Loading...
The Death of Superman (2018)

The Death of Superman (2018)

by Adrian Solomon, iunie 21, 2018

Recomandare – decent!

Gen: Animație, DCAU, Acțiune, Supereroi
Regie: Jake Castorena, Sam Liu
Distribuție: Jerry O’Connell, Rosario Dawson, Nathan Fillion, Christopher Gorham, Matt Lanter, Shemar Moore, Jason O’Mara, Rocky Carroll, Rebecca Romijn, Rainn Wilson, Patrick Fabian
Durată: 1 h. 21 min.
Rating IMDB: 7.4

Despre: Superman se bucură de popularitatea pe care faptele sale bune i-au adus-o, cu toate că alter-ego-ul său, Clark Kent, are mici probleme de încredere în relația sa cu colega lui de muncă, reportera Lois Lane. Dar toate acestea sunt întrerupte când un monstru neidentificat cade din spațiu și pornește un asalt asupra omenirii de unul singur. Numit Doomsday de către Lois Lane, acesta se îndreaptă cu pași rapizi spre Metropolis unde se va lovi de forța combinată a eroilor din Justice League.

Rant: Ei bine, filmul este adaptat după povestea omonimă care a rulat în publicațiile DC între 1992-1993. Am putea zice că în linii mari, același subiect a fost tratat și în animația Doomsday din 2007 (poveste puternic modificată la final) și bucăți din poveste și-au făcut simțită prezența în Batman vs Superman, filmul celor de la WB. Dar animația de față îi face cel mai bine dreptate poveștii originale, reușind să o transpună destul de fidel. Bineînțeles, titlul este un mare spoiler dar deja cred că plotul este suficient de cunoscută cât să nu mai surprindă pe cineva. Plus că următorul film ce apare undeva prin 2019 va continua povestea, așa cum ne dau de bănuit scenele de post-credits.

Pot să afirm că, în ciuda unor mici sincope, DC Animated Universe este unul destul de coerent, în special ca grafică și povestea anumitor personaje, per total fiind ceea ce și-ar fi dorit studiourile WB să fie universul lor cinematic (BvS, Justice League, Suicide Squad). Filmele sunt regizate fie de Jay Oliva fie de Sam Liu iar vocile personajelor sunt date în mare cam de aceiași actori așa ca pentru o mai clară continuitate.

Grafica este de departe cea mai bună văzută într-o animație DC până acuma (lucru de care mi-am dat seama în special într-un cadru în care Doomsday și Superman ajung deasupra norilor – excelență!!).

Vă invit călduros să urmăriți această animație!

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.