Loading...
The Dark Tower (2017)

The Dark Tower (2017)

by Adrian Solomon, august 12, 2017

Recomandare – merge cu popcorn!

Gen: Acțiune, Aventură, Fantezie, S.F., Western
Regie: Nikolaj Arcel
Distribuție:
Idris Elba, Matthew McConaughey, Tom Taylor, Claudia Kim, Fran Kranz, Abbey Lee, Jackie Earle Haley
Durată: 1 h. 35 min.
Rating IMDB: 5.6

Despre: Roland Deschain (Idris Elba), este ultimul Pistolar, membru al unei facțiuni dedicate protejării Turnului Întunecat de diverse pericole. Acest Turn era singurul lucru care mențiunea echilibrul între multiple lumi paralele și împiedica forțele întunericului să pătrundă în acest univers. Walter sau Omul în Negru, un vrăjitor extrem de puternic, dorește distrugerea Turnului iar pentru asta nu se dă în laturi de la nimic. Cei doi se află într-o încleștare ce a durat ani buni dar acuma, cu facțiunea Pistolarilor aproape eradicată, se pare că Walter are drum liber spre distrugerea Turnului. Jake Chambers, un școlar bântuit de coșmaruri de la moartea tatălui său, este martor prin intermediul viselor la tot ce se întâmplă între Pistolar și Walter. Astfel, el caută o cale să ajungă la Roland, atât pentru a-l ajuta cât și pentru a-și dovedi că nu este nebun.

Rant: O șansă ratată de a aduce pe marele ecran una din cele mai îndrăgite cărți scrise de legendarul Stephen King. Filmul a pornit cu stângul, trecând prin curtea mai multor studiouri și a mai multor regizori care rând pe rând au declinat acest proiect, până s-a ajuns la Sony și Arcel, care au avut proasta inspirație să facă din film un sequel pentru cărți, înghesuind o tonă de expoziție, expunând astfel filmul la o grămadă de incoerențe și găuri în logica sa. Din păcate, acest lucru a reușit să alieneze atât spectatorii casual cât în special fanii ardenți ai cărților, cărora filmul le-a adus numai dezamăgiri. Filmul reușește să sucombe propriei sale ambiții așa că nu vă recomand să vă înghesuiți să îl vedeți. Poate așteptați să îl vedeți la anu la TV sau pe vreun torrent.

Citiți cronica aici.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.