Loading...
Filmele lunii Martie 2017

Filmele lunii Martie 2017

by Adrian Solomon, februarie 28, 2017

Noi apariții

Dacă la capitolul noi apariții ianuarie s-a prezentat slab, iar februarie a dat semne că începem să ne trezim din amorțeală, oferind câteva filme fantastice cum ar fi John Wick 2, The Batman LEGO Movie, Gold sau Fist Fight, iată că vine rândul lunii martie să își arate mușchii și să își etaleze bunurile și ca ofertă, are cu ce se lăuda.

03 Martie

LoganLogan (2017)

Gen: Acțiune, Super-eroi
Regie: James Mangold
Distribuţie: Hugh Jackman, Patrick Stewart, Richard E. Grant, Boyd Holbrook, Stephen Merchant, Dafne Keen
Durată: 140 minute
Despre ce e?:
Logan a îmbătrânit iar odată cu dispariția mutanților, s-a retras din viața de erou, preferând să se îngrijească de un bolnav Charles Xavier. El este șofer de limuzină și se ocupă de diverse mici afaceri ca să pună o pâine pe masă. Totul se schimbă în momentul în care dă peste Laura, o fată cu puteri mult prea similare cu ale lui, care este căutată de un grup de mercenari.
O să îmi placă?: Aparent ultimul film cu Hugh Jackman în rolul titular, acesta marchează o durată de 17 ani timp în care el a jucat rolul lui Wolverine în 8 filme, lucru remarcabil.


Leap! (Ballerina)Leap! (2016)

Gen: Animație
Regie: Eric Summer, Éric Warin
Distribuţie: Elle Fanning, Dane DeHaan, Maddie Ziegler, Carly Rae Jepsen
Durată: 89 minute
Despre ce e?: O fată orfană visează să devină balerină. Pentru asta, ea fuge din satul în care locuia și ajunge în Paris, unde, sub o falsă identitate, se înscrie ca elev la Operă, sperând să fie aleasă pentru rolul principal din Spărgătorul de nuci.
O să îmi placă?: O animație canadiană destul de interesantă, care a avut destul de mare trecere la critici. Nu știu foarte multe detalii despre ea, dar promite a fi un film decent, cu un mesaj clar, crede în visele tale și luptă pentru ele până la capăt. Poate va profita de valul nou de simpatie stârnit de filmele musical sau poate nu, vom vedea.


Ana, mon amourAna, mon amour (2017)

Gen: Dramă
Regie: Călin Peter Netzer
Distribuţie: Mircea Postelnicu, Diana Cavallioti, Vasile Muraru, Adrian Titieni, Tania Popa
Durată: 127 minute
Despre ce e?: Ana și Toma, doi tineri studenți, se întâlnesc și se îndrăgostesc, dar cad pradă diverselor dependențe care viața le aruncă în calea lor.
O să îmi placă?: Nu cred că am mai recomandat filme românești până acuma, asta și pentru că nu le prea urmăresc, nefiind un fan foarte mare al cinematografiei românești recente. Totuși, proaspăt câștigător al marelui premiu de la festivalul Ursul de Aur, este posibil ca această dramă de la regizorul mult lăudatului film Poziția Copilului, să vă pasioneze.


Before I FallBefore I Fall (2017)

Gen: Dramă
Regie: Ry Russo-Young
Distribuţie: Zoey Deutch, Halston Sage, Logan Miller, Kian Lawley, Jennifer Beals, Diego Boneta, Elena Kampouris
Durată: 99 minute
Despre ce e?: Povestea filmului se învărte în jurul tinerei liceene, Samantha Kingston care duce aparent o viață binecuvântată. Doar că ea moare brusc, și se trezește retrăind aceeași zi. Ea trebuie să afle misterul privind moartea sa, și în același timp să descopere adevărata valoare a tot ce este în pericol de a pierde.
O să îmi placă?: Poate că va fi ceva bun, dar simt că o sa fie o imitație cu tentă dramatică a mult mai celebrului Ziua Cârtiței. Încă nu am găsit o dată de lansare pentru România dar poate că tinerii o să dorească să urmărească acest film.


The ShackThe Shack (2017)

Gen: Dramă
Regie: Stuart Hazeldine
Distribuţie: Sam Worthington, Octavia Spencer, Graham Greene
Durată: 122 minute
Despre ce e?: După ce fiica sa este omorâtă în timpul unei excursii cu familia, Mack Phillips cade în depresie, lucru care îl face să își pună la îndoială crezurile sale. Fiind în pragul unei crize de credință, el primește o scrisoare care îl îndeamnă să revină la cabana unde s-a întâmplat tragedia. În ciuda îndoielii sale, el merge acolo și întâlnește un trio enigmatic de străini conduși de o femeie numită Papa. Astfel Mack va descoperi adevăruri importante ce privesc moartea fiicei sale și îi vor schimba viața pe veci.
O să îmi placă?: Adaptare a unei cărți de William P. Young. Încă nu am văzut o dată de lansare pentru România.


