Loading...

BoJack Horseman (2014-2020)

by Adrian Solomon, august 31, 2016

Recomandare – esențial!

Gen: Animație, Comedie, Drama
Distribuție: Will Arnett, Amy Sedaris, Alison Brie, Paul F. Tompkins, Aaron Paul
Nr. sezoane: 5
Nr. Episoade: 61
Durată episod: 25 min.
Statut: serial complet
Rating IMDB: 8.7

Despre:
Sezon 1 – Bojack Horseman, un fost star de serial TV din anii 90, se vede nevoit la a-și scrie autobiografia pentru a redeveni relevant. Pentru acest demers este angajată Diane, o tânără scriitoare care este logodită cu Mister Peanutbutter, un star care a copiat cariera lui Bojack. Printre alții vom mai face cunoștință cu Todd Chavez, un tânăr ce doarme pe canapeaua lui BoJack, cu Princess Caroline, agentul acestuia, și cu o distribuție pestriță de personaje.

Sezon 2 – După succesul fulminant al cărții, Bojack prinde șansa vieții sale, reușind să îl întruchipeze pe Secretariat, idolul copilăriei sale. Doar că producția va avea de suferit la tot pasul, de la schimbări de personal de ultim moment, la crize existențiale din partea vedetelor.

Sezon 3 – Bojack angajează un publicist pentru a-l ajuta cu promovarea filmului și pentru a intra în cursa pentru Oscaruri.

De ce să mă uit? După cum ziceam, BoJack Horseman este un serial unic în sensul că reușește să combine subtil comedia gen Ugly Americans, cu dramele vedetelor prezente în seriale gen Entourage sau drama omului de rând așa cum ne este prezentată în Episodes. Punctul de atracție principal îl constituie Will Arnett ca vocea lui BoJack, un actor genial care parcă e născut pentru a interpreta narcisiști și personaje pline de sine. În sprijinul său vine o distribuție talentată, printre alții fiind prezență Amy Sedaris, Alison Brie din Community și Aaro Paul din Breaking Bad.

Societatea în care se întâmplă evenimentele este una bizară, oamenii conviețuind cu animale antropomorfe, Bojack însuși fiind un cal, iar agentul acestuia, o pisică. Serialul a început puțin mai greoi dar când am observat cât de puternică e continuitatea între episoade, am fost prins definitiv. Un lucru aparte este introducerea fiecărui episod, poate în sine un personaj aparte, un fel de narator, care ne arată în mod minimalist, cum s-a schimbat universul apropiat a lui Bojack de la episod la episod.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.