Loading...
The Accountant (2016)

The Accountant (2016)

by Adrian Solomon, noiembrie 1, 2016

Recomandare – musai!

Gen: Acțiune, Crime, Thriller
Regie: Gavin O’Connor
Distribuție:
Ben Affleck, Anna Kendrick, J. K. Simmons, Jon Bernthal, Jeffrey Tambor, John Lithgow
Durată: 2 h. 08 min.
Rating IMDB: 7.3

Despre: Încă de mic Christian Wolff a fost un copil special. Suferind de autism, el este un geniu în ce privește numerele. Chiar dacă lucrează pentru o firmă mică locală, el este de fapt contabilul la care apelează majoritatea organizațiilor criminale când descoperă că au probleme financiare. Fiscul se prinde că e ceva necurat la acest individ și încep să îl urmărească, prin intrepida agentă Medina. Christian  acceptă să lucreze pentru agenția Living Robotics, pentru a descoperi dacă se produc scurgeri de fonduri așa cum pretinde tânăra contabilă Dana Cummings. Pe scenă își fac apariția și alți jucători așa că Wolff va trebui să recurgă la toate subterfugiile cunoscute pentru a rămâne în viață.

De ce să mă uit? Cred că este cel mai interesant film văzut toamna asta. Mi-a plăcut mult tot ce am văzut, la fel și faptul că nu ne-au lovit peste ochi cu o, inutilă, poveste de dragoste între cei doi protagoniști ci l-au lăsat pe Affleck să își facă damblaua. Personajul său este un om de geniu, geniu ce survine din autismul de care suferă acesta. Faptul că mama, singurul confort pe care îl avea băiatul, i-a părăsit de multă vreme, l-a făcut pe tatăl său, colonel în armata americană, să îi ia sub aripa sa pe cei doi frați (da, Christian avea și un frate) și să îi pregătească pentru viață. Neacceptând faptul că băiatul său este catalogat drept special, acesta bagă o disciplină de fier în acesta, completă cu lecții obositoare de diverse stiluri de rupere a oaselor. Toate astea le aflăm prin intermediul tehnicii flashback, folosită cam des dar la mare efect. Dacă la Jack Reacher mă plângeam că avem un mister din pricina faptului că nu ni se dau toate elementele care îl compun, aici lucrurile stau un pic mai simplu. Suspansul există, acțiunea care e destul de rară, este la o calitate ridicată – îmi place modul sec în care el își execută oponenții, fără floricele sau acrobații ci trei împușcături precise și eficiente, exact așa cum este și el în viața de zi cu zi.

Chiar dacă avem nume grele în distribuție, greul este dus de Ben Affleck, Anna Kendrick care sunt titularii filmului, JK Simmons în rolul agentului cu 7 luni până la pensie care vrea să deslușească misterul contabilului fantomă și Jon Bernthal în rolul unui misterios om care lucrează pentru o organizație de pază și protecție, dar care e mai mult decât ceea ce pare. Mi-a plăcut în mod deosebit înfruntarea dintre Ben și Jon, conștient fiind de faptul că Ben îl interpretează pe Batman și Jon pe Frank Castle – The Punisher, ambii celebre personaje de benzi desenate din companii rivale, Marvel și DC.

Filmul nu este așa de previzibil pe cât pare la prima vedere, oferind cel puțin două răsturnări de situație interesante. Joaca de-a șoarecele și pisica dintre agenții Medina și Ray King (JK Simmons) ia rol secundar uneori relației dintre Christian și Dana, care la rândul ei ia rol secundar pe alocuri pentru acțiunea principală, toate aceste fire narative fiind împreunate cu atenție și experiență. O recomandare de 100% din partea mea, încercați să nu îl ratați, așa cum se pare că nici Christian nu ratează în film.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.