Loading...

Freaks and Geeks (1999-2000)

by Adrian Solomon, august 10, 2017

Recomandare – musai!

Gen: Comedie, Dramă, Teens
Creator: Paul Feig, Judd Apatow
Distribuție: Linda Cardellini, John Francis Daley, James Franco, Samm Levine, Seth Rogen, Jason Segel, Martin Starr, Becky Ann Baker, Joe Flaherty, Busy Philipps
Nr. sezoane: 1
Nr. Episoade: 18
Durată episod: ~44 min.
Statut: serial complet
Rating IMDB: 8.8

Despre: Adolescenta Lindsay Weir și fratele ei mai mic, Sam, merg la liceul William McKinley, în perioada 1980-1981. Ambii fac parte din găști diferite și complet opuse, Lindsay fiind cu ciudații și Sam cu tocilarii. Lindsay se află într-o perioadă de tranziție din elev model, și una din cele mai bune matematiciene din școală, într-o adolescentă rebelă, deseori stând alături de o gașcă de pierde vară. Relațiile de prietenie ce se formează între ea și noii prieteni, dar și fricțiunea pe care acest lucru o cauzează între ea și părinți, reprezintă un punct de interes al serialului, Celălalt este reprezentat de Sam și trupa sa de tocilari, care navighează jungla tinereții, căutând diverse modalități de a se integra în societate.

Rant: Serialul a fost inițial abandonat după 12 episoade dar la cererea masivă a fanilor, a fost în cele din urmă, difuzat integral. Astfel, în timp, a căpătat statutul de serial cult, fiind considerat unul dintre cele mai bune seriale ale anilor 2000. Acesta a adus în prim plan o grămadă de actori tineri și talentați, precum Seth Rogen, James Franco, Linda Cardellini, Samm Levine, Jason Segel sau Martin Starr.

Deseori lăudat pentru realismul cu care prezintă situațiile prin care trec protagoniștii, serialul poate fi considerat o adevărată slice of life a tinerilor din America anilor 80. Îl recomand cu deosebită căldură, în special adolescenților, care se vor regăsi în mai multe ipostaze.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.