Loading...
Filmele lunii Mai 2019

Filmele lunii Mai 2019

by Adrian Solomon, mai 1, 2019

03 Mai

Arctic

Gen: Survival Thriller
Regie: Joe Penna
Distribuţie: Mads Mikkelsen
Durată: 97 minute
Despre ce e?: Un supraviețuitor al unui accident de avion deasupra Arcticului, are de luat o decizie extrem de grea, să rămână într-un adăpost precar în speranța salvării sau să înfrunte un drum deosebit de periculos pentru a se salva de la îngheț.
O să îmi placă?: Mads ne-a mai demonstrat cu alte ocazii că poate duce în spate un film de unul singur iar aici are ocazia de a-și etala din plin talentele sale actoricești.


Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile

Gen: Biografic
Regie: Joe Berlinger
Distribuţie: Zac Efron, Lily Collins, Kaya Scodelario, Jeffrey Donovan, Angela Sarafyan, Dylan Baker, Brian Geraghty, Jim Parsons, John Malkovich
Durată: 108 minute
Despre ce e?: Povestea celebrului criminal în serie Ted Bundy, spusă din prisma prietenei sale care a crezut în inocența acestuia timp îndelungat.
O să îmi placă?: Celor pasionați de povești despre criminali în serie le va merge la suflet acest film cu toate că pe restul s-ar putea să ne lase șocați.


Miss Balla

Gen: Thriller acțiune
Regie: Catherine Hardwicke
Distribuţie: Gina Rodriguez, Ismael Cruz Córdova
Durată: 104 minute
Despre ce e?: După ce o cunoștință este răpită de cartel, o tânără se antrenează în mod expres pentru a se infiltra și a elimina respectivul cartel.
O să îmi placă?: O altă adaptare mediocră după un film străin mult mai bun, pe care de altfel vi-l și recomand să îl căutați, dacă aveți asemenea de înclinații spre cinematografia mexicană și nu numai. Totuși a fost remarcat jocul bun al Ginei Rodriguez.

10 Mai

Brightburn

Gen: Horror
Regie: James Gunn, Kenneth Huang
Distribuţie: Elizabeth Banks, David Denman, Jackson A. Dunn, Matt Jones, Meredith Hagner
Durată: 90 minute
Despre ce e?: Un copil sosit într-o capsulă spațială de pe altă planetă, aterizează în ferma unei familii iubitoare din America care îl cresc ca pe propriul lor copil. Doar că acesta, în loc să devină eroul care ar trebui să devină, el se transformă într-un adolescent pus pe ucis oameni grație puterilor sale extraordinare.
O să îmi placă?: După ce a fost demis de Marvel/Disney, Gunn nu a pierdut vremea și a sărit în curtea celor de la DC, unde a pus-o de un film pe cât de straniu pe atât de captivant – povestea unui Superman malefic.


The Hustle

Gen: Comedie
Regie: Chris Addison
Distribuţie: Anne Hathaway, Rebel Wilson, Alex Sharp, Dean Norris
Durată: 94 minute
Despre ce e?: Două experte în arta înșelăciunii fac alianță pentru a se răzbuna pe bărbații care le-au înșelat.
O să îmi placă?: Hmm, ce avem noi aici. O altă adaptare care se încadrează în trendul curent de a lua filme din trecut, și să le redistribuie doar cu femei în rolurile principale? Da, ca și cum acest concept a funcționat și are priză mare la public. Le avem pe fermecătoarea Anne Hathaway dar și pe Rebel Wilson, care chiar dacă are suficient umor, și dacă se concentrează poate duce un film de una singură, parcă e prea pusă doar pe roluri de grasă încurcată.

17 Mai

Burning

Gen: Thriller
Regie: Lee Chang-dong
Distribuţie: Yoo Ah-in, Steven Yeun, Jeon Jong-seo
Durată: 148 minute
Despre ce e?: Jong-Su este un pierde vară fără servici dar cu veleități de scriitor, mereu în căutarea inspirației, se îndrăgostește de o tipă care în curând pleacă în străinătate, doar pentru a reveni în compania altui bărbat. Pe măsură ce suspiciunile încep să se înmulțească, Jong-su începe să îl bănuiască pe acel individ că e mai mult decât pare a fi.
O să îmi placă?: Chiar dacă a apărut anul trecut, mă bucur că Burning își face în sfârșit drum pe cinematografele noastre și vă invit să nu ratați ocazia de a urmări un thriller cu adevărat de excepție.


