Loading...

Filmele lunii Ianuarie 2020

by Adrian Solomon, ianuarie 4, 2020

03 Ianuarie

Knives Out

Gen: Mister, Polițist
Regie: Rian Johnson
Distribuţie: Daniel Craig, Chris Evans, Ana de Armas, Jamie Lee Curtis, Michael Shannon, Don Johnson, Toni Collette, Lakeith Stanfield, Katherine Langford, Jaeden Martell, Christopher Plummer
Durată: 130 minute
Despre ce e?: Patriarhul unei familii excentrice moare în condiții suspecte iar detectivul gentleman Benoit Blanc este chemat să facă lumină în acest caz.
O să îmi placă?: Rian Johnson ne demonstrează că Star Wars VIII nu a fost neapărat vina lui, și ne arată că poate face un film sublim, de mister, un gen cam trecut dar care ușor, ușor parcă încearcă să își facă revenirea. El reușește să creeze un film care îți va menține viu interesul pe tot parcursul lui, oferind o multitudine de răsturnări de situație. Start perfect în 2020.


The Grudge

Gen: Horror
Regie: Nicolas Pesce
Distribuţie: Andrea Riseborough, Demián Bichir, John Cho, Betty Gilpin, Lin Shaye, Jacki Weaver
Durată: 94 minute
Despre ce e?: O mamă tânără își ucide familia în propria casă. O doamnă și un detectiv investighează cazul, pentru a afla că locuința este bântuită de o entitate malefică care îi blastemă pe toți cei care-i calcă pragul casei.
O să îmi placă?: Al patrulea film din serie, evenimentele acestuia petrecându-se concomitent cu acțiunea originalului din 2004. Toate șansele să fie o mizerie, un horror clișeic pentru copii edgy.

10 Ianuarie

Bombshell

Gen: Drama, Biografic
Regie: Jay Roach
Distribuţie: Charlize Theron, Nicole Kidman, Margot Robbie, John Lithgow, Kate McKinnon, Connie Britton, Malcolm McDowell, Allison Janney
Durată: 108 minute
Despre ce e?: Povestea adevărată despre lupta a câtorva femei împotriva mediului toxic creat de șeful lor, fondatorul companiei FOX.
O să îmi placă?: Unul dintre multitudinea de filme cu șanse de Oscar anul acesta, filmul merită vizionat pentru rolurile de excepție a trioului protagonist.


Like a Boss

Gen: Comedie
Regie: Miguel Arteta
Distribuţie: Tiffany Haddish, Rose Byrne, Jennifer Coolidge, Billy Porter, Salma Hayek
Durată: 83 minute
Despre ce e?: Două prietene foarte bune doresc să își deschidă propria linie de parfumuri dar într-o tentativă de a căuta ajutor, dau peste cel mai mare dușman.
O să îmi placă?: Chiar nu am multe informații despre acest film, decât ce am văzut în trailer. Am văzut că e comedie și mi-am dat seama că luna asta nu suntem expuși la prea multe producții de acest gen așa că pentru destindere, cred că va fi acceptabil.

17 Ianuarie

Bad Boys for Life

Gen: Acțiune, Comedie
Regie: Adil El Arbi, Bilall Fallah
Distribuţie: Will Smith, Martin Lawrence, Vanessa Hudgens, Alexander Ludwig, Charles Melton, Paola Núñez, Kate del Castillo, Nicky Jam, Joe Pantoliano
Durată: 124 minute
Despre ce e?: Cei doi prieteni își văd de viețile lor, devenind din ce în ce mai separați. Însă apariția unui șef de cartel cu o vendetă împotriva lor îi va face să își reconsidere pensionarea și să intre din nou în miezul acțiunii.
O să îmi placă?: De ce nu, în special de sunteți amatori de filme action comedy. Totuși va fi ciudat să văd că franciza cu care Bay și-a definitivat stilul său bombastic, nu mai este acuma în mâinile sale.


Dolittle

Gen: Aventură, Comedie
Regie: Stephen Gaghan
Distribuţie: Robert Downey Jr., Antonio Banderas, Michael Sheen, Emma Thompson, Rami Malek, John Cena, Kumail Nanjiani, Octavia Spencer, Tom Holland, Craig Robinson, Ralph Fiennes, Selena Gomez, Marion Cotillard
Durată: 106 minute
Despre ce e?: La câțiva ani după moartea nevestei sale, excentricul doctor veterinar Dolittle s-a retras în conacul său alături de menajeria sa de animale. Îmbolnăvirea Reginei Victoria îl fac însă să revină în acțiune și să pornească într-o aventură de proporții.
O să îmi placă?: Dacă nu mă înșel este primul film pentru RDJ post Endgame și implicit faimosul rolul său de Tony Stark. O reimaginare a clasicei povești, sunt convins că acesta va fi cel mai potrivit film pentru întreaga familie.

24 Ianuarie

1917

Gen: Animație
Regie: Troy Quane, Nick Bruno
Distribuţie: Will Smith, Tom Holland
Durată: 102 minute
Despre ce e?: În timpul primului război mondial, doi soldați sunt trimiși pe front cu o misiune vitală, pentru a salva fratele unuia dintre ei dar și viața a sute de soldați britanici.
O să îmi placă?: Cu siguranță, indiferent că ești fan sau nu al filmelor istorice, vei rămâne minunat de efortul depus pentru această producție extrem de ambițioasă, care rivalizează cu geniul lui Birdman, și anume Sam Mendes și-a propus să prezinte întreg filmul ca pe un one-shot, și aparent îi iese de minune, rezultând un spectacol pe care nu veți dori să îș ratați pentru nimic în lume.

31 Ianuarie

The Gentlemen

Gen: Crime, Comedie
Regie: Guy Ritchie
Distribuţie: Matthew McConaughey, Charlie Hunnam, Henry Golding, Michelle Dockery, Jeremy Strong, Eddie Marsan, Colin Farrell, Hugh Grant
Durată: 102 minute
Despre ce e?: Un american și-a construit propriul imperiu de trafic cu stupefiante în inima Londrei dar acuma dorește să se retragă din acest joc. De cum cei interesați aud de acest lucru, aceștia încep să îi dea târcoale din ce în ce mai amenințător, în speranța că vor pune mâna pe imperiul, indiferent de mijloacele folosite.
O să îmi placă?: În ultima vreme Guy Ritchie a fost cam hit and miss cu filmele sale, întratât încât iată-l nevoit să revină la tipul de film care l-a făcut celebru. Sper că nu va dezamăgi din nou pentru că încă mai cred în el.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.