Loading...

Space Force (2020- )

by Adrian Solomon, iunie 8, 2020

Recomandare – decent!

Gen: Comedie
Creator: Steve Carell, Greg Daniels
Distribuție: Steve Carell, John Malkovich, Ben Schwartz, Diana Silvers, Tawny Newsome, Jimmy O. Yang
Nr. sezoane: 1
Nr. Episoade: 10
Durată episod: ~30 min.
Statut: serial în desfășurare
Rating IMDB: 6.8

Despre: Proaspăt ridicat la rangul de general 4 stele, Mark Naird este numit responsabil al noii create ramuri a armatei americane, și anume Space Force, o ramură creată la dorința expresă a președintelui Americii de a „duce soldați pe lună” până în 2024. Naird, un militar get-beget, se va trezi deseori confruntat de divizia de cercetare condusă de doctorul Mallory, de fiica sa care, aflată în faza sa rebelă, se întâlnește cu un spion rus ca să îi facă în ciudă tatălui ei dar și de incompetența sistemului birocratic.

Rant: Space Force este în primul rând un serial de comedie, dar și o reuniune a lui Carell cu scenaristul Greg Daniels, împreună cei doi lucrând la serialul de succes The Office, varianta americană. Chiar dacă nu este adoptat acel stil documentarist prezent în The Office sau Parks and Rec este tot o comedie care se desfășoară în mod primar la locul de muncă, de data asta o stație militară de dezvoltare și cercetare.

Serialul satirizează mai multe chestii, de la deciziile militare ale lui Trump, numit în show doar POTUS, de a crea branșa Space Force cu scopul de a pune „bocanci pe luna” până în 2024, până la incompetența de la nivel înalt, generalii prezentați fiind mai mult o adunătură de bullies, iar ordinele primite și date de Naird fiind de obicei de o imbecilitate severă.

Serialul a fost aspru criticat pentru lipsa de direcție, acesta părând mereu confuz în ce vrea să fie cu adevărat, o farsă satirică, un serial dramatic (pentru că viața lui Naird, cu fiica rebelă și nevasta în pușcărie tinde să aparțină mai mult genului dramatic) sau o comedie de zile mari (ar fi avut toate șansele dacă ar fi insistat mai mult pe asta, deoarece distribuția este de cea mai înaltă calitate).

Că tot am pomenit de distribuție, pe lângă un excelent Steve Carell, îl întâlnim pe John Malkovich la debutul său într-un serial de comedie, Ben Schwartz – la fel de amuzant ca în Parks and Rec, Jimmy O. Yang – cunoscut din Sillicon Valley, Diana Silvers pe post de fiică rebelă, un rol nu cu mult diferit față de ce a făcut în Booksmart, și foarte multe nume extrem de cunoscute din lumea comediei, din păcate în roluri prea efemere pentru a avea un impact real. Unde mai pui aspectul de produs rafinat al marilor producții și îți dai seama că s-au investit bani serioși în acest serial, păcat doar de produsul DOAR decent care a rezultat.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.