John Wick: Chapter 3 – Parabellum

Gen: Romantic
Regie: Chad Stahelski
Distribuţie: Keanu Reeves, Halle Berry, Laurence Fishburne, Mark Dacascos, Asia Kate Dillon, Lance Reddick, Anjelica Huston, Ian McShane
Durată: 131 minute
Despre ce e?: După ce John Wick a fost excomunicat de societatea asasinilor, pe capul lui a aterizat o recompensă uriașă pe care toți asasinii din lume se grăbesc să o încaseze.
O să îmi placă?: Un alt film pe care îl aștept de când s-a terminat partea a doua și de când Wick a început să o ia la goană prin New York sub privirile asasinilor care îl urmăreau și așteptau ca perioada de grație să se scurgă. O sa fie o concluzie epică a trilogiei, mai mult ca sigur!

24 Mai

Booksmart

Gen: Comedie
Regie: Olivia Wilde
Distribuţie: Kaitlyn Dever, Beanie Feldstein, Jessica Williams, Billie Lourd, Lisa Kudrow, Will Forte, Jason Sudeikis
Durată: 105 minute
Despre ce e?: Două eleve model cu note perfecte descoperă în ultima zi de școală că au rămas repetente la ce era mai important, și anume la capitolul distracție. Ele încearcă astfel ca în decursul unei seri să se distreze cât pentru patru ani de liceu.
O să îmi placă?: Din ce am văzut, trailerul încearcă din răsputeri să transmită faptul că cele două protagoniste sunt lesbiene, mai mult decât orice alt lucru, iar filmele cu asemenea agendă liberală, rar au avut priză la fani.


Aladdin

Gen: Fantezie
Regie: Guy Ritchie
Distribuţie: Will Smith, Mena Massoud, Naomi Scott, Marwan Kenzari, Navid Negahban, Nasim Pedrad, Billy Magnussen
Durată: 128 minute
Despre ce e?: Povestea clasicei animații cu Aladdin care recuperează lampa fermecată dintr-o peșteră, doar pentru a se împrieteni cu duhul lămpii, duh care poate îndeplini orice dorință.
O să îmi placă?: Sunt cam îndoit în privința acestui titlu. Pe de o parte sper să aibă succesul meritat, avându-l pe Guy Ritchie și Will Smith, ambii cu mare nevoie de un titlu pozitiv în dreptul lor. Pe de altă parte, la fel ca și în cazul Ron-Pearlman/Hellboy, Robin Williams a lăsat o moștenire mult prea grea Will Smith.

31 Mai

Godzilla: King of Monsters

Gen: Monster-movie
Regie: Michael Dougherty
Distribuţie: Kyle Chandler, Vera Farmiga, Millie Bobby Brown, Bradley Whitford, Sally Hawkins, Charles Dance, Thomas Middleditch, Aisha Hinds, O’Shea Jackson Jr., David Strathairn, Ken Watanabe, Zhang Ziyi
Durată: 132 minute
Despre ce e?: Godzilla se luptă împotriva mai multor monștrii de dimensiuni uriașe, printre care Mothra, Rodan și inamicul său mai înverșunat, șopârla cu trei capete – King Ghidorah.
O să îmi placă?: E interesant ce fac cei de la Warner cu aceste filme Godzilla, acestora reușindu-le un mini-univers comun mult mai bine închegat decât le-au reușit universul DC.


Rocketman

Gen: Biografic
Regie: Dexter Fletcher
Distribuţie: Taron Egerton, Jamie Bell, Richard Madden, Bryce Dallas Howard
Durată: 121 minute
Despre ce e?: Filmul prezintă viața și cariera inegalabilului Elton John, de la anii săi de studenție, la faima urmată de droguri, depresie și de acceptarea orientării sale sexuale.
O să îmi placă?: După succesul nebun avut de Bohemian Rhapsody, multă lume ar zice că studiourile Paramount s-au grăbit să sară în această căruță ce pare profitabilă, și să spună povestea unui alt muzician celebru nu doar prin muzica sa, cât și prin orientările sale sexuale sau abuzul de substanțe. Sincer nu văd prea bine acest film.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.