Loading...
The Take (aka. Bastille Day) (2016)

The Take (aka. Bastille Day) (2016)

by Adrian Solomon, februarie 20, 2017

Recomandare – merge cu popcorn!

Gen: Acțiune
Regie: James Watkins
Distribuție:
Idris Elba, Richard Madden, Charlotte Le Bon, Eriq Ebouaney, José Garcia
Durată: 1 h. 32 min.
Rating IMDB: 6.3

Despre: Hoțul de buzunare Michael Manson ia o decizie greșită atunci când îi fură geanta unei tipe, geantă care, spre ghinionul lui, conținea o bombă. Aruncând-o la gunoi într-o zonă publică, geanta bubuie la scurt timp, omorând patru oameni. Mason este luat în vizor de poliția franceză și de un zelos agent CIA ca suspect de terorism. Dar când adevărații teroriști încep să își vâre nasul în această urmărire, scânteile încep să sară.

Rant: Prin anii 90, filmele de acțiune ofereau exact asta, acțiune 100%, fără a se sinchisi de consecințe, realitate și alte fleacuri. Cu timpul acestea s-au mai domolit, tinzând să fie cât mai serioase și mai ancorate în realitate, cu rare excepții gen Fast and Furios sau The Expendables, care nu se prea luau în serios și ofereau fanilor exact acea adrenalină căutată atunci când mergi să vezi un astfel de film. Iată că vine și Bastille Day, și nu vine cu mâna goală ci ne aduce un Idris Elba pus pe fapte mari, ca agent CIA ce nu ascultă de superiori și mai întâi dă cu barda apoi pune întrebări. Și chiar dacă povestea filmului nu este originală, existând un mic twist pe la jumătatea filmului ca să îl facă mai tensionat, Idris dorește să ne arate că are potențial de action-star. Cine știe, acuma că Daniel Craig dă semne că s-ar retrage din postura de James Bond, și cu atâtea povești de diversificare rasială a rolurilor, poate o să îl auzim în viitorul apropiat pe Idris răspunzând la apelativul 007.

Filmul e departe de a fi rău, are un ritm bun, își menține interesul până la final, cu toate că te cam aștepți la ce urmează să se întâmple. Așa că nu mai am nimic de adăugat decât că recomandarea mea ar fi – merge cu popcorn!

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.