Loading...

Filmele lunii Noiembrie 2019

by Adrian Solomon, noiembrie 2, 2019

01 Noiembrie

Terminator: Dark Fate

Gen: Acțiune, S.F.
Regie: Tim Miller
Distribuţie: Linda Hamilton, Arnold Schwarzenegger, Mackenzie Davis, Natalia Reyes, Gabriel Luna, Diego Boneta
Durată: 128 minute
Despre ce e?: După ce, aparent, Sarah Connor a reușit să evite revolta mașinăriilor care urma să aducă cu sine extincția umanității, un nou pericol apare după ani buni, de data asta în Mexic, unde tânăra Dani este noua țintă a unui Terminator mult îmbunătățit, iar singura ei apărare este un android trimis din viitor.
O să îmi placă?: Este o reîntoarcere bine-venită la rădăcini și un efort parcă aproape disperat de a se debarasa de toate filmele post T2.


The KingThe King (2019)

Gen: Istoric, Dramă
Regie: David Michôd
Distribuţie: Timothée Chalamet, Joel Edgerton, Sean Harris, Lily-Rose Depp, Robert Pattinson, Ben Mendelsohn
Durată: 140 minute
Despre ce e?: Henry al V-lea se trezește încoronat rege al Angliei după moartea fratelui său, însă oodată cu această imensă responsabilitate, el dă și peste oameni neloiali, trădători și război.
O să îmi placă?: Din cauza unei penurii accentuate de filme de calitate pe marile ecrane, luna asta ne vom întoarce atenția spre platformele de streaming pentru că acestea vor scoate produse extrem de ofertante, în special Netflixul, care începe cu această dramă istorică cu o distribuție de excepție.

08 Octombrie

ParasiteParasite (2019)

Gen: Thriller social
Regie: Bong Joon-ho
Distribuţie: Song Kang-ho, Lee Sun-kyun, Cho Yeo-jeong, Choi Woo-shik, Park So-dam
Durată: 132 minute
Despre ce e?: O familie săracă dar pricepută în școala vieții, se insinuează în viața unei familii înstărite, până când liniile dintre cele două familii încep să se încețoșeze.
O să îmi placă?: Parasite face parte dintr-un gen de filme care devine tot mai popular în ultima vreme, thrillerul social. Marele câștigător ale Palme d’Or de la Cannes, acest film este cu ușurință cel mai bun din acest an, iar pentru că, iată, își face în sfârșit drum și spre cinematografele mioritice, cred că este de datoria voastră să îl vedeți într-un mediu corespunzător.

15 Noiembrie

Last ChristmasLast Christmas (2019)

Gen: Romantic
Regie: Paul Feig
Distribuţie: Emilia Clarke, Henry Golding, Michelle Yeoh, Emma Thompson
Durată: 103 minute
Despre ce e?: Kate este o ghinionistă înnăscută, incapabilă să țină o slujbă prea multă vreme. Din disperare de cauză ea acceptă postul de elf într-un magazin pe perioada Crăciunului, moment în care în viața ei își face apariția tânărul misterios Tom.
O să îmi placă?: Paul Feig are la activ câteva filme bune iar din distribuție fac parte jumătate din protagoniștii principali din Crazy Rich Asians alături de o Emilia Clarke, mereu fascinantă în astfel de roluri, motive suficiente cât să facă acest film un popas binevenit în pregătirea sezonului festiv.


The Grand Challenge: Le Mans ’66Ford v Ferrari (2019)

Gen: Biografic, Sport
Regie: James Mangold
Distribuţie: Matt Damon, Christian Bale, Jon Bernthal, Caitriona Balfe, Tracy Letts, Josh Lucas, Noah Jupe, Remo Girone, Ray McKinnon
Durată: 152 minute
Despre ce e?: În ’63, Enzo Ferrari era pe punctul de a vinde compania lui Henry Ford, dar se răzgândește când află că în afacere era inclusă și Scuderia Ferrari, echipa lor de curse de mașini. Aceștia erau neînvinși pe circuitul Le Mans, iar în 66, Henry Ford, dornic de răzbunare, pune la cale alături de inginerul Shelby și pilotul Miles, conceperea unei mașini destinate să spulbere dominația italiană.
O să îmi placă?: Mult mai bine cunoscut sub numele de Ford v Ferrari (numit așa doar în SUA), filmul va gâdila plăcut pe amatorii filmelor de acest gen, iar regizorul plus distribuția de excepție promit că o să fie două ore și ceva deosebit de interesante.


