Loading...

Episodes (2011-2017)

by Adrian Solomon, septembrie 26, 2017

Recomandare – decent!

Gen: Comedie
Distribuție: Matt LeBlanc, Tamsin Greig, Stephen Mangan, John Pankow, Kathleen Rose Perkins, Mircea Monroe
Nr. sezoane: 5
Nr. Episoade: 41
Durată episod: 30 min.
Statut: serial complet
Rating IMDB: 7.8

Despre: Sean și Beverly Lincoln formează o pereche foarte fericită. Aceștia se iubesc foarte mult și ambii sunt scenariștii unui serial britanic extrem de popular, serial pentru care au câștigat mai multe premii BAFTA. Merc Lepidus, un producător american, reușește să îi convingă să se mute la Hollywood și să refacă acest show pentru publicul american. Din păcate, ce începe ca un vis, în curând se va transforma într-un coșmar nesfârșit pentru cei doi, deoarece producătorii încep să își vâre coada, să își încalce promisiunile și să li-l vâre pe gât pe Matt LeBlanc în rolul principal. Pe lângă aceste lucruri, complicațiile Hollywoodului le vor testa căsnicia celor doi în modalități din ce în ce mai surprinzătoare.

Rant: A fost o gură de aer proaspăt acest serial. Departe de a fi un serial tipic, Episodes funcționează ca o satiră acidă la adresa Hollywoodului, această fabrică de vise false. Sunt puse pe tapet și disecate foarte multe chestiuni „la modă”. Am mai putea spune că serialul reprezintă și cronica unui show străin, cu succes imens în țara de proveniență, forțat să facă pasul spre nemiloasa lume a orașului de tinichea (așa cum s-a întâmplat în extrem de multe cazuri în care americănizarea unui serial nu a priit multor seriale importate). Toate detaliile problemei sunt schimbate, protagoniștii noștri trezindu-se prinși într-un veritabil coșmar. De la producători interesați doar de succes rapid și termene limită, la asistenți pupincuriști grețoși, la aerele vedetelor, toate aceste fațete sunt surprinse temeinic și analizate prin ochii celor doi străini, prinși la mijloc, dar care încet încet încep să se transforme în ceea ce urăsc cel mai mult, dovedindu-ne cât de greu poate fi oricui să își păstreze busola morală în acest loc.

De departe starul serialului este Matt LeBlanc, interpretându-și parcă propriul rol. Având încă sechelele rolului Joey, singurul pentru care a avut vreodată succes, acesta plutește prin viață fără a-i păsa prea mult de ce lasă în urmă. Atât cât timp banul vine, lui îi este bine, deseori întrecându-se în cheltuieli cât mai fără rost, pentru a-și satisface fițele. Recunosc că mi-a fost și încă îmi este greu să îl disociez pe actorul Matt LeBlanc de personajul său din acest film. Orice voi afla despre el de acum încolo, voi analiza prin prisma acestui serial. Dar ar fi nedrept să îl laud doar pe Matt când greul serialului este dus de talentații Tamsin Greig și Stephen Mangan, ambii cu niște prestații excelente.

În foarte multe rânduri, serialul este inspirat din realitate, fiind unul dintre cele mai deștepte seriale de comedie în care linia dintre ficțiune și realitate este mereu depășită. Umorul sarcastic, deadpan, specific britanic, se regăsește în abundență aici, cu toată că seria se îndepărtează de comediile obișnuite, unii oameni putând foarte ușor considera acest serial mai mult o dramă cu accente de comedie.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.