Loading...
Filmele lunii Februarie 2019

Filmele lunii Februarie 2019

by Adrian Solomon, februarie 4, 2019

01 Februarie

How to Train Your Dragon: The Hidden World

Gen: Animație
Regie: Dean DeBlois
Distribuţie: Jay Baruchel, America Ferrera, F. Murray Abraham, Cate Blanchett, Gerard Butler, Craig Ferguson, Jonah Hill, Christopher Mintz-Plasse, Kristen Wiig, Kit Harington
Durată: 104 minute
Despre ce e?: Hiccup descoperă că Toothless nu este singurul dragon din rasa lui iar această descoperire îi duce într-o cursă pentru găsirea Lumii Ascunse, împotriva maleficului Grimmel.
O să îmi placă?: Cine ar fi pariat acum 9 ani că această animația va evolua într-o trilogie plus un serial de animație? Fiind și ultima parte bănuiesc că dacă ați ajuns aici cu vizionarea, de ce să vă opriți?


Serenity

Gen: Thriller psihologic
Regie: Steven Knight
Distribuţie: Matthew McConaughey, Anne Hathaway, Diane Lane, Jason Clarke, Djimon Hounsou, Jeremy Strong
Durată: 106 minute
Despre ce e?: Viața liniștită a căpitanului de vas Baker Dill, este întreruptă când fosta sa prietenă revine în viața lui, cerându-i să o salveze de soțul ei abuziv.
O să îmi placă?: Părea a fi un thriller interesant, cu o distribuție de excepție, dar rezultatul nu este deloc pe placul criticilor, zicând că e o porcărie supracomplicată. Totuși, pentru Matthew și Anne, ar trebui să îl încercăm.

08 Februarie

The Prodigy

Gen: Thriller horror
Regie: Nicholas McCarthy
Distribuţie: Taylor Schilling, Jackson Robert Scott, Colm Feore
Durată: 101 minute
Despre ce e?: O femeie este preocupată de comportamentul bizar al copilului ei, și se teme că explicația ar putea fi de fapt un fenomen paranormal.
O să îmi placă?: Obligatoriul thriller cu copii posedați care parcă apare în fiecare lună. Dacă sunteți fan al acestor pelicule, vedeți-l și să îmi spuneți și mie ce am ratat, cu toate că am impresia că nu ratez prea multe. Ah și da, studiourile Orion mai fac filme?

15 Februarie

Happy Death Day 2U

Gen: Horror
Regie: Christopher Landon
Distribuţie: Jessica Rothe, Israel Broussard, Phi Vu, Suraj Sharma, Sarah Yarkin, Ruby Modine
Durată: 100 minute
Despre ce e?: La doi ani după ce a fost prinsă într-o buclă temporală în care murea în mod repetat, Tree se regăsește prinsă în același necaz, dar că de data asta nu este singură și sunt implicați și prietenii ei.
O să îmi placă?: Unul dintre cele mai improbabil succese de anul trecut, filmul a fost suficient de bun cât să nu fie prost. Lăudat pentru spinul Groundhog Day dat genului slasher flick, Happy Death Day ne-a încântat prin simplitatea execuției. Dar mă îndoiesc că această continuare se poate ridica la înălțimea primei părți.


Oh Ramona

Gen: Comedie
Regie: Cristina Jacob
Distribuţie: Bogdan Iancu, Aggy K. Adams
Durată: 109 minute
Despre ce e?: Povestea lui Andrei, un tânăr timid care se îndrăgostește pentru prima dată, și lecțiile pe care le trage în urma acestei experiențe.
O să îmi placă?: Dacă titlurile Sude-o Ramona și Suge-o Andrei vă spun ceva, Oh Ramona este adaptarea primului dintre acestea. Mi se pare interesant că este un film făcut în întregime în engleză, care adaptează o carte românească, lucru ce cred că este o premieră în sine pe care ar trebui să o urmărim.


The LEGO Movie 2: The Second Part

Gen: Animație
Regie: Mike Mitchell
Distribuţie: Chris Pratt, Elizabeth Banks, Will Arnett, Tiffany Haddish, Stephanie Beatriz, Charlie Day, Alison Brie, Nick Offerman, Maya Rudolph
Durată: 107 minute
Despre ce e?: Universul LEGO este invadat de figurinele DUPLO, așa cum a lăsat să se înțeleagă finalul primei părți, iar protagoniștii noștri trebuie să salveze ziua din nou.
O să îmi placă?: Având în vedere notele mare de care se bucură deja acest film, și de faptul că Phil Lord și Christopher Miller sunt din nou responsabili de scenariu, nu putem decât să ne înghesuim în primul cinematograf să îl vedem.

 


Alita: Battle Angel

Gen: Acțiune S.F.
Regie: Robert Rodriguez
Distribuţie: Rosa Salazar, Christoph Waltz, Jennifer Connelly, Mahershala Ali, Ed Skrein, Jackie Earle Haley, Keean Johnson
Durată: 122 minute
Despre ce e?: Alita se trezește fără nici o memorie într-o groapă de gunoi, de unde este salvată de doctorul Igo, care îi oferă un nou corp. Dar în curând trecutul va încerca să o prindă din urmă, fapt ce va avea urmări catastrofice pentru toți cei implicați.
O să îmi placă?: Proiectul de suflet a lui James Cameron, Alita pare că este cel puțin decent, lăudându-se cu o grafică spectaculoasă și cu o poveste decentă.

22 Februarie

The Favourite

Gen: Istoric
Regie: Yorgos Lanthimos
Distribuţie: Olivia Colman, Emma Stone, Rachel Weisz, Nicholas Hoult, Joe Alwyn
Durată: 120 minute
Despre ce e?: Filmul se desfășoară în secolul 18 și urmărește relația dintre două verișoare care încearcă din răsputeri să ajungă curtezana reginei Anne.
O să îmi placă?: Chiar dacă filmele lui Yorgos Lanthimos nu sunt cele mai ușor de urmărit (The Lobster, The Killing of a Sacred Deer) ele mereu au un farmec aparte, reușind să creeze o lume aparte. Sunt curios din start de acest film, mai ales că a fost deja nominalizat cam la toate categoriile posibile la Oscar.


Cold Pursuit

Gen: Revenge Action
Regie: Hans Petter Moland
Distribuţie: Liam Neeson, Tom Bateman, Tom Jackson, Emmy Rossum, Domenick Lombardozzi, Julia Jones, John Doman, Laura Dern
Durată: 118 minute
Despre ce e?: Viața pașnicului șofer de plug de zăpadă, Nels Coxman, este dată peste cap odată cu moartea suspectă a fiului său.
O să îmi placă?: Liam Neeson joacă zilele astea aproape exclusiv în filme de revenge action, în care face ce face și trebuie să răzbune moartea cuiva drag, așa cum se întâmplă și aici.


Vice

Gen: Biografic
Regie: Adam McKay
Distribuţie: Christian Bale, Amy Adams, Steve Carell, Sam Rockwell, Tyler Perry, Alison Pill, Lily Rabe, Jesse Plemons
Durată: 132 minute
Despre ce e?: Povestea cât se poate de adevărată a lui Dick Cheney, cel care a ocupat postura de vice-președinte al Americii în timpul cabinetului G. W. Bush, postură din care nu a schimbat doar SUA cât și întreaga lume.
O să îmi placă?: Filmul clar merită văzut pentru transformarea incredibilă a lui Bale, dar și pentru Bush-ul lui Rockwell (ai rău sună asta).

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.