Loading...
Hunt for the Wilderpeople (2016)

Hunt for the Wilderpeople (2016)

by Adrian Solomon, noiembrie 4, 2016

Recomandare – musai!

Gen: Aventură, Comedie, Dramă
Regie: Taika Waititi
Distribuție:
Sam Neill, Julian Dennison
Durată: 1 h. 41 min.
Rating IMDB: 7.9

Despre: Ricky Baker este un puști orfan, trimis centru de plasament în centru de plasament, până ajunge la Bella, o tipă ce locuiește într-o regiune puțin mai retrasă, în apropierea „junglei” așa cum o numește Ricky. Ea trăiește alături de soțul ei, ursuzul Hector. Neputând avea copii, Bella s-a decis să îl adopte pe Ricky care încă din prima noapte încearcă să fugă, fără prea mult succes. Încetul cu încetul el se adaptează noii familii până când o tragedie îi va lovi din senin, iar Ricky fuge pe bune de data asta. Nu peste multă vreme, Herc îl găsește și încearcă să îl aducă înapoi la fermă dar suferă un accident și cei doi sunt nevoiți să facă un popas prelungit, timp în care, agenția de protecție a copilului și poliția, reprezentați prin zeloasa Paula și ofițerul Andy, presupun că Ricky a fost răpit de către Herc și astfel se pornește o imensă mobilizare generală cu scopul de a-i prinde pe cei doi. Fiind puși față în față cu posibilitatea de a face pușcărie sau de a se afunda în pădurile Neo Zeelandeze, cei doi aleg să trăiască o viață de fugitivi, pornind astfel într-o aventură fantastică.

De ce să mă uit? Fără îndoială Taika Waititi, care a dat lovitura în anii recenți cu absolut sublimul What We Do In the Shadows, reușește să arate de ce este o comoditate de lux la un Holywood tot mai sufocat de mediocritate (i-a fost încredințată și regia filmului Thor 3 pe care abia îl aștept). Fără bugete impresionante, el reușește să facă niște filme incredibile, care te captivează și te atrag în lumea lor. Și aici suntem impresionați de Julian Dennison și de povestea personajului Ricky Baker și a unchiului său adoptiv Hec, interpretat extraordinar de Sam Neill.

Filmul ne trece prin toate stările posibile de la haz, ascultând conversațiile celor doi protagoniști, la tristețe cauzată de diversele lovituri sub centura la care suntem supuși. Aventura celor doi este o călătorie de descoperire a sinelui, o poveste a maturizării, tratând când jovial când deprimant subiecte precum abandonul copiilor, sistemul de creștere al acestora, sacrificiul și multe altele. Copilul Julian Dennison este o surpriză neașteptată, el având un talent actoricesc excelent și o prezență foarte carismatică un contrast perfect față de ursuzul Hec, relația pe care se bazează acest film. Fiind filmat în Noua Zeelandă normal că nu au putut lipsi anumite paralele cu alte producții faimoase precum în scena unei urmăriri prin pădure, când cei doi se ascund exact la fel cum o făceau Hobiții din Lord of the Rings, lucru remarcat și de puștiulică într-un moment extrem de amuzant.

Faceți ce puteți dar să faceți bine să vedeți acest film sau oricare altul din filmele lui Taika Waititi (Boy, Eagle vs Shark, What We Do In the Shadows sau chiar și serialul Flight of the Concords) și veți descoperi un regizor foarte bun care știe exact ce vrea de la audiență.

Recomandări regizori: Taika Waititi

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.