Loading...
Guardians of the Galaxy (2014)

Guardians of the Galaxy (2014)

by Adrian Solomon, aprilie 11, 2017

Recomandare – musai!

Gen: MCU, Super-eroi, Acțiune, SF
Regie: James Gunn
Distribuție:
Chris Pratt, Zoe Saldana, Dave Bautista, Vin Diesel, Bradley Cooper, Lee Pace, Michael Rooker, Karen Gillan, Djimon Hounsou, John C. Reilly, Glenn Close, Benicio del Toro
Durată: 2 h. 01 min.
Rating IMDB: 8.1

Despre: Tânărul Peter Quill a fost răpit de pe Pământ în 1988, la scurt timp după ce mama sa a murit, de către un echipaj de pirați spațiali conduși de Yondu Udonta, pentru care și ajunge să lucreze. El se ocupă de furtișaguri mărunte sau de recuperat relicve și zone interzise. Aflat într-o astfel de zonă, el caută un artefact dar dă peste Korath, subordonatul unui fanatic din rasa Kree, pe nume Ronan, și el aflat pe urmele aceluiași artefact. Reușind să scape de urmăritori, Peter își face drum spre planeta Xandar, cu scopul de vinde artefactul, lucru care nu e pe planul lui Yondu. Acesta îi pune un preț mare pe capul lui Peter, atrăgând diverși vânători de recompense pe urmele sale, printre care se află și Rocket Racoon împreună cu copacul său vorbitor Groot, sau asasina Gamora trimisă de Ronan. În urma unei altercații între cei patru, toți sunt trimiși pe planeta pușcărie Kyln, unde îl întâlnesc pe Drax. Împreună cei cei cinci vor colabora pentru a evada și a supraviețui atacurilor tot mai insistente din partea lui Ronan sau Yondu.

Rant: Al zecelea film din oferta MCU, scotea la înaintare niște protagoniști în mare necunoscuți, și o locație nouă pentru această serie de filme, și anume Spațiul. Avea toate ingredientele să dea greș, dar spre surprinderea tuturor care nu aveau pretenții sau așteptări prea mari de la el, filmul fiind un succes imens la box-office, ajungând pe locul trei la încasări în ceea ce privește filmele Marvel (după Avengers și Iron Man 3).

Ce anume a făcut ca acest film să aibă așa de mult succes? Dacă îl privești de departe, este aceeași formulă Marvel aplicată la mai toate filmele. Și atunci de ce a ajuns să fie unul dintre cele mai bune filme Marvel? Păi, ca mai peste tot, când un regizor este lăsat să își facă treaba și să își implementeze propria viziune fără a i se sufla în ceafă, de obicei avem parte de produse bune, cum cred că a fost cazul și aici.

În primul rând distribuția este excelentă. Chris Pratt, cunoscut până acuma ca dolofanul simpatic și nătâng din serialul Parks and Rec, apare cu un fizic de invidiat. Se dovedește a fi alegerea perfectă pentru a-l interpreta pe Peter Quill, folosindu-și abilitățile comice la maxim, dar și consacrându-l în ipostaza de erou de acțiune. După acest film el a început să capete o groază de roluri în filme de acțiune precum Jurassic World sau The Magnificent Seven. Și restul personajelor sunt foarte bine introduse în poveste, nu se simt pentru nici o secundă ca personaje secundare sau de umplutură, fiecare venind cu propriul bagaj emoțional și contribuind decisiv la firul narativ. Rocket Racoon și simpaticul Groot sunt extrem de carismatici și atrag spectatorii tineri către acest film, iar Dave Bautista ne arată că nu este doar un pachet de mușchi, ci poate fi și extrem de amuzant, având printre cele mai comice replici din film. Mai există și personaje precum The Collector – Benicio del Toro sau Thanos, introduse pentru a ne aduce aminte că și filmul ăsta face parte din universul comun Marvel.

În al doilea rând, universul creat, locațiile, planetele, navele spațiale, rasele, toate sunt așa de bine conturate, încât oferă filmului un feeling special, comparabil cu cel dat de Star Wars sau Star Trek. Toate aceste lucruri sunt posibile și datorită aspectului vizual splendid oferit de film. Și nu în ultimul rând coloana sonoră extraordinară, care readuce în atenție anii 80. Toate aceste lucruri se împletesc fără cusur, făcând ca Guardians să fie categoric în top 3 filme MCU (deocamdată).

Având în vedere că partea a doua va apărea în Mai, sfătuiesc pe toți cei care nu l-au văzut până acuma să îi acorde o șansă, garantate fiind 2 ore de distracție maximă.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.