Loading...
Guardians of the Galaxy Vol. 2 (2017) - cronică de A.S.

Filmele lunii Mai 2017

by Adrian Solomon, mai 1, 2017

Noi apariții

Aș zice că Fate of the Furious a deschis balul filmelor AAA cu pretenții mari la box-office, dar competiția de abia acuma începe cu adevărat, la fel și sezonul estival de filme. Luna mai ne rezervă câteva filme îndelung așteptate, oferindu-ne scuza perfectă de a vizita cinematograful mai des. Ca de obicei, o să mă rezum la filmele care mi se par interesante și bune de văzut în cinematografele mioritice și o să renunț de acum încolo la aparițiile internaționale, care cu toate că apar în luna asta, o să apară abia peste câteva luni în România.

05 Mai

Guardians of the Galaxy Vol. 2Guardians of the Galaxy Vol. 2 (2017)

Gen: MCU, Super-eroi, Acțiune, Comedie, S.F.
Regie: James Gunn
Distribuţie: Chris Pratt, Zoe Saldana, Dave Bautista, Vin Diesel, Bradley Cooper, Michael Rooker, Karen Gillan, Pom Klementieff, Elizabeth Debicki, Chris Sullivan, Sean Gunn, Sylvester Stallone, Kurt Russell
Durată: 136 minute
Despre ce e?:
După evenimentele din primul film, Starlord și partenerii săi se găsesc puși în situația de a salva universul din nou. Pentru asta ei capătă aliați noi, familia gardienilor se extinde și Peter Quill va afla mai multe despre tatăl său.
O să îmi placă?: Având în vedere succesul neașteptat avut de prima parte a acestui film, așteptările au devenit foarte mari pentru continuarea sa. Din primele impresii, nu va dezamăgi deloc acest film, dar se va putea ridica la înălțimea predecesorului?


The CircleThe Circle (2017)

Gen: Techno-Thriller
Regie: James Ponsoldt
Distribuţie: Emma Watson, Tom Hanks, John Boyega, Karen Gillan, Ellar Coltrane, Patton Oswalt, Glenne Headly, Bill Paxton
Durată: 110 minute
Despre ce e?: Mae Holland, o tânără IT-stă, primește de lucru la o corporație puternică numită The Circle. Chiar dacă inițial ea pornește de jos, în curând, datorită eforturilor sale ea începe să urce pe scara ierarhică dar în curând se va vedea pusă în situația de a lua decizii importante care vor influența viitorul oamenilor.
O să îmi placă?: Cartea din care se inspiră acest film, s-a inspirat la rându-i din ideile sinistre prezentate de Orwell în „1984” sau Huxley în „Brave New World”. Filmul se bucură de o distribuție interesantă și reprezintă ultimul film al regretatului Bill Paxton.


12 Mai

Alien CovenantAlien Covenant (2017)

Gen: Horror, S.F.
Regie: Ridley Scott
Distribuţie: Michael Fassbender, Katherine Waterston, Billy Crudup, Danny McBride, Demián Bichir
Durată: 123 minute
Despre ce e?: Echipajul navei spațiale coloniale Covenant, se află într-o misiune pe o planetă îndepărtată. Aflați în căutarea unei planete bune de colonizat, ei cred că au dat peste locația perfectă dar în curând descoperă că au ajuns în iad și că ei trebuie să plece cât mai repede de aici.
O să îmi placă?: După dezastrul ce a fost Prometheus, Ridley Scott încearcă să readucă franciza Aliens pe linia de plutire și din primele impresii, se pare că este pe drumul cel bun.


19 Mai

King Arthur: Legend of the SwordKing Arthur Legend of the Sword (2017)

Gen: Fantasy, Aventură, Acțiune
Regie: Guy Ritchie
Distribuţie: Charlie Hunnam, Àstrid Bergès-Frisbey, Djimon Hounsou, Aidan Gillen, Jude Law Eric Bana
Durată: 126 minute
Despre ce e?: Tânărul Arthur își petrece zilele alături de gașca sa pe străzile lăturalnice ale Londinium-ului, fără a știi că este un membru al familiei regale. Acest lucru devine evident atunci când el scoate legendara sabie Excalibur din piatră. Astfel tânărul se vede pus în situația de a decide dacă se implică sau nu în lupta pentru tron. Aliindu-se cu tânăra Guinevere, el îl va confrunta pe maleficul Vortigen, ucigașul părinților săi.
O să îmi placă?: Cu o singură sincopă, Guy Ritchie a produs doar filme de calitate și sunt sigur că și acesta va fi la fel.


SnatchedSnatched (2017)

Gen: Comedie
Regie: Jonathan Levine
Distribuţie: Amy Schumer, Goldie Hawn, Joan Cusack, Christopher Meloni, Ike Barinholtz, Óscar Jaenada, Wanda Sykes
Durată: 90 minute
Despre ce e?: Când prietenul o părăsește chiar înaintea unei vacanțe exotice, o tânără își convinge mama extrem de precaută, să o însoțească. Ele ajung în destinația tropicală, dar în curând ele sunt răpite pentru recompensă și trebuie să se descurce singure ca să iasă din această încurcătură.
O să îmi placă?: Amy Schumer, aceasta nouă McCarthy, văd că apare din ce în ce mai des, după succesul avut cu Trainwreck. Și este acompaniată de venerabila Goldie Hawn pe care nu am mai văzut-o de prin anii 90.


26 Mai

Pirates of the Carribean 5: Dead Men Tell No TalesPirates of the Caribbean Dead Men Tell No Tales (2017)

Gen: Fantasy, Aventură, Acțiune
Regie: Guy Ritchie
Distribuţie: Johnny Depp, Kevin McNally, Geoffrey Rush, Javier Bardem, Brenton Thwaites, Kaya Scodelario, Orlando Bloom, Keira Knightley
Durată: 129 minute
Despre ce e?: Capitanul Jack Sparrow este urmărit de un mai vechi dușman, Armando Salazar și de echipajul acestuia de fantome. Proaspăt scăpați din Triunghiul Diavolului, aceștia sunt determinați să ucidă toți pirații care le iasă în cale. Jack împreună cu aliați vechi și noi, se vede nevoit a găsi Tridentul lui Poseidon ca să îl poată învinge pe Salazar.
O să îmi placă?: On Strange Tides a fost destul de slab așa că, sincer, nu mă aștept ca acest film să fie foarte diferit. Jack Sparrow ca personaj a cam expirat, la fel și Depp ca actor. Sper ca timpul să mă contrazică.


 

 

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.