Loading...
Batman: Gotham by Gaslight (2018)

Batman: Gotham by Gaslight (2018)

by Adrian Solomon, februarie 3, 2018

Recomandare – decent!

Gen: Animație DCAU
Regie: Sam Liu
Distribuție:
Bruce Greenwood, Jennifer Carpenter, Anthony Head
Durată: 1 h. 18 min.
Rating IMDB: 6.7

Despre: Într-un Gotham ce aduce aminte de Londra erei victoriene, Batman este singura speranță a celor asupriți, în special a femeilor din cartierele rău famate, vizate de misteriosul și sadicul asasin, Jack the Ripper. În ajutorul lui vine eternul să servant Alfred și exotica Selina Kyle.

Rant: Una din cele mai bune animații ale celor de la DC din ultima vreme. Dacă la filme este complet opusul, când vine vorba de animații DC domnește cu autoritate, și prin simplul fapt că Marvel nu se prea înghesuie să scoată filme animate, decât câte un serial răzleț pe ici pe colo, majoritatea destinate aproape în exclusivitate copiilor. Gotham by Gaslight este de departe unul dintre cele mai mature filme din universul DCAU, fiind totodată și filmul cu numărul 30.

Sam Liu, aflat aici la al zecelea său film pentru DCAU, reușește să mențină impresia de mister clasic who-dun-it, făcându-te mereu să ghicești cine ar putea fi Jack. Ne mai prezintă și suficiente personaje clasice din anturajul lui Batman, de la trio-ul de Robin orfani, la doctorul Hugo Strange sau Poison Ivy. Și normal, să nu uităm de James Gordon, Harvey Dent sau Selina Kyle, toți în varianta lor victoriană. Alt lucru plăcut a fost să îl vedem pe Batman meritându-și numele de cel mai bun detectiv al tuturor timpurilor, lucru asupra căruia ultimele producții s-au axat prea puțin.

Grafica este foarte bună așa cum ne așteptăm deja de la aceste producții, vocile sunt și ele on point, dacă ar fi ceva ce m-ar deranja este subțirimea poveștii, fiind pe alocuri fușerită. Și cu atâtea filme și seriale care ne prezintă în detaliu toți pașii parcurși într-o investigație criminală, deja tindem să strâmbăm la nas când vedem cum sunt trecute în revistă de dragul de a avansa plotul.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.