Loading...
Star Wars: Episode VII - The Force Awakens (2015)

Star Wars: Episode VII – The Force Awakens (2015)

by Adrian Solomon, ianuarie 28, 2016

Recomandare – musai!

Gen: S.F., Aventură
Regie: J.J. Abrams
Distribuție: Harrison Ford, Mark Hamill, Carrie Fisher, Adam Driver, Daisy Ridley, John Boyega, Oscar Isaac, Lupita Nyong’o, Andy Serkis, Domhnall Gleeson, Anthony Daniels
Durată: 2 h. 16 min.
Rating IMDB: 8.0

Despre: La 30 de ani după ce Imperiul a fost distrus de către rebeli, o nouă forță malefică, The First Order, își face apariția. Acuma este rândul noilor eroi, pilotul Poe Dameron, stormtrooperul Finn și scavengerul Rey să salveze ziua și galaxia.

Rant: The Force Awakens sau punctul de plecare într-o nouă aventură spațială, o continuare mult așteptată a evenimentelor din trilogia originală. Galaxia este în haos după ce Noua Republica este asaltată de The First Order, o nouă grupare militară răsărită din rămășițele vechiului imperiu. Condus de misteriosul Snoke și aghiotanții acestuia, colericul general Hux și impulsivul maestru al Forței, Kylo Ren, The First Order atacă Noua Republică cu o nouă armă de distrugere planetară – stația spațială Starkiller Base. Prilej bun pentru a introduce personaje noi precum Rey, o tânără locuitoare a planetei deșert Jakku, sau un storm trooper ce își pune la îndoială loialitatea pe nume Finn și de ce nu, arogantul și iscusitul pilor al Rezistenței, Poe Dameron. Aceștia vor reîntâlni figuri vechi din seria originală, precum Leia, Luke sau Han, care cu siguranță vor atinge coardele noastre sensibile (cum ar fi apariția lui Han și Chewie pe Falcon la care nu mi-am putut abține o lacrimă de bucurie).

CGI-ul este foarte bun, fiind folosite și multe efecte practice, lucru ce dă mai multă credibilitate acestora. Povestea este interesantă și te lasă cu foarte multe semne de întrebare pozitive pentru viitorul francizei dar…și aici am un dar mare, The Force Awakens este departe de a fi un film perfect sau chiar un film bun pentru fanii acestei francize. În primul rând povestea despre care tocmai spuneam că este interesantă, este o reciclare a mai multor elemente din trilogia originală. Astfel avem droidul ce are de livrat un mesaj foarte important trupelor rezistenței (un BB8 delicios și amuzant pe post de R2D2). Avem orfanul cu potențial care crește pe o planetă deșert. Avem o grupare rea care intenționează să distrugă tot ce îi stă în cale prin intermediul unei stații spațiale ce poate distruge planete. Avem un plan dubios de presupune lovirea unui anume punct pentru a distruge acea stație spațială.

Da, le cam avem pe toate. Astea plus Kylo Ren. Așa am rămas de neimpresionat de Adam Driver, mai ales necunoscându-l până în acest rol. Este doar un emo cu daddy issues severe și nu îmi creează nici un sentiment anume decât de apatie și indiferență față de acest personaj. Rămâne de văzut cum vor evolua toate aceste noi personaje și povestea în general.

Recomandarea mea pentru film este doar de film decent datorită asemănărilor mult prea mari cu seria originală, în special A New Hope.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.