Loading...

Atlanta (2016- )

by Adrian Solomon, decembrie 5, 2018

Recomandare – musai!

Gen: Comedie, Dramă
Distribuție: Donald Glover, Brian Tyree Henry, Lakeith Stanfield, Zazie Beetz
Nr. sezoane: 2
Nr. Episoade: 21
Durată episod: ~30 min.
Statut: serial în desfășurare
Rating IMDB: 8.6

Despre: Serialul prezintă încercările a doi veri, Earn și Alfred, de a-și face un nume pe scena rapului din Atlanta, și situațiile de zi cu zi în care sunt puși.

De ce să mă uit? Parte comedie, parte dramă și mult comentariu social, datorită acestui show putem vedea câteva din straturile nuanțatului Donald Glover, un inovator în mai tot ce face, acum că s-a debarasat de imaginea pe care și-o construise cu serialul Community. De când a părăsit showul, el apare aproape doar în lucruri interesante, fie pe ecrane, pe social media sau în muzică – sub pseudonimul Childish Gambino, sau pe scenele de stand-up comedy.

În Atalanta, Donald tratează din perspective inedite teme desul de puternice. El îl interpretează pe eroul principal, Earn, un tip care s-a lăsat de facultate și încearcă acum să îi fie impresar vărului său Alfred, zis Paper Boi, care a explodat pe scena rapului local. Earn este falit și fără casă, locuind când la părinții săi, când cu Vanessa, mama copilului său, cu care are o relație intermitentă. Chiar dacă are o personalitate introvertită, timidă uneori, el adesea întra în situații complicate. Serialul ne mai oferă să vedem ocazional lucrurile și din perspectiva lui Alfred și a prietenului său Darius, un tip excentric, îndrăgostit de arme.

Nu aș zice că este o comedie clasică, există situații amuzante dar mereu izvorăsc din situații triste, chiar tragice uneori. Deseori seria o virează pe tărâmul suprarealismului, fiind mai mult un vehicul pentru ca Glover să își expună propriile păreri vis-a-vis de societatea în care trăiește.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.