MidwayMidway (2019)

Gen: Biografie, Comedie, Drama
Regie: Roland Emmerich
Distribuţie: Ed Skrein, Patrick Wilson, Luke Evans, Aaron Eckhart, Nick Jonas, Mandy Moore, Dennis Quaid, Woody Harrelson
Durată: 138 minute
Despre ce e?: Filmul urmărește un grup de marinari și aviatori care au reușit să scape cu viață în urma atacului de la Pearl Harbor. să se replieze și să întoarcă soarta războiului, culminând cu masiva și importanta bătălie de la Midway.
O să îmi placă?: Dacă vă este dor de filmele epice de război, Midway va fi musai de vizionat în cinematografe.

22 Noiembrie

Frozen IIFrozen II (2019)

Gen: Animație
Regie: Chris Buck, Jennifer Lee
Distribuţie: Idina Menzel, Kristen Bell, Jonathan Groff, Josh Gad
Durată: 103 minute
Despre ce e?: După ce au reușit să își salveze regatul, cele două surori Elsa și Anna, alături de Olaf, Kristoff și Sven, pornesc în căutarea sursei puterii de gheață a lui Elsa.
O să îmi placă?: Frozen a fost probabil cea mai mediatizată animație a ultimului deceniu, grație nu neapărat poveștii spuse sau a graficii, cât în special datorită cântecelor care au devenit mega-populare în întreaga lume. Mă aștept la ceva puțin sub prima parte, pentru că îmi e greu să cred că Disney vor da chix cu acest titlu.


Doctor SleepDoctor Sleep (2019)

Gen: Horror
Regie: Mike Flanagan
Distribuţie: Ewan McGregor, Rebecca Ferguson, Kyliegh Curran, Cliff Curtis
Durată: 152 minute
Despre ce e?: Încă traumatizat de evenimentele sinistre petrecute în copilăria sa, Dan Terrance își îneacă amarul în alcool, asta până când o va întâlni pe Abra, o fetiță care îi împărtășește darul numit „shine”.
O să îmi placă?: Este continuarea la The Shining dar dat fiind faptul că au trecut mai bine de 30 de ani de la apariția acestuia, îmi este greu să cred că va avea același impact asupra audienței, deja hărșâite prin toate tipurile de filme horror.

27 Noiembrie

The IrishmanThe Irishman (2019)

Gen: Biografic, Crime
Regie: Mike Flanagan
Distribuţie: Ewan McGregor, Rebecca Ferguson, Kyliegh Curran, Cliff Curtis
Durată: 152 minute
Despre ce e?: Povestea adevărată a lui Frank Sheeran, un om care a ajuns de-a lungul vieții sale să lucreze cu nume importante din istoria criminalității americane, deseori în calitate de asasin pentru aceștia.
O să îmi placă?: Clar, cel mai așteptat film al acestui sfârșit de an, The Irishman poposește în sfârșit pe micile noastre ecrane, pe data de 27 Noiembrie, după ce se va bucura de o lansare restrânsă în câteva cinematografe atent selectate.

29 Noiembrie

Charlie’s Angels

Gen: Acțiune, Comedie
Regie: Elizabeth Banks
Distribuţie: Kristen Stewart, Naomi Scott, Ella Balinska, Elizabeth Banks, Djimon Hounsou, Sam Claflin, Noah Centineo, Patrick Stewart
Durată: 119 minute
Despre ce e?: Îngerii s-au extins la nivel internațional, existând mai multe echipaje, fiecare condus fiind de propriul Bosley. Echipa noastră se vede venind în ajutorul unei tinere inginere, luată în vizor de foștii săi angajatori.
O să îmi placă?: Eh… merge cu popcorn?

 

 

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.