Loading...
First Love (aka. Hatsukoi) (2019)

First Love (aka. Hatsukoi) (2019)

by Adrian Solomon, martie 12, 2020

Recomandare – decent!

Gen: Acțiune, Thriller, Crime
Regie: Takashi Miike
Distribuție: Masataka Kubota, Nao Omori, Shota Sometani, Sakurako Konishi, Becky, Takahiro Miura, Mami Fujioka, Yen Cheng-kuo, Duan Chun-hao, Maimi Yajima, Masayuki Deai, Jun Murakami, Kenichi Takitoh, Bengal, Sansei Shiomi, Seiyo Uchino
Durată: 1 h. 48 min.
Rating IMDB: 6.8

Despre: El, un tânăr orfan, ajuns boxer că la asta se pricepe cel mai bine, recent diagnosticat cu tumoare pe creier. Ea, o tânără dependentă de droguri vândută în prostituție de tatăl ei. Destinele celor doi se vor lega permanent într-o noapte care începe ca oricare alta, dar datorită unor manevre puse la cale de un polițist corupt și de un membru al mafiei locale, ei se întâlnesc și se văd nevoiți să supraviețuiască împreună unui asalt necontenit venit din partea Yakuzei, triadei chinezești și a ofițerilor de poliție care îi caută.

Rant: Geniul fecund pe nume Takashi Miike (a realizat peste 100 de filme de la debutul său din 1991) revine pe ecrane cu cel mai recent film al său, intitulat First Love. A cui este prima dragoste sau ce treabă are dragostea cu acest film, este o întrebare bună, pe care ți-o vei pune, istovit, la capătul vizionării unui adevărat roller-coaster de emoții. Pentru cei nefamiliarizați cu cineastul nipon, sau mai bine zis cu bizara cinematografie din Japonia, decapitările din film și multiplele secvențe de violență extremă s-ar putea să dea ca nuca în perete cu micuța idilă ce se înfiripă între protagoniști. Însă odată ce sunt stabiliți jucătorii principali și ne familiarizăm cu agenda fiecăruia, filmul capătă un pas alert, încât nici nu îți dai seama cum ai ajuns la final.

Așadar îl avem pe Leo Katsuragi, un tânăr pugilist neimpresionabil, este ca un metronom atât în ring cât și în afara sa, ocazional spre disperarea antrenorului său. Acesta află că are o tumoare la nivelul creierului și că mai are puțin de trăit, fapt ce îl împinge să ia cele mai bizare decizii, cum ar fi să intervină și să salveze o fată fugărită pe stradă de către un bărbat suspect. Monica este o tânără prostituată, aflată sub paza violentei Julie și a prietenului ei Yasu, un traficant de droguri. Ea a fost vândută Yakuzei (mafia japoneză) de către tatăl ei, a cărui stafie o urmărește mai peste tot. Monica este folosită într-o schemă pusă la cale de Otomo, un polițist corupt, și Kase, un membru Yakuza care dorește să facă un ban rapid pe spatele propriei organizații. Și unde mai pui că tot acest lucru se întâmplă în timpul unui război între Yakuza și Triadă, război în mijlocul căruia pică inocenții Leo și Monica, și îți dai seama că este unul dintre acele filme în care sunt amestecate o mână de fire narative pentru ca la final toate să se întâlnească într-un climax exploziv.

În mijlocul acestui iureș, e totuși reconfortant să vezi două prestații calde, din partea a doi tineri frumoși, fiecare agresat de propriile traume. Leo, în urma veștilor că mai are puțin de trăit, pare a fi renunțat la viață, iar Monica, deoarece nu mai are droguri, începe să vadă tot mai des fantoma tatălui ei, care o urmărește în chiloți pe străzile orașului sau prin metrou. Între ei doi se creează o conexiune, la început din necesitate, iar acest lucru va fi inima și sufletul filmului.

First Love pare la prima vedere a se fi inspirat la greu din clasicul True Romance a lui Tarantino, dar e greu să zici că Takashi Miike a copiat filmul fără a-i aduce propriile adăugiri, totuși vorbim despre un regizor experimentat, care atacă orice subiect cu același entuziasm, fie că face filme despre dragoste, familie, violență, horror sau toate combinate la un loc. Coloana sonoră este foarte plăcută, actorii dau la fix în rolurile lor, scenele de acțiune combina în mod natural violența (care niciodată nu intră în prea multe detalii grafice, mulțumindu-se să ne lase pe noi să ne imaginăm ce poate fi mai rău) cu scenele comice, ba chiar avem și o scenă de supra-realism animat, ce completează viziunea unică a acestui regizor.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.