Table 19Table 19 (2017)

Gen: Comedie
Regie: Jeffrey Blitz
Distribuţie: Anna Kendrick, Craig Robinson, June Squibb, Lisa Kudrow, Stephen Merchant, Wyatt Russell, Tony Revolori
Durată: 87 minute
Despre ce e?: Eloise este o fostă domnișoară de onoare la nunta celei mai bune prietene ale ei, după ce acesteia i-au fost dați păpucii de către prietenul ei, și el cavaler de onoare la aceeași nuntă. Decisă totuși să participe la eveniment, ea se trezește pusă la masa 19, o masă rezervată persoanelor invitate la nuntă din diverse obligații, dar de a căror prezență se pot lipsi nuntașii.
O să îmi placă?: În general îmi place Anna Kendrick, chiar dacă filmele care le face nu sunt cele mai bune. Filmul va apărea în România undeva, anul acesta.


10 Martie

Kong: Skull IslandKong - Skull Island (2017)

Gen: Acțiune
Regie: Jordan Vogt-Roberts
Distribuţie: Tom Hiddleston, Samuel L. Jackson, John Goodman, Brie Larson, Jing Tian, Toby Kebbell, John Ortiz, Corey Hawkins, Jason Mitchell, Shea Whigham, Thomas Mann, Terry Notary, John C. Reilly
Durată: 104 minute
Despre ce e?: Un echipaj de oameni de știință și soldați, pleacă să exploreze o insulă misterioasă. Acolo ei întâlnesc pericol după pericol, de la triburi indigene la maimuțe uriașe și diverse monstruozități ce încearcă să îi mănânce.
O să îmi placă?: Dacă tot sunt la modă aceste universuri interconectate ale diverselor francize, iată că studiourile Legendary ne servesc un prequel la Godzilla din 2014, cei doi monștri urmând a se ciocni într-un al treilea film plănuit undeva prin 2020.


MoonlightMoonlight (2016)

Gen: Dramă
Regie: Barry Jenkins
Distribuţie: Trevante Rhodes, André Holland, Janelle Monáe, Ashton Sanders, Naomie Harris, Mahershala Ali
Durată: 111 minute
Despre ce e?: Povestea emoționantă a unui tânăr de culoare, gay, care crește fără tată, împreună cu o mamă dependentă de droguri. Povestea surprinde 3 capitole din viața tânărului, copilărie, adolescență și maturitate.
O să îmi placă?: Câștigător a patru premii Oscar dacă nu mă înșel, printre care și premiul pentru cel mai bun film (din păcate), iată că poposește și pe ecranele noastre, la timp pentru a ne permite să ne facem o idee despre ce și cum. Participant și la fiascoul de la Oscaruri.


17 Martie

Sleepless

Gen: Thriller, Acțiune
Regie: Baran bo Odar
Distribuţie: Jamie Foxx, Michelle Monaghan, Dermot Mulroney, David Harbour, Gabrielle Union, Scoot McNairy
Durată: 95 minute
Despre ce e?: Un polițist corupt, cu diverse legături cu lumea criminală, își găsește viața secretă expusă atunci când el și partenerul său sunt prinși furând cocaină de la un traficant influent, lucru ce îi pune viața fiului său în pericol.
O să îmi placă?: Filmul este un remake al unui thriller franțuzesc iar Foxx joacă bine în aceste tip de filme. Din trailer, filmul pare că aduce tensiunea necesară care să te lipească de scaun și să nu te lase să pleci până când nu e gata filmul. Eu sper că va fi un film bun, chiar aveam nevoie de un thriller decent.


Beauty and the BeastBeauty and the Beast (2017)

Gen: Romantic, Fantasy, Musical
Regie: Bill Condon
Distribuţie: Emma Watson, Dan Stevens, Luke Evans, Kevin Kline, Josh Gad, Ewan McGregor, Stanley Tucci, Audra McDonald, Gugu Mbatha-Raw, Ian McKellen, Emma Thompson
Durată: 146 minute
Despre ce e?: Adaptare live a clasicei povești Frumoasa și Bestia.
O să îmi placă?: Disney aparent este în pană de idei, sau sunt reticență să își asume riscuri noi, și recurg la adaptarea în variantă live, a tuturor animațiilor sale celebre. Cu o rată de aproximativ două pe an, compania nu dă semne că s-ar opri în curând. Este și filmul pentru care Emma Watson a renunțat la La La Land și apoi s-a zgâriat pe ochi de ciudă.


