Loading...

Filmele lunii Februarie 2018

by Adrian Solomon, februarie 4, 2018

02 Februarie

12 Strong

Gen: Acțiune, Dramă Război
Regie: Nicolai Fuglsig
Distribuţie: Chris Hemsworth, Michael Shannon, Michael Peña, Navid Negahban, Trevante Rhodes, Geoff Stults, Thad Luckinbill
Durată: 129 minute
Despre ce e?: Task Force Dagger este o echipă de elită formată din agenți CIA și militari din Beretele Verzi. Aceștia sunt trimiși în Afghanistan, ca urmare a atacurilor din 11 septembrie 2001. Ei își unesc forțele cu generalul Abdul Rashid Dostum care îi ajută în desfășurarea unor misiuni de gherilă împotriva forțelor talibane.
O să îmi placă?: Jerry Bruckheimer obișnuia să fie un nume asociat cu filme de acțiune clasice, așa cum sper că va fi și acesta.


The Death of Stalin

Gen: Satiră politică
Regie: Armando Iannucci
Distribuţie: Steve Buscemi, Simon Russell Beale, Paddy Considine, Rupert Friend, Jason Isaacs, Michael Palin, Andrea Riseborough, Jeffrey Tambor
Durată: 107 minute
Despre ce e?: La puțin timp după moartea lui Stalin, întreaga clasă politică a Rusiei descinde în haos după ce toți încearcă să pună mâna pe putere.
O să îmi placă?: Ajutat de un joc actoricesc foarte bun din partea veteranilor Buscemi, pe care mi-aș fi dorit să îl văd în mai multe roluri principale, Friend, Beale, Isaacs, Palin sau Tambor, filmul este o capodoperă ce nu trebuie ratată.


All The Money in the World

Gen: Crime thriller
Regie: Ridley Scott
Distribuţie: Michelle Williams, Christopher Plummer, Mark Wahlberg, Romain Duris
Durată: 133 minute
Despre ce e?: John Paul Getty III, nepotul miliardarului Jean Paul Getty, este răpit. Disperată, mama sa face toate eforturile posibile pentru a-l îndupleca pe bunic să plătească recompensa.
O să îmi placă?: Filmul a suferit direct în urma scandalului sexual în care a fost implicat Kevin Spacey, cel care trebuie să îl interpreteze inițial pe J. P. Getty. După o reorientare rapidă. Scott l-a ales pe Christopher Plummer pentru rol, o decizie salvatoare pentru film.

09 Februarie

Call Me by Your Name

Gen: Romantic, Coming of age, Dramă
Regie: Luca Guadagnino
Distribuţie: Armie Hammer, Timothée Chalamet, Michael Stuhlbarg, Amira Casar, Esther Garrel, Victoire Du Bois
Durată: 132 minute
Despre ce e?: În nordul Italiei, prin 1983, tânărul Elio începe o relație cu asistentul tatălui său, Oliver. Un film de dragoste despre un tânăr aflat la început de drum, care își descoperă orientarea sexuală, moștenirea sa evreiască, totul pe unul dintre cele mai frumoase decoruri surprinse pe peliculă.
O să îmi placă?: Recunosc că filmele cu tentă de homosexualitate nu sunt chiar cel mai ușor lucru de urmărit dar aparent Gudangino face un film incredibil iar tânărul Timothee este un candidat cu șanse mari la Oscar.


Fifty Shades Freed

Gen: Dramă erotică
Regie: James Foley
Distribuţie: Dakota Johnson, Jamie Dornan, Kim Basinger, Arielle Kebbel, Max Martini, Brant Daugherty, Luke Grimes, Rita Ora
Durată: 120 minute
Despre ce e?: Crezând că au lăsat în trecut toate figurile dubioase care îi înconjurau, miliardarul Christian Grey și noua sa soție Anastasia, se bucură din plin de viața lor plină de lux. Dar pe când să se obișnuiască cu noile lor roluri, evenimente sinistre iasă la iveală care riscă să pună în pericol viața lor fericită.
O să îmi placă?: Un alt film pe care nu o să îl văd niciodată dar probabil sunt fani destui ai acestei francize.

