Loading...
12 Strong (2018)

12 Strong (2018)

by Adrian Solomon, aprilie 22, 2018

Recomandare – decent!

Gen: Dramă război, Istoric
Regie: Nicolai Fuglsig
Distribuție:
Chris Hemsworth, Michael Shannon, Michael Peña, Navid Negahban, Trevante Rhodes, Geoff Stults, Thad Luckinbill
Durată: 2 h. 10 min.
Rating IMDB: 6.6

Despre: În urma tragediei din 9/11, o echipă de militari americani condusă de căpitanul Mitch Nelson, este trimisă în Afghanistan pentru a combate elementele teroriste reprezentate de Talibani și de Al-Qaida. Singurul aliat este generalul Dostum, reprezentant al forțelor aliate nordice. Cu toate că între cele două grupuri există o relație tensionată de neîncredere și nervozitate, ei încearcă din răsputeri să combată talibanii și să elibereze satele aflate sub ocupația lor.

Rant: Bazat pe o poveste adevărată, petrecută imediat după atacurile teroriste din 11 septembrie, filmul ne prezintă povestea bravilor soldați americani care s-au luat la trântă cu forțele teroriste la ele acasă și au și câștigat, provocând una dintre cele mai crunte înfrângeri organizației Al-Qaida. Fiind doar 12 la număr și având la dispoziție doar armele lor și niște cai și aliații locali destul de îndoielnici, aceștia au dat dovadă de adevărat eroism, eroism pe care filmul încearcă să îl surprindă cât mai bine.

Problema e că nu o prea face. După ce am terminat de vizionat filmul, tot nu îmi este prea clar ce anume căutau americanii acolo în afara faptului că ofereau o replică atacului terorist din New York. Ba mai mult, nici personajele nu m-au impresionat în așa măsură să mă facă să simt ceva față de ei. Chestia deranjantă este că filmul este așa de by the numbers iar personajele sunt așa de puțin detaliate că nu aș fi în stare să identific mai mult de 3 dintre ei, asupra cărora filmul a insistat mai mult.

Mă rog, Hemsworth încearcă să își diversifice gama de personaje interpretate, după Thor și câteva comedii acesta încercând și un pic de dramă de război. Am putea zice că alături de el, personajele lui Shannon și Pena sunt cele mai întremate, prezentându-ne și motivația pe care o aceștia înainte de a intra în luptă. Ei chiar încearcă și eșecul filmului nu se poate pune pe seama lor ci mai mult pe scenariul leneș și prezentarea aproape propagandistică a conflictului. Nu că ar fi cine știe ce eșec, mai ales când nu aveam nici o așteptare de la el.

Tocmai de aceea recomandarea mea este ca film decent, bun de urmărit când apare la TV.

PS: Întrebarea cea mai arzătoare cu care am rămas după vizionare este că de ce generalul Zod îi spunea ”Cap” lui Thor.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.