Loading...
Spenser Confidential (2020)

Spenser Confidential (2020)

by Adrian Solomon, martie 9, 2020

Recomandare – merge cu popcorn!

Gen: Thriller crime, Comedie
Regie: Peter Berg
Distribuție: Mark Wahlberg, Winston Duke, Alan Arkin, Iliza Shlesinger, Bokeem Woodbine, Marc Maron, Austin Post
Durată: 1 h. 51 min.
Rating IMDB: 6.2

Despre: Detectivul Spenser a fost încarcerat după ce și-a asaltat un superior pe care îl bănuia a fi corupt. Exact în ziua în care acesta iasă din închisoare după 5 ani petrecuți acolo, superiorul respectiv este ucis iar suspectul principal este considerat Spenser. Într-un efort de a-și dovedi inocența, acesta alături de mentorul său și de noul său coleg de cameră, luptătorul Hawk, pornesc o investigație riscantă pe cont propriu.

Rant: Mi se pare ciudată discrepanța dintre serialele de calitate scoase aproape pe bandă rulantă de Netflix și producțiile lor originale de filme, majoritatea un mixt între meh și foarte slabe, cu foarte puține filme foarte bune amestecate printre ele. Ciudată în ideea că se investesc o groază de bani în producerea lor, iar rezultatele nu sunt deloc pe măsură. Sigur, probabil o să vrei sa le vezi pentru că apar actori mari sau au fost regizate de oameni celebri, sau pur și simplu pentru că par a avea în spate concepte promițătoare. Dar după ce le acorzi șansa respectivă, realizezi că nu ai rămas cu prea mult lucru, deseori irosind actori mari în roluri care nu li se potrivesc sau ruinând concepte interesante printr-o execuție greșită.

Am ajuns ca în timp să nu mă mai entuziasmez atunci când Netflix își prezintă cel mai recent film original, în special pe cele de acțiune și poate de aceea, vizionând acest film cu așteptări minime, m-am ales cu o stare de bună dispoziție adusă de un film simplu, fără pretenții la a fi ceva memorabil. Poate dacă s-ar fi decis asupra a ce dorește să fie, acesta oscilând între dramă și comedie de la scenă la scenă, atunci am fi avut ceva mai consistent dar până la ultima imagine care ne lasă cu un tease de sequel, încă îți e neclar la ce gen de film de uiți, tot ce ști este că te-ai simțit relativ amuzat privindu-l.

Dar ce anume vedem noi în acest film? Ei bine, este vorba despre povestea unui detectiv care mai mereu se bagă în treaba altora, chiar și atunci când toată lumea îl avertizează că acest lucru este dăunător sănătății (laitmotivul acestui film). Și îi va dăuna cu atât mai mult când el dă peste o conspirație care pare a merge foarte sus în rândurile ofițerilor de poliție  dar și în rândurile lumii interlope. Mai multe nu zic pentru că intru în tărâmul spoilerelor și normal că nu vrem acest lucru. Dar Spenser nu este singur, acesta fiind ajutat de suită pestriță de aliați, mai mult sau mai puțin implicați în rezolvarea cazului, majoritatea fiind acolo drept suport comic.

Ne aflăm la a cincea colaborare între Peter Berg și Mark Whalberg care aici nu pare prea bine pus în valoare nici de scenariu, nici de rolul pe care trebuie să îl facă. Mentalitatea filmului este bine de tot înrădăcinată în actionurile anilor 90, lucru ce parcă nu mai dă prea bine pentru un thriller situat în zilele noastre. Unde mai pui faptul că pare o idee absolut cretină să ai drept erou principal un polițist cu metode brutale într-o perioadă când brutalitatea poliției a atins cote alarmante în Statele Unite și îți dai seama că simpatia față de personajul principal nu va fi niciodată prea mare.

Spenser Confidential este înțesat cu nume de calibru din păcate, jumătate dintre ele par a umbla în somn prin film, recitând niște replici care îi lasă complet rece. Legendarul Alan Arkin pare lipsit de chef, Winston Duke are zero chemistry cu Marky Mark iar comediantul Marc Maron are un mic cameo în care servește discursul său tipic din standup-urile sale. Singura care se distrează la maxim, ca și cum regizorul i-ar fi dat mână liberă să improvizeze ce și cum o taie capul, este minunata Iliza Shlesinger, pe care am avut plăcerea să o descopăr în mai multe programe de stand-up valabile pe Netflix.

Suferind de o lipsă de identitate, de personaje slab conturate și de un plot care s-ar potrivi mai mult unui episod dintr-un serial cu detectivi, Spenser Confidential încearcă marea cu degetul dar nu reușește să convingă pe deplin, cu toate că nu este dezastrul la care mă așteptam să fie. Filmul poate fi vizionat pe Netflix.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.