16 Februarie

Black Panther

Gen: MCU, Super-eroi, Acțiune
Regie: Ryan Coogler
Distribuţie: Chadwick Boseman, Michael B. Jordan, Lupita Nyong’o, Danai Gurira, Martin Freeman, Daniel Kaluuya, Letitia Wright, Winston Duke, Angela Bassett, Forest Whitaker, Andy Serkis
Durată: 134 minute
Despre ce e?: După moartea tatălui său, T’Challa, noul rege al statului african izolaționist și foarte avansat tehnologic, Wakanda, se întoarce acasă pentru a-ți luat în primire noile funcții, atât de conducător cât și de erou.
O să îmi placă?: Black Panther sărbătorește cultura afro-americanilor în cel mai vădit fel dar este în același timp și ultima oprire a poveștii MCU înaintea inevitabilei confruntări cu Thanos.


Early Man

Gen: Animație
Regie: Nick Park
Distribuţie: Eddie Redmayne, Tom Hiddleston, Maisie Williams, Timothy Spall
Durată: 89 minute
Despre ce e?: Un om al peșterii curajos pe nume Dug, acompaniat de ajutorul său Hognob și restul tribului său, se văd confruntați de un pericol major pentru existența lor. Lordul Nooth plănuiește să le confiște pământul și să îl transforme într-o mină imensă, iar locuitorii sunt puși să excaveze minereuri prețioase. Nefiind dispus a ceda cu una sau două, Dug pornește într-o aventură menită a-i scăpa de dușmanul lor de moarte, Epoca de Bronz.
O să îmi placă?: Au trecut mulți ani de la ultima aventură animată comisă de Nick Park pe peliculă. Mă aștept la râsete și voie bună, precum și animația unică marca Aardman.


Phantom Thread

Gen: Dramă
Regie: Paul Thomas Anderson
Distribuţie: Daniel Day-Lewis, Lesley Manville, Vicky Krieps
Durată: 130 minute
Despre ce e?: Ne aflăm în 1950, într-o glamoroasă Londră postbelică, unde renumitul croitor Reynolds Woodcock se îndrăgostește iremediabil de tânăra și hotărâta Alma, care îi va deveni muză și îi va da lumea perfectă peste cap domnului Reynolds.
O să îmi placă?: Mai presus de toate, Phantom Thread este un film al cifrelor, reprezentând al 8-lea film pentru P.T. Anderson, a doua colaborare cu D.D. Lewis, și ultimul film pentru acesta.

23 Februarie

The Shape of WaterThe Shape of Water (2017)

Gen: Acțiune, Thriller, S.F.
Regie: Guillermo del Toro
Distribuţie: Sally Hawkins, Michael Shannon, Richard Jenkins, Doug Jones, Michael Stuhlbarg, Octavia Spencer
Durată: 123 minute
Despre ce e?: Elisa este o femeie mută, izolată, care lucrează ca femeie de servici într-un laborator secret. Viața ei va lua o turnură neașteptată când descoperă subiectul laboratorului, o creatură subacvatică din America de Sud, ce trăiește închis într-un acvariu. Între cei doi se înfiripă o relație specială, amenințată de un agent ostil și de un biolog marin.
O să îmi placă?: Del Toro face unele dintre cele mai unice filme contemporane. Doar pentru fantezia de care dă dovadă regizorul de la film la film, The Shape of Water o să merite toți banii.


The PostThe Post (2017)

Gen: Thriller politic
Regie: Steven Spielberg
Distribuție:
Meryl Streep, Tom Hanks, Sarah Paulson, Bob Odenkirk, Tracy Letts, Bradley Whitford, Bruce Greenwood, Matthew Rhys
Durată: 116 minute
Despre ce e?: Katharine Graham este prima femeie editor a unui ziar major american – The Washington Post. Cu ajutorul colegului ei, Ben Bradlee, ea se va întrece cu cei de la The New York Times pentru a expune o conspirație guvernamentală masivă ,ce a durat de trei decenii și a inclus 4 președinți. Împreună, ei trebuie să facă front comun pentru a scoate adevărul la iveală.
O să îmi placă?: Steven Spielberg, Tom Hanks, Meryl Streep. Oscar-bait garantat care s-ar putea să fie bun. Vedem noi.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.