Loading...
The Most Beautiful Couple (aka. Das schönste Paar) (2018)

The Most Beautiful Couple (aka. Das schönste Paar) (2018)

by Florin Frențiu, iunie 21, 2019

Recomandare – decent!

Gen: Dramă
Regie: Sven Taddicken
Distribuție:
Maximilian Brückner, Luise Heyer, Florian Bartholomäi, Jasna Fritzi Bauer, Inga Birkenfeld
Durată: 1 h. 37 min.
Rating IMDB: 6.9

Despre: Viața cuplului Malte și Liv se schimbă radical când ea este violată de un tânăr în timpul vacanței lor de vară. Încercând să treacă peste eveniment cât mai rațional posibil și până la un anume punct, aproape reușind, totul se va schimba când, în mod accidental, Malte îl întâlnește pe stradă pe făptaș după doi ani și decide să se răzbune pe acesta.

Cronică (by F.F.): Regizorul Sven Taddicken revine pe marele ecran cu pelicula The Most Beautiful Couple, un titlu care ne duce aparent cu gândul la un film romantic. Îl apreciez pe regizor pentru faptul că încearcă să abordeze un subiect destul de dificil și sensibil în zilele noastre precum consecințele/ impactul psihologic în viață de cuplu că urmare a unui viol (provocat de o terță persoană, un individ periculos).

Este o pelicula greu digerabila, însă este lăudabil gestul regizoral de a surprinde anumite stări de spirit influențate de această tragedie (de la șoc,oripilare,durere viscerală până la resemnare,nevoia și setea de răzbunare).

Pentru fiecare personaj din cuplu, lucrurile stau diferit. EL (interpretat de un actor german ce aduce puțin cu Ben Foster), cu încrederea de sine sfărâmata îl descoperă întâmplător pe agresor la 2 ani după incident și acest eveniment îi precipită o criză de identitate, devenind din victimă agresor. Balanța de putere dintre victima și atacator este inversată atunci când dorința de răzbunare își face apariția.

EA (o persoană caldă, iubitoare, dulce) își conștientizează statutul de femeie abuzată fizic și psihic, recurgând la sfatul psihologului, însă se schimbă comportamental atunci când agresorul este readus în peisaj prin gestul iresponsabil al iubitului. Toate aceste lucruri aduc un dezechilibru în armonia de cuplu și încrederea reciprocă.

Rămâne că noi înșine să decidem la final de film dacă ei sunt the most beautiful couple, dar și unul durabil, care învinge toate obstacolele vieții.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.