Loading...
Filmele lunii Martie 2016

Filmele lunii Martie 2016

by Adrian Solomon, februarie 21, 2016

ZootopiaZootopia

Gen: Animație, Comedie
Dată lansare: 4 Martie
Dată lansare România: 4 Martie
Regie: Byron Howard, Rich Moore
Distribuţie: Jason Bateman, Idris Elba, Kristen Bell, Ginnifer Goodwin
Va fi a 55-a producție a studiourilor Walt Disney. Povestea urmărește prima iepuroaică care reușește să ajungă în forțele de ordine a orașului Zootopia. Pentru a se face remarcată, aceasta va apela la serviciile unei vulpi de moralitate dubioasă, pentru a rezolva un mister. Publicul țintă ai acestui film sunt clar cei mici dar cu siguranță va aduce zâmbete și pe fața celor mari.


London Has FallenLondon Has Fallen

Gen: Acţiune
Dată lansare: 4 Martie
Dată lansare România: 18 Martie
Regie: Babak Najafi
Distribuţie: Gerard Butler, Aaron Eckhart, Morgan Freeman
După ce a salvat Casa Albă în primul film, Mike Banning se întoarce. De data asta el este în Londra unde îi asigură paza președintelui Americii, care participă la funeraliile prim ministrului britanic alături de mulți mari demnitari din toată lumea. Ca de obicei, teroriștii îi vizează, lucru ce se traduce prin multă distrugere și pac-pac așa că pasionații filmelor de acțiune ar trebui să își treacă acest film în calendar.


Whiskey Tango FoxtrotWTF

Gen: Comedie
Dată lansare: 4 Martie
Regie: Glenn Ficarra and John Requa
Distribuţie: Tina Fey, Margot Robbie, Martin Freeman

Filmul este o adaptare după o carte de memorii a unei jurnaliste americane, corespondent de război, din Afghanistan și Pakistan. Prin cele mai ciudate circumstanțe, destinul ei se va intersecta cu cel al unui coleg de breaslă scoțian.
Distribuția pare în regulă. Trailerul și descrierile duc spre o comedie plasată pe războiul din Afghanistan, undeva prin 2002.


The Other Side of the DoorThe Other Side of the Door

Gen: Horror
Dată lansare: 4 Martie
Dată lansare România: 1 Aprilie
Regie: Johannes Roberts
Distribuţie: Sarah Wayne Callies, Jeremy Sisto
Un cuplu decide să se stabilească în India dar în curând, după un tragic accident de mașină, fiul lor moare. Nereușind să treacă peste pierdere, Maria, mama acestuia, apelează la un ritual străvechi prin care să își ia rămas bun de la fiul ei. În proces însă, ea va nesocoti una dintre cerințele ritualului, lucru care va dezlănțui o entitate malefică asupra familiei sale. Nu sunt fan al acestui gen dar asta nu mă împiedică să cred ca are șanse să fie un film decent pentru pasionați.


Desierto

Gen: Thriller
Dată lansare: 4 Martie
Regie: Jonás Cuarón
Distribuţie: Gael García Bernal, Jeffrey Dean Morgan
Un grup de mexicani ce încearcă să intre ilegal în SUA, intră în vizorul unui rasist care a luat problema imigrării în propriile mâini.
Filmul e regizat de Jonas Cuaron, fiul mai celebrului Alfonso, regizorul lui ”Gravity” printre altele, și promite mult suspans. Jeffrey Dean Morgan, cunoscut mie din ”Watchmen” unde juca rolul ”Comediantului”, asigură o doză de nebunie calculată în interpretarea justițiarului vânător de ilegali.


10 Cloverfield Lane10 Cloverfield Lane

Gen: Thriller
Dată lansare: 11 Martie
Dată lansare România: 8 Aprilie
Regie: Dan Trachtenberg
Distribuţie: Mary Elizabeth Winstead, John Goodman, John Gallagher Jr.
După ce un accident de mașină o lasă inconștientă, tânăra Michelle se trezește în pivnița unui individ care susține că lumea de afară a devenit de nelocuit datorită unui atac chimic. Acest film este succesorul spiritual al lui ”Cloverfield” din 2008. Produs de J.J. Abrams, acest film se adresează pasionaților de mister și, sper eu, va aduce mai multe detalii despre monstrul din filmul precedent.


The Brothers GrimsbyThe Brothers Grimsby

Gen: Comedie
Dată lansare: 11 Martie
Dată lansare România: 4 Martie
Regie: Louis Leterrier
Distribuţie: Sacha Baron Cohen, Mark Strong, Rebel Wilson, Isla Fisher
Separați de mici, cei doi frați au apucat-o pe căi cât se poate de separate. Unul a devenit un super spion, celălalt și-a întemeiat o familie și este obsedat de fotbal dar nu a încetat niciodată să își caute fratele. Reușind să dea de el în cele din urmă, acesta reușește să îi distrugă acoperirea și să pună pe toată lumea pe urmele sale. Astfel cei doi se văd nevoiți să își unească forțele pentru a ieși din tot felul de încurcături.
Dacă v-au plăcut celelalte proiecte ale lui Baron Cohen:”Ali G”, ”The Dictator”, ”Borat”, cu siguranță nu va trebui să ratați acest film.


Eye in the SkyEye in the Sky

Gen: Thriller
Dată lansare: 11 Martie
Regie: Gavin Hood
Distribuţie:  Helen Mirren, Aaron Paul, Alan Rickman, and Barkhad Abdi
Iată că în sfârșit acest film își primește o lansare limitată pe 11 Martie, după ce a fost prezentat prin Septembrie pe la diferite festivale de film.
Colonelul Katrine Powell este responsabilă de o misiune secretă ce vizează capturarea unui grup de teroriști din Nairobi, Kenia. Când află că aceștia sunt gata să pornească un atac suicidar, ea primește noi ordine de eliminare a acestora. Totul se complică în momentul în care în zona de atac apare o fetiță iar pilotul dronei refuză să deschidă focul până ce aceasta nu este evacuată. Filmul ridică niște probleme interesante ce apar în metodele de luptă moderne.


The Divergent Series: AllegiantThe Divergent Series - Allegiant

Gen: Acțiune, S.F.
Dată lansare: 18 Martie
Dată lansare România: 11 Martie
Regie: Robert Schwentke
Distribuţie: Shailene Woodley, Miles Teller, Theo James
E a treia parte din seria Divergent și sincer nu mă interesează deloc ce se întâmplă în ea pentru că deja apar prea multe producții similare. Cei care s-au uitat la film până acuma știu deja cine, ce și cum așa că ce îmi rămâne de zis este că pe 11 Martie, fanii trebuie să își cumpere un bilet la cinema.


Kung Fu Panda 3Kung Fu Panda 3

Gen: Animație
Dată lansare România: 18 Martie
Regie: Jennifer Yuh Nelson, Alessandro Carloni
Distribuţie: Jack Black, Bryan Cranston, Dustin Hoffman, Angelina Jolie, J. K. Simmons, Jackie Chan, Lucy Liu, Seth Rogen, David Cross, Kate Hudson, James Hong, Jean-Claude Van Damme
Dolofanul nostru prieten se întoarce pe ecrane pentru a treia porție de Kung-Fu. De data asta va avea de înfruntat două pericole, unul supranatural și altul un pic mai natural și mai aproape de casă. Distribuția s-a lărgit și pe lângă cei deja consacrați, și-au făcut apariția o serie de alte nume. Filmul se va adresa atât celor mici cât și celor mai în vârstă.


The Little PrinceThe Little Prince

Gen: Animație
Dată lansare: 18 Martie (SUA)
Regie: Mark Osborne
Distribuţie:  Jeff Bridges, Rachel McAdams, Paul Rudd, Marion Cotillard, James Franco, Benicio del Toro, Ricky Gervais
Nu este o adaptare sută la sută a cărții. În schimb, elemente din carte sunt preluate și înserate într-o intrigă originală, în care o fată ce are viitorul planificat de mama ei obsesivă, se împrietenește cu vecinul ei bătrân, pilotul din carte.
Filmul deja a avut premiera în Franța, anul trecut, așa că vă puteți bucura de el de pe acum.


Midnight SpecialMidnight Special

Gen: Acţiune, Thriller, S.F.
Dată lansare: 18 Martie
Regie: Jeff Nichols
Distribuţie: Adam Driver, Michael Shannon, Kirsten Dunst, Joel Edgerton
Tatăl unui băiat dotat cu puteri extraordinare, acompaniat de fosta nevastă și de un prieten, caută să își ducă fiul într-un loc sigur pentru acesta. Pe urmele lor se află o sectă religioasă precum și un grup guvernamental.
Filmul are acel ”je ne sais quios” care mă atrage și pentru care, probabil, când o să am ocazia, o să îl urmăresc.


The ConfirmationThe Confirmation

Gen: Acţiune
Dată lansare: 18 Martie
Regie: Bob Nelson
Distribuţie: Clive Owen, Jaeden Lieberher, Maria Bello
Micuțul Anthony se vede nevoit să petreacă 2 zile cu tatăl său înstrăinat, Walt, deoarece mama lui și noul ei soț pleacă într-o vacanță religioasă. Walt este un tâmplar alcoolic care nu prea știe ce vrea de la relația cu fiul său. Pelicula tratează cu umor interacțiunea dintre cei doi.
Dacă e un singur motiv pentru care voi urmări acest film, acela va fi Jaeden Lieberher, puștiulică care a captat atenția în ”St. Vincent”.


Batman vs. Superman: Dawn of JusticeBvS

Gen: Acţiune
Dată lansare: 25 Martie
Dată lansare România: 25 Martie
Regie: Zack Snyder
Distribuţie: Ben Affleck, Henry Cavill, Amy Adams, Jesse Eisenberg, Diane Lane, Laurence Fishburne, Jeremy Irons, Holly Hunter, Gal Gadot
Al doilea film din universul cinematic DC, acesta este așteptat de foarte multă lume, inclusiv de subsemnatul. Nu doar că îi vom vedea pe cei doi super-eroi titulari înfruntându-se, dar vom avea posibilitatea să facem cunoștință cu viitoarea ”Justice League”, fiind anunțați ca având un rol sau altul: Wonder Woman (prezentată în trailer), Flash, Green Lantern, Aquaman și Cyborg.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.