Loading...

Revolver (2005)

by Adrian Solomon, mai 21, 2019

Recomandare – merge cu popcorn!

Gen: Crime thriller
Regie: Guy Ritchie
Distribuție:
Jason Statham, Ray Liotta, Vincent Pastore, André Benjamin, Mark Strong , Terrence Maynard, Francesca Annis
Durată: 1 h. 51 min.
Rating IMDB: 6.4

Despre: Jake Green este proaspăt eliberat din pușcărie pentru o crimă pe care și-a asumat-o din dorința de a-și proteja familia. Cât timp el se află în închisoare află secretul Formulei, care odată aplicat oricărui joc sau situație, îi permite să o câștige cu ușurință. Însetat de răzbunare, acesta, împreună cu ajutorul a două persoane misterioase, pornește în pedepsirea celor care i-au făcut rău.

Rant: De obicei filmele lui Guy Ritchie sunt un deliciu vizual, o plăcere de a le descoperi, de a extrage toate ițele complicate ale firului narativ bine încâlcit, într-o concluzie cathartică, satisfăcătoare. Nu este cazul și aici deoarece Revolver este inutil de complicat, plin ochi de referințe cabalistice, regizorul fiind într-o etapă a vieții când era puternic influențat de această filozofie. Filmul reprezintă și tentativa de reabilitare a regizorului după mega eșecul numit Swept Away – cadoul de nuntă făcut nevestei sale de la acea vreme, Madonna. Din păcate, Revolver s-a dovedit greu de urmărit, țin minte că prima dată când l-am văzut nu am priceput nimic, lucru care s-a îmbunătățit doar puțin odată cu trecerea timpului.

Povestea este extrem de sinuoasă, așa cum îi place lui Ritchie să o facă, stil de altfel care l-a consacrat și pe care Guy îl stăpânea foarte bine.  Dar din dorința de a aplica mai multă filozofie, produsul final a fost unul greu de digerat, care totuși a reușit să strângă un cult de fani dedicați ai regizorului, după ce o variantă îmbunătățită a filmului a fost scoasă. Vedem un Statham aflat la a treia colaborare cu regizorul, și încă relativ la început de carieră dar și o pleiadă de actori mari, unii care fie erau deja, fie aveau să devină favoriți de-ai regizorului.

Trebuie să admit, Guy Ritchie și filmele sale (Lock, Stock and Two Smoking Barrels și în special Snatch) mi-au marcat anii adolescenței dar Revolver nu se numără printre favoritele mele cu toate că stilul vizual marca înregistrată Ritchie este acolo. Decent dacă reușești să navighezi prin tot labirintul narativ, pentru mine a mers doar cu popcorn.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.