un măreț boom tehnologic, care m-a găsit făcând tranziția ca alte milioane de oameni de la televizor la calculator. Orizontul informațional se mărise la infinit odată cu această trecere. Tot ce voiam să văd era acuma la un clic distanță.

În ziua de azi, totul este mobil, totul este pe bază de streaming sau pe bază de cloud. Programe ca Netflix au ajuns și la noi, așa că pentru o sumă modică avem acces oriunde și de pe orice platformă la filmele și serialele noastre favorite. Având atâtea de ales, parcă uneori nici noi nu mai știm ce vrem. Deseori aud oameni zicându-mi ”Zi, mă, un film bun!”. Nu mai trebuie să căutați, iată că vă vin în ajutor și vă servesc recomandarea la cald. Spor la vizionat!

Gradul recomandărilor va varia după cum urmează:

De evitat! – filme cu care nu se merită să vă pierdeți timpul
Merge cu popcorn! – filme slabe sau de nișă potrivite pentru fani sau pentru plictis
Decent! – filme nici bune nici rele, undeva la mijloc!
Musai! – filme foarte bune, pe care nu ar trebui să le ratați
Esențial! – filme extraordinare, pe care nu aveți voie să le ratați