Loading...
Army of One (2016)

Army of One (2016)

by Adrian Solomon, noiembrie 14, 2016

Recomandare – de evitat!

Gen: Comedie
Regie: Larry Charles
Distribuție:
Nicolas Cage, Wendi McLendon-Covey, Rainn Wilson, Russell Brand, Ken Marino, Denis O’Hare, Paul Scheer
Durată: 1 h. 32 min.
Rating IMDB: 5.1

Despre: Gary Faulkner(Nic Cage) este un șomer, bun la construcții și alte îndeletniciri mărunte, fără un scop anume în viață. El are probleme și cu rinichii, fapt ce îl obligă la dializă săptămânală, că dacă nu o face, riscă să aibă halucinații. Ah mai să uit, dânsul este și un patriot convins că SUA este cea mai cea țară din lume. În timpul unei ședințe de dialize, el îl vede pe Dumnezeu (Russel Brand) care îi cere, nici mai mult nici mai puțin, să meargă să rezolve cea mai spinoasă problemă a armatei americane din Pakistan, și anume să îl captureze pe Bin Laden.

De ce să mă uit? La un moment dat ”the fourth wall” este spart așa de direct și din senin, Gary mărturisind că dacă ar fi să se facă film după viața lui, Nic Cage e cel mai potrivit să îl joace. Și se înțelege și de ce. Cică e poveste reală să nu uităm acest lucru, adică tipul respectiv chiar crede că a comunicat cu Dumnezeu care l-a trimis să îl prindă pe Osama. A fost găsit rătăcind prin pădurile Pakistanului și repatriat și pentru asta s-a făcut film despre el. Ca să vezi că subiectul e subțire, lui Nic Cage cred că i-a fost dată mână liberă să improvizeze timp de o oră jumate, el făcând apel la ”interpretarea exagerată” de care dă dovadă tot mai des, poate poate o ieși ceva mai interesant din povestea asta.

Pe scurt, tipul respectiv, Gary, are o viziune în care Dumnezeu (sinistrul Russel Brand) îi cere să meargă să îl captureze pe Osama, inamicul numărul unu al Americii. Zis și făcut doar că tipul tocmai ce dăduse de una de care îi plăcuse în școală așa că parcă misiunea nu îl prea atrage. După o mustrare aplicată de D-zeu, Gary se decide să își ia o barcă și să ajungă cu ea în Pakistan, dar ajunge în Mexic, asta pentru că habar nu avea cum să navigheze. Apoi își ia un deltaplan și merge în Israel de unde își dă drumul de pe un munte. Ca în bancurile cu proști ce mai. Într-un final ajunge el în Pakistan, moment în care filmul se rupe și povestea își arată limitele. În afară de o halucinație mișto cu Osama care își prezintă ”his crib”, nu se întâmplă nimic relevant. Nici măcar agenții CIA nu sunt interesanți pentru bunul demers al poveștii.

Nic Cage e Nic Cage și după ziceam, dă impresia că a improvizat 90% din film. Russel Brand care cică e umorist, nu reușește să mă impresioneze asta și pentru că îmi cam displace tipul. Restul sunt acolo ca să încaseze un bănuț cinstit dar nu rup gura târgului. Nu e neapărat un film rău dar se pornește de la o idee interesantă ca teorie și prost pusă în practică.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.