Loading...
Colossal (2016) - by F.F.

Colossal (2016)

by Florin Frențiu, mai 6, 2017

Recomandare – decent!

Gen: S.F., Comedie neagră
Regie: Nacho Vigalondo
Distribuție:
Anne Hathaway, Jason Sudeikis, Dan Stevens, Austin Stowell, Tim Blake Nelson
Durată: 1 h. 49 min.
Rating IMDB: 6.2

Despre: Gloria este o scriitoare dependentă de alcool. Stilul ei de viață îl forțează pe prietenul ei să o dea afară din casă și să se despartă de ea. Forțată de împrejurări, ea părăsește New York-ul și se întoarce în orașul ei natal. Acolo îl reîntâlnește pe Oscar, prietenul ei din copilărie, care îi oferă acesteia de lucru la barul său. continuând stilul ei de viață plin de alcool. Pe de altă parte, reportaje din Seul prezintă o creatură imensă care distruge sistematic orașul și apoi dispare. Încet, Gloria ajunge la realizarea că ea și cu monstrul împărtășesc o legătura telepatică, cu ajutorul căreia ea îl poate controla.

Rant: Unul dintre cele mai originale şi ciudate filme pe care le-am văzut în ultimul timp, Colossal îmi va rămâne în minte de acum încolo prin ideea superbă pe care mi-o transmite şi prin mesajul său unic. Un amestec deosebit de interesant între dramă și comedie, studiu de personaj, monster-kaiju movie, alegorie fantastică şi satiră socială, această peliculă îţi menţine atenţia trează şi te face interesat de ce va urma să se întâmple, nefiind deloc genul de film previzibil cu care ne-au tot obişnuit americanii.

Nu eram familiar cu filmografia regizorului Nacho Vigalondo, un necunoscut pentru mine, care m-a surprins deosebit de plăcut. Particularitatea creaţiei regizorale constă în premisa suprarealistă, conexiunile neobişnuite dintre banal şi bizar. Anne Hathaway este distribuită foarte inspirat în rolul principal (acum după vizionare nu văd altă actriţă jucând în locul ei), interpretând-o pe Gloria, o femeie frumoasă şi deşteaptă dar dependentă de alcool, cu caracter auto distructiv, ea fiind practic propriul ei duşman. Metaforic vorbind monstrul gigant-kaiju reprezintă din punctul meu de vedere demonul propriei dependenţe şi practic lupta femeii împotriva unei relaţii abuzive.

Jason Sudeikis este ales de asemenea inspirat, pentru că este unul dintre puţinii actori de comedie, care poate să facă trecerea de la modul de a juca relaxat la creepy şi abuziv în aceeaşi scenă. Pelicula nu ne răspunde foarte clar şi ştiinţific de ce există această conexiune inedită mentală şi telekinetică între Gloria şi Kaijul – monstru gigantic, însă surprinde perfect starea ei de spirit şi cum o asemenea descoperire fantastică îi poate afecta echilibrul (sau mai bine zis dezechilibrul) interior şi cum se interpune între ea şi viaţă personală.

Deşi este un film ciudat şi gustat doar de către o anumită nişă, îl recomand pentru iubitorii unui film de calitate, care îşi vor pune multe întrebări şi probleme de discutat după vizionare.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.