Loading...
Chappie (2015)

Chappie (2015)

by Adrian Solomon, noiembrie 29, 2017

Recomandare – decent!

Gen: Acțiune, S.F.
Regie: Neill Blomkamp
Distribuție:
Sharlto Copley, Dev Patel, Ninja, ¥o-landi Vi$$er, Jose Pablo Cantillo, Sigourney Weaver, Hugh Jackman
Durată: 2 h. 00 min.
Rating IMDB: 6.8

Despre: În viitorul apropiat, o forță mecanizată de poliție patrulează străzile și se ocupă de răufăcători dar oamenii încep să riposteze. Unul dintre droizii de poliție este răpit și reprogramat. Printre altele, acesta capătă abilitatea de a gândi pentru el însuși și de a simți. În timp ce robotul, numit acuma Chappie, încearcă să descifreze comportamentul uman, autoritățile încep să îl vadă ca un potențial pericol și nu se vor da în lături de la nimic ca să se asigure că acesta va fi ultimul din specia sa.

Rant: Neil Blompkamp este unul dintre cei mai talentați regizori ai acestei generații. Din păcate calitatea filmelor sale a început să decadă în ultima vreme. Dacă District 9 a fost o realizare incredibilă din toate punctele de vedere, Elysium a tras un mic semnal de alarmă că nu toate filmele sale o sa fie hituri. Din păcate, acest al treilea film al regizorului, este și cel mai dezamăgitor dintre ele, din mai multe motive. Chiar dacă tematica socială omniprezentă în filmele sale, este bine reprezentată și aici, iar conceptul prezentat este foarte interesant – cu roboții ce sunt capabili de a avea sentimente și idei proprii, modul în care este pus totul în aplicare este destul de stângaci. Problema majoră este integrarea în film a trupei Die Antwoort, care nu sunt actori, iar prezența lor reușește să irite în cele din urmă. Restul personajelor sunt doar niște șabloane generice de care vei și uita că au apărut în film. Și nu e vina lui Dev Patel sau a lui Hugh Jackman că Ninja și Yolandi sunt puși în roluri principale, chit să sunt niște nesuferiți.

Totuși, Sharlto Copley, cel fără de care Neil Blomkamp nici nu concepe să facă vreun film, duce în spate personajul Chappie, făcându-l foarte drag audienței.

În fine, avem o combinația blatantă de idei preluate din Short Circuit și Robocop, dar cine își mai aduce aminte de acele filme din tânăra generație. Este un film decent, mai ales dacă nu ai văzut cele două filme menționate.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.