Loading...
The Fate of the Furious (2017)

The Fate of the Furious (2017)

by Adrian Solomon, aprilie 23, 2017

Recomandare – decent!

Gen: Acțiune
Regie: F. Gary Gray
Distribuție:
Vin Diesel, Dwayne Johnson, Jason Statham, Michelle Rodriguez, Tyrese Gibson, Chris ‘Ludacris’ Bridges, Scott Eastwood, Nathalie Emmanuel, Elsa Pataky, Kurt Russell, Charlize Theron
Durată: 2 h. 16 min.
Rating IMDB: 6.7

Despre: În speranța că sunteți la zi cu seria filmelor Fast and Furios iată povestea filmului cu numărul 8 din serie. După emoționanta despărțire de Paul Walker, care împreună cu Mia au dispărut în asfințit, gata să își trăiască viața liniștiți până la adânci bătrâneți, îl surprindem pe Dom alături de Letty în Cuba, proaspăt căsătoriți, bucurându-se de luna lor de miere, mai făcând câte o liniuță cu vreun arogant local. Zilele lor sunt întrerupte de apariția lui Cipher, o hackeriță de renume mondial, care are nevoie de ajutorul lui Dominic Toretto, făcându-i acestuia o ofertă de nerefuzat. Cu prima ocazie, în timpul unei misiuni secrete în Berlin, acesta își trădează echipa, care se retrag să își lingă rănile, iar Luke Hobbs ajunge în pușcărie, unde va da peste Deckard Shaw, tipul cel rău din filmul anterior. Împreună cei doi scapă din pușcărie și sunt reuniți cu restul echipei de Domnul Nimeni, un agent secret extrem de dubios. Astfel, foștii inamici se văd nevoiți să lucreze împreună ca să o prindă pe Cipher și să îl recupereze pe Dom.

Rant: Având în vedere că suntem deja ajunși la filmul cu numărul 8, și lumea s-a înghesuit în număr mare să vadă filmul, pot liniștit afirma că este puțin probabil ca să vedem sfârșitul acestei serii prea curând. Cu toate că ultimul zvon ne zice că seria se va opri la numărul 10, acest film reprezentând începutul trilogiei de final. Oricum, seria este încă super profitabilă, dovadă stând și faptul că doar în prima săptămână de la premieră, filmul a depășit suma de 100.000.000 dolari.

Dar ce mai poate oferi? Te-ai gândi că după 8 filme, izvorul ideilor ar cam seca dar uite că fac ce fac scenariștii și mai inventează situații incredibile în care pot intra protagoniștii noștri. Ca de obicei, sfatul meu este să uitați orice știați despre fizică și regulile ce o guvernează pentru că filmul vă da bătăi mari de cap în a crede tot ce se întâmplă acolo. Așa că, suspension of disbelief, o să aveți nevoie de ea în mare doze.

Statham și Dwayne sunt cei care fac filmul vizionabil, în opinia mea. Poantele și fazele de acțiune le iasă foarte bine, și văd că producătorii s-au dat peste cap să îl facă pe Deckard Shaw să devină tip bun, după ce i-a chinuit de numai pe protagoniști în partea a șaptea. Lucrul acesta îmi confirmă că zvonurile cum lui Rock și lui Statham li se pregătește un spin-off, sunt complet adevărate. Kurt Russel pare că se simte foarte bine în acest rol și îi face plăcere reală să se afle acolo, și la fel pot spune și de personajul lui Scott Eastwood, o adiție plăcută pentru această serie, pe care sper să o mai văd în viitoarele producții. Nu la fel pot spune despre Charlize Theron, care pare destul de plictisită în film, poate nedumerită de motivațiile personajului Cipher, pe care îl interpretează.

Filmul oferă exact ce promite și anume 2 ore și un pic de distracție garantată, potrivită pentru cei mari dar și pentru cei mici.

 

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.