Loading...
Mowgli: Legend of the Jungle (2018)

Mowgli: Legend of the Jungle (2018)

by Adrian Solomon, ianuarie 13, 2019

Recomandare – decent!

Gen: Aventură, Dramă
Regie: Andy Serkis
Distribuție:
Christian Bale, Cate Blanchett, Benedict Cumberbatch, Naomie Harris, Andy Serkis, Matthew Rhys, Freida Pinto, Rohan Chand
Durată: 1 h. 44 min.
Rating IMDB: 6.5

Despre: Tigrul Shere Khan ucide părinții bebelușului Mowgli, care este găsit de pantera neagră Bagheera și încredințat unei familii de lupi binevoitori. Aceștia îl cresc cum pot ei mai bine, conform legilor haitei și ale junglei, dar tigrul Shere Khan se întoarce pentru a-și revendica prada.

Rant: Mowgli: Legend of the Jungle este un film surprinzător. În primul rând nu ai cum să nu îl compari cu re-adaptarea live ai celor de la Disney, apărută în 2016. Și odată comparat, parcă producția lui Favreau dă mai bine decât acest Mowgli. Filmul se dă peste cap pentru a evidenția în primul rând locația și anume jungla, casă a animale prădătoare nu creaturi capabile să izbucnească în cântec în orice moment. Tocmai de aceea, animalele lui Serkis sunt pline de cicatrici, vânează, ucid, se luptă pentru teritoriu, sângerează și mor. Locul este unul necruțător iar până și Mowgli este tăiat, înecat, sfâșiat, mușcat sau bătut. În acest mod a încercat Serkis să se distanțeze de materialul jovial al celor de la Disney, dar aș zice că în același timp este și cauza pentru care unii oameni, în special copii sau cei crescuți cu animația Disney, vor strâmba din nas și vor displace acest produs.

Ca o reinterpretare întunecată a unei povești pentru copii, aș zice că Serkis își atinge scopul. Puncte bonus vin din partea actorilor cu nume care au ales să îl ajute pe Andy în acest proiect (mă rog, „ajute”, vorba vine, că doar nu au făcut-o pe gratis). În bună parte, filmul este și un vehicul de prezentare a ceea ce poate să facă studioul Imaginarium, studioul de efecte speciale a lui Andy Serkis, un studio axat în special pe motion capture. Aș zice că le-au ieșit destul de bine efectele speciale, dar parcă uneori, animalele au trăsături prea umane ca să fie pe deplin convingătoare.

În fine, filmul este surprinzător de bun și este reînvigorant să vezi o poveste clasică spusă dintr-un alt punct de vedere.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.