SilenceSilence (2016)

Gen: Dramă
Regie: Martin Scorsese
Distribuţie: Andrew Garfield, Adam Driver, Liam Neeson, Tadanobu Asano, Ciarán Hinds
Durată: 102 minute
Despre ce e?: Filmul urmărește doi preoți Iezuiți din secolul 17, care călătoresc din Portugalia în Japonia pentru a-și localiza mentorul dispărut. Povestea e plasată în timpul Creștinilor Ascunși, perioadă care a urmat Revoltei Shimabara a Catolicilor Japonezi, împotriva shogunatului Togawa.
O să îmi placă?: Mă mir că nu a avut o pondere mai mare la premiile Oscar, abia fiind trecut parcă la 1-2 categorii. Toți actorii implicați aparent fac roluri extraordinare, în special Garfield.


24 Martie

CHIPS

Gen: Comedie, Acțiune
Regie: Dax Shepard
Distribuţie: Dax Shepard, Michael Peña, Vincent D’Onofrio, Adam Brody, Rosa Salazar, Vida Guerra, Kristen Bell
Durată: ~
Despre ce e?: Doi polițiști de circulație, de vârstă mijlocie, se trezesc implicați într-un caz în care un fost polițist și gașca sa de asasini, terorizează orașul.
O să îmi placă?: Pare o comedie ușoară, de dezmorțire, un remake după un serial vechi, de prin anii 80, pe care sincer nu mi-l amintesc decât ca și titlu. Dax Shepard este un tip care are suficient potențial comic cât să nu lase producția asta să devină o mizerie ca mai toate remake-urile care, cu puține excepții, sunt destinate coșului de gunoi.


Life

Gen: SF, Horror
Regie: Daniel Espinosa
Distribuţie: Jake Gyllenhaal, Rebecca Ferguson, Ryan Reynolds
Durată: 103 minute
Despre ce e?: Echipajul aflat la bordul Stației Spațiale Internaționale efectuează cu succes o misiune de recuperare a unei capsule care se întorcea de pe Marte și care conținea la bordul ei o mostră foarte prețioasă. Următoarea lor îndatorire este să o studieze și să stabilească, dacă e cazul, că există viață pe planeta extraterestră. În cele din urmă studiul se întoarce împotriva lor, în momentul în care organismul capătă forme de inteligență și avansează din ce în ce mai repede.
O să îmi placă?: Tot ce e posibil, povestea pare de calitate și va oferi cu siguranță tensiune maximă iar distribuția e de top.


31 Martie

Ghost in the ShellGhost in the Shell (2017)

Gen: SF, Acțiune
Regie: Rupert Sanders
Distribuţie: Scarlett Johansson, Michael Pitt, Pilou Asbæk, Chin Han, Juliette Binoche
Durată: 120 minute
Despre ce e?: Comandanta cyborg de operațiuni speciale împotriva terorismului cybernetic, numită simplu Maiorul și echipa ei de elită Secția 9, luptă împotriva tuturor amenințărilor cybernetice dar și împotriva hackerilor. Misiunea lor se va dovedi una extrem de dificilă când îl vor lua în vizor pe un hacker care nu se dă înapoi de la nimic în a sabota inteligența artificială a companiei Hanka Robotics.
O să îmi placă?: E un risc asumat din partea studiourilor americane în momentul când decid adaptarea unuia din cele mai cunoscute și probabil greu de adaptat animeuri din toate timpurile. Miza e cu atât mai mare cu cât în rol principal a fost pusă o actriță albă. Îmi păstrez totuși reticența cu toată ca în sinea mea am așteptări mari de la acest film.


Smurfs: The Lost VillageSmurfs - The Lost Village (2017)

Gen: Animație
Regie: Kelly Asbury
Distribuţie: Demi Lovato, Mandy Patinkin, Jack McBrayer, Danny Pudi, Joe Manganiello, Rainn Wilson, Michelle Rodriguez, Meghan Trainor, Ariel Winter, Ellie Kemper, Julia Roberts
Durată: ~
Despre ce e?: Ștrumfița pare că nu își găsește locul în satul ștrumfilor. Într-o zi, ea întâlnește o creatură similară ei în Pădurea Interzisă, creatură care pierde o hartă misterioasă către un sat la fel de misterios. Alături de câțiva tovarăși fideli, ea pornește în căutarea acestui sat legendar, înainte ca vrăjitorul Gargamel să îl găsească.
O să îmi placă?: Ștrumfii de aici nu au legătură filmele apărute acum câțiva ani. Așa cum probabil nu o să am nici eu vreo legătură cu vizionarea acestui material, decât, probabil, în condiții extraordinare. Nostalgia mea nu e așa de forte încât să suspin după ștrumfi.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.