Loading...
Jurassic World: Fallen Kingdom (2018)

Jurassic World: Fallen Kingdom (2018)

by Adrian Solomon, iulie 5, 2018

Recomandare – merge cu popcorn!

Gen: S.F., Aventură
Regie: J. A. Bayona
Distribuție: Chris Pratt, Bryce Dallas Howard, Rafe Spall, Justice Smith, Daniella Pineda, James Cromwell, Toby Jones, Ted Levine, B. D. Wong, Isabella Sermon, Geraldine Chaplin, Jeff Goldblum
Durată: 2 h. 08 min.
Rating IMDB: 6.2

Despre: La trei ani după evenimentele din Jurassic World, Owen Grady și Claire Dearing fac cale întoarsă spre insula Nublar, cu scopul expres de a salva dinozaurii rămași. Amenințarea principală vine din partea unui vulcan care e pe cale să erupă, dar profitând de ocazie, anumite elemente malefice pornesc o conspirație ce poate pune în pericol întreaga planeta.

Rant: Mda s-a cam ajuns la fundul sacului în ce privește ideile originale legate de filmele ce încep cu numele de Jurassic. Se întâmplă acest lucru încă de la primul film dar grație a mici diversiuni, închideam ochii și strigam yaaay, dinozauri!! Ei bine, pe la jumătatea filmului, simțeam cum efectiv îmi amorțește creierul de la stupizeniile prezentate pe ecran, în ciuda eforturilor actorilor sau mă rog, singura care s-a chiar sinchisit a fost scumpetea de Bryce că Pratt parcă și-a cam telefonat rolul. E ciudat cum mă uitam la film și tot așteptam să îi spună lumea Star-Lord?

În fine, scenariul este cam stupid, dacă stai să îl iei la puricat nu rămâi cu foarte multe lucruri așa că ați face bine să lăsați logica acasă când mergeți să vedeți filmul la cinema. Personajele sunt din gama clișeu iar acțiunile lor miros a lazy writing. Aș vrea să zic că CGI-ul salvează filmul dar pe mine nu m-a impresionat defel. Dacă în 2018 nu se poate replica bijuteria care a fost originalul lui Spielberg, mă gândesc doar că lenea și foamea de bani rapizi a studiourilor a făcut posibil acest declin. Un exemplu bun este și scena în care fug toți din zona vulcanului care erupe. Este dureros de clară diferența dintre CGI și real actors.

Ce pot felicita este în schimb atmosfera aproape gotică a ultimei părți, venită grație regizorului Bayona, un specialist al filmelor horror. Chit că este cheesy și multe jump scares le vezi venind de la o poștă, aș zice că mai retușează puțin imaginea destul de șifonată lăsată de film.

Partea a treia care se prefigurează prin 2020+ promite să schimbe lumea complet dar personal nu sunt sigur că mai vreau să văd ceva din acest titlu (dar probabil tot o să mă duc să îl văd).

Filmul merge cu popcorn dacă vrei să vezi ceva lejer, fără să îți pui mintea prea mult la contribuție.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.