Loading...

A Galaxy Next Door (aka. Otonari ni Ginga) (2023)

by Adrian Solomon, august 13, 2023

Recomandare – decent!

Gen: Dragoste, Comedie
Studio: Asahi Production
Nr. sezoane: 1
Nr. Episoade: 12
Durată episod: 23 min.
Statut: ?
Rating MyAnimeList: 7.13

Despre: Ichirou Kuga este un tânăr artist manga care are în responsabilitate pe cei doi frați ai săi mai mici, după moartea tatălui lor. El se chinuie cu seria pe care o publică dar în ajutorul său vine asistenta Shiori Goshiki, o tânără artistă înconjurată de mult mister. În urma unui incident neprevăzut, destinele celor doi devin brusc interconectate.

Rant: A Galaxy Next Door este acel tip de anime a cărui premisă pare cam aiurea, dar care permite dezvoltarea unor personaje simpatice, dacă simpatic pentru tine înseamnă persoane care roșesc instant atunci când se uită cineva în direcția lor sau se bâlbâie atunci când o fată le vorbește. Da, este acel tip de anime romantic, în care ținerea de mână este aproape orgasmică și care te face să te întrebi dacă lumea ar fi plină de astfel de oameni, oare ar mai exista reproducere. DAR… există un oarecare grad de drăgălășenie care învăluie aceste personaje, iar situația în care sunt puse, una magică de altfel, duce în direcții nebănuite. Pentru că Shiori vine dintr-un loc izolat, o insulă a cărei populații idolatrizează o anume zeitate, Shiori fiind un descendent direct al acesteia. Fiind astfel o ființă specială, ea posedă și o abilitate extraordinară, de a asculta inimile tuturor supușilor ei. Pentru a-și alege partenerul ideal care să îi fie subservient și să nu o înșele niciodată, ea are un ac special care odată atins, creează un pact pe viață între cei doi parteneri. Ei bine, Ichirou, într-un act de bunătate, îi atinge acest ac, creând astfel involuntar un pact între cei doi. El simte cam tot ce simte Shiori, iar dacă se îndepărtează prea mult de ea, încep să apară simptome nasole, de la febră la durere fizică. Și așa apare conflictul central. Oare Ichirou o place pe Shiori doar din prisma magiei acului sau sentimentele resimțite sunt doar ale lui? Și cum dragoste cu forța nu se poate, oare ce vor face cei doi?

Personal mi-a plăcut povestea celor doi precum și cea a personajelor secundare. Nu este una cu mari complicații, relativ simplistă, elementul supranatural fiind foarte redus. Personalitatea lui Shiori este una debordantă în ce privește relația ei cu mediul înconjurător, aceasta potrivindu-se perfect cu cea de băiat cuminte și introvertit a lui Ichirou. Animația este destul de bună, cu toate că ocazional, se abuzează de cadre statice, care cam ieftinesc aerul general al producției. Per total, nu mai am de zis decât că uneori, ca destindere, mai trebuie să avem și astfel de serii lipsite de un dramatism excesiv, așa că nu pot decât să vă recomand animeul pentru relaxare.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.