Loading...
Iron Man 2 (2010)

Iron Man 2 (2010)

by Adrian Solomon, aprilie 5, 2017

Recomandare – decent!

Gen: MCU, Super-eroi, Acțiune
Regie: Jon Favreau
Distribuție:
Robert Downey Jr., Gwyneth Paltrow, Don Cheadle, Scarlett Johansson, Sam Rockwell, Mickey Rourke, Samuel L. Jackson
Durată: 2 h. 04 min
Rating IMDB: 7.0

Despre: După aventurile din prima parte în care Tony Stark și-a înfrânt fostul partener și și-a făcut publică identitatea de Iron Man, Tony Stark are mai mult succes ca niciodată. El continuă să refuze accesul armatei la armura Iron Man, considerând că în mâinile greșite, acesta ar putea face mai mult rău decât bine. Pentru a-și onora tatăl, el reînvie expoziția Stark Expo, unde pe vremuri erau prezentate cele mai noi invenții. Miezul de paladiu din reactorul ce îl ține în viață începe să-l otrăvească iar Tony nu e în stare să găsească nici un antidot. Drept urmare acesta devine tot mai iresponsabil, punând nu odată în pericol pe cei apropiați. Pe lângă toate astea, viața lui este luată în țintă de fiul unui fost concurent al tatălui său, Ivan Vanko, care are treburi neîncheiate cu Tony și de rivalul său în afaceri, Justin Hammer.

Rant: Al treilea film din MCU și al doilea care îl are protagonist pe Tony Stark, arată câtă dreptate au avut cei de la Marvel când și-au pus destinele în mâinile unui erou considerat de categoria a doua, de care multă lume nu prea știa mare lucru – Iron Man/Tony Stark și a unui actor socotit terminat după neîncetatele apariții mondene și comportamentul său destul de eratic. Și totuși acest lucru a fost catalistul ce a făcut ca acest univers să aibă asemenea succes, căci să recunoaștem, dacă Iron Man nu avea succes, nu mai vorbeam acuma despre filme adaptate după benzi desenate.

Filmul introduce o suită de personaje, unele mai importante altele secundare. În primul rând, cea mai mare schimbare o suferă personajul locotenentului Rhodes/War Machine, prietenul apropiat a lui Tony. Dacă în primul film Terrence Howard a fost interpretul personajului, iată că în al doilea film, Don Cheadle preia acest rol, pe care îl va ține pentru multe filme din acest punct încolo. Aparent schimbarea s-a produs datorită faptului că Terrence s-a simțit trădat de RDJ când a fost vorba renegocierea contractelor, dacă e să dăm crezare tabloidelor de scandal. Orice o fi, Don Cheadle a intrat în rol destul de bine și astfel War Machine a devenit oficial parte a MCU. Pe lângă el, un personaj mult mai important și-a făcut pentru prima dată prezența și anume Black Widow/Natasha Romanoff, periculoasa agentă secretă SHIELD într-un rol care îi va defini cariera lui Scarlett Johansson. Apare oficial și Samuel Jackson în rolul lui Nick Fury după ce acesta apăruse în prealabil doar în secvența de end-credits a primului Iron Man.

Din păcate continuă și blestemul Marvel în ce privește personajele negative cu apariția lui Ivan Vanko interpretat de un Mickey Rourke care avea să declare după film cât de dezamăgit a fost cu produsul final, și Justin Hammer – Sam Rockwell în zi de grație, chiar dacă rolul său a fost destul de redus.

Așadar, al doilea film Iron Man este unul destul de distractiv, chiar dacă nu rupe gura târgului în materie de poveste sau acțiune.

Și ca de obicei nu uitați să derulați creditele să vedeți scena de end-credits cu Phil Coulson ce călătorește spre deșertul Nevada unde aparent a căzut un ciocan magic.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.