Loading...

Godzilla vs. Kong (2021)

by Adrian Solomon, aprilie 1, 2021

Recomandare – decent!

Gen: Monster-movie, Acțiune
Regie: Adam Wingard
Distribuție: Alexander Skarsgård, Millie Bobby Brown, Rebecca Hall, Brian Tyree Henry, Shun Oguri, Eiza González, Julian Dennison, Kyle Chandler, Demián Bichir
Durată: 1 h. 53 min.
Rating IMDB: 6.5

Despre: Kong este ținut într-un mediu sigur ce emulează Skull Island, în încercarea de a-l ține pe Godzilla departe de el. Însă Kong este solicitat de către mega-corporația Apex, pentru a-i ajuta cu o expediție al cărei rezultat ar putea fi unul epocal pentru omenire. Însă în secunda în care gigantica primată părăsește acel spațiu sigur, se dă liber unei confruntări monumentale între doi titani iconici.

Rant: Cel mai proaspăt film din seria Monsterverse, Godzilla vs Kong în sfârșit ne prezintă confruntarea dintre cele două figuri iconice ale filmelor de tip kaiju, sau monster-movies așa cum li se mai zice pe la americani. Amintim că din serie mai fac parte Godzilla, Kong: Skull Island și Godzilla: King of Monsters,filmul de față venind ca un act final al acestor povești. Fără a avea o scenă de end-credits sau planuri pentru filme viitoare, putem spune deocamdată că seria se va opri aici, dar având în vedere succesul acestui film, poate poate vom mai avea și alte ocazii de a-i vedea pe cei doi titani în acțiune.

Dacă la filmele precedente principalele plângeri erau îndreptare fie spre rarele apariții în film ale monștrilor titulari (primul Godzilla find principalul ofensator) sau că luptele erau prea neclare, nu mai putem spune la fel și aici. Atât Kong cât și Godzilla apare relativ repede și filmul încearcă să stăruiască cât mai mult pe aceștia. Se suferă din nou la capitolul personaje umane, personaje cu rol pur expozițional de care parcă nu îți prea pasă și pe care le înjuri că ocupă peliculă ce putea fi ocupată de unul dintre cei doi titani titulari. Coregrafia luptelor este interesantă, grafica este incredibilă, filmul reușind să redea unele dintre cele mai bune lupte kaiju din toate timpurile.

Se face pandering chinezesc că doar cum altcumva îți mai scoți banii atunci când piața asiatică este una dintre cele mai importante piețe de deschidere a acestor blockbustere AAA. Așa că în loc de niponi speriați de invazia lui Gojiraaaaa!!, avem acum chinezi speriați, al căror iubit Hong Kong este făcut oale și arșice (hah Hong Kong / King Kong).

Aș îndrăzni să spun că acest film este cel mai entertaining din toată seria și un musai pentru fanii genului kaiju.